5 заболявания, считани за само в русия

Любопитно е, но има редица диагнози, които предизвикват само руски лекари да предприемат спешни мерки. Докато в повечето страни такива заболявания не се признават като такива, те не изискват нито лечение, нито хоспитализация. Е, тогава.

  1. Първото място е заето от вестова-съдова дистония, проявяващ се в замайване, а не силен, но бодлива болка в сърцето. Общоприето е, че това "заболяване" се влошава в периоди на рязка промяна в температурата на околната среда. Въпреки това, всеки от симптомите на дистония трябва да се разглежда като отделна диагноза, изискваща индивидуален подход.
  2. В преобладаващото мнозинство от чужди държави дисбиоза се възприема като сериозно заболяване, което обаче е рядко. Въпреки това, бизнесмените от фармакологията по някакъв начин убеждавали лекарите и техните пациенти, че има чудесни добавки, които могат да надхвърлят развитието на това заболяване.
  3. остеохондроза, която всъщност може да се превърне в проява на херния дискове, фибромиалгия и възпаление на мускулите и лигаментите, се представя в нашата страна като заболяване на гръбначния стълб. Въпреки това, всяка от горните диагнози, които могат да бъдат проява на остеохондроза, изисква индивидуално лечение.
  4. Нисък имунитет, Лекарите не са съгласни дали имунитетът може да бъде изкуствено укрепен. Фармацевтичните компании обаче са убедени, че е възможно да се помогне на организма да устои на болестта. Въпреки това, лекарствата за това, като правило, се продават на много напомпани цени.
  5. Отлагане на сол лекарите отдавна са признати за "диагноза на хората". В края на краищата, тази болест няма нищо общо с излишната сол в тялото. Зад нея се крие остеоартрит и остеоартрит.
Share:
Comments