10 детоксикационни продукти, които трябва да се консумират

 1. Лимон: Лимоните идват във всички детоксикационни диети. Ако не можете да насилвате себе си да минете през курс за детоксикация, опитайте се просто да пиете топла вода с лимон по-често, преди да ядете. Това ще помогне на тялото да очисти.
 2. Джинджифил: Коренът на джинджифил укрепва имунната система и съдържа антиоксиданти. Сега подложките от джинджифил се продават в зеленчукови отделения на практични супермаркети. Изрежете малко парче гръбначен стълб и го добавете към сокоизстисквачката заедно с традиционните зеленчуци. Това ще направи питието още по-полезно.
 3. Чесън: Чесънът е не само естествен антибиотик, но и отличен детоксикатор. Чесънът съдържа вещество, наречено алицин, което насърчава производството на бели кръвни клетки и помага за борба с токсините.
 4. Артишок: Артишокът не е много популярен с нас. Но в Италия те се консумират постоянно. Ако в менюто на ресторанта получите думата "артишок", не забравяйте да поръчате - полезно и необходимо нещо.
 5. Цвекло: Лекарите наричат ​​цвекло "прахосмукачка за черния дроб". А сокът от цвекло има толкова силни почистващи свойства, че се препоръчва да се пие на малки порции, така че да не се замайваме от започването на мощен процес на пречистване.

  Всеки ден се опитайте да направите прясно изцеден зеленчуков сок и добавете малко цвекло към него. След две седмици кожата ви ще бъде почистена.

 6. Почистващ чай. Много достойни фирми сега произвеждат чай колекции под марката Detox. Те са много полезни. Нека дома ви винаги да има кутия с добър чай за детоксикация, например Detox Detox, Detox и Berry Detox от Yogi. Тези чайове могат да бъдат закупени на сайта iherb точно тук.
 7. Зеле: Диетата за зелева супа е станала много популярна напоследък, но липсата на калории и наличието на витамини не са единствените добродетели на зелето. Подобно на повечето кръстоцветни зеленчуци (които включват например броколи), зелето съдържа сулфорафан, което помага на организма да се бори с токсините.
 8. Пресни плодове: Ако не можете да намерите подходяща диета за детоксикация, седнете за една седмица на пресни плодове. След това кожата ви непременно ще стане по-чиста, да не говорим за вътрешните органи.
 9. Кафяв ориз: Бял ориз съдържа почти нищо повече от излишните калории, но относителният му кафяв ориз е не само склад за витамини и минерали, но и отлично средство за почистване на тялото.
 10. Крес салата: Голям брой витамини и способността за отстраняване на токсините от тялото - свойствата, за които салата от кресла се влюбва в диетолозите на Холивуд. Елизабет Хърли, например, яде креска-салата непрекъснато, и на външния си вид тя се отразява - актрисата изглежда млад и свеж. В Русия този вид салата се продава в добри супермаркети. Например в интернет базирания хипермаркет Utkonos.
 11. Повече информация за това как да се храните правилно, кои храни са полезни и кои са вредни, може да се прочете в книгата на диетолога Джилиън Маккейт "Аз съм това, което ям".

Share:
Comments