30-дневная детокс-диета джейн шривнер

Тази диета за детоксикация бе разработена от английския диетолог Джейн Шривнер, който наскоро Dailymail нарече най-добрия експерт по почистване на тялото. Тъй като се опитваме незабавно да публикуваме цялата най-актуална информация на уебсайта на Dietplan.ru, тази диета трябва непременно да се появи.

Джейн Шривънер препоръчва почистване за един месец на рецепта, ако сте загрижени за главоболие, целулит, лоша кожа, болки в мускулите и ставите. Ако спазвате всички правила, за един месец тялото трябва напълно да очисти токсините, които според Джейн се натрупват в организма поради употребата на кофеин, алкохол, химически добавки, замърсяване на околната среда.

По време на 30-дневната детоксикация са забранени кафето, захарта и индустриалните преработени продукти, т.е. всичко, което се продава в опаковки, готови за употреба (например ракови пръчки са промишлено преработен продукт и цялата риба е естествена, чипс в пакет - преработени и цели картофи - естествени).

Тази диета за почистване е много лесна за проследяване, защото не е необходимо да броите калории и да измервате порции. Авторът дава два ясни списъка - разрешените продукти и е забранено. И също така, няколко прости правила за всеки ден. Ако издържите за един месец, кожата ще стане по-чиста, черният дроб и бъбреците ще се подобрят и тъй като брашното и месото са забранени в тази детоксикационна диета, няколко излишни килограма ще изчезнат с токсини.

Разрешени продукти:

Кайма и козе мляко Козе мляко и козе сирене Риба и морски дарове Зеленчуци (сурови и варени), с изключение на домати Прясно пресовани сокове (сурови и сушени плодове) Всички с изключение на фъстъци Плодове (пресни и сушени плодове) и гладки билкови чайове

Забранени продукти:

Сол захар Месо и птици Яйца Млечни продукти Кофеин Алкохол Брашно - хляб, тестени изделия, торти и т.н. Авокадо, банани, портокали Леща Гъби, спанак, домати Фъстъци

В рамките на 30 дни трябва ежедневно:- Пийте чаша топла вода с лимон на сутринта.

- Има три пъти на ден всяка храна от списъка с разрешените продукти

- Има кафяв ориз

- Вземете витамини

- Пийте поне 1,5 литра вода

- Има храни, които стимулират черния дроб: тъмно грозде, чесън, сок от цвекло и моркови, отвара от резене или глухарче

- Има продукти, които стимулират работата на бъбреците: топла вода с мед, сок от червена боровинка, пъпеш

Освен това, по време на детоксикационната диета е полезно да се вземат минерални бани (морската сол може да бъде закупена в аптеката), е полезно да се поти, масаж, стимулира кръвообращението и да помогне на токсините да бъдат освободени.

След 30 дни можете отново да включите в диетата, забранена за времето на диетични продукти - месо, птици, хляб и мляко. Но, ако по време на храненето, някои ритуали ще станат ваш навик, например топла вода с лимон на сутринта.

Маша Перцева специално за Dietplan.ru

Share:
Comments