Звезда болест

Богатите се раждат само 8% от жителите на Земята, известни - и изобщо не. Ако свръхсексуалността може да бъде щедър дар на съдбата за първия рожден ден, славата винаги е резултат от положените усилия и често от преодоляването на себе си, слабостите, страховете или болестите.

Албърт Айнщайн

Сарказмът на железния аргумент на последния "Също за мен Айнщайн беше намерен!" Се основава на сравняването на умствените способности на противника с великия интелект на великия учен. Но много малко хора знаят, че родителите на гения сериозно се страхуват от бъдещето си: в детството си е бил забавен, претъпкан и изключително срамежлив.

Прочетете бащата на съвременната физика с голяма трудност, научен само за втората класа, но в точните науки няколко години напред от всички техни връстници. Кампании за училище, малка предпочитана домашна работа на Алберт, посветена на интензивното изучаване на книги за природните науки и геометрията.

Повечето биографи на един изключителен мислител вярват, че причината за трудностите при ученето е дислексия, нарушение на способността за владеене на уменията за четене. Но внимателното проучване на мемоарите на съвременниците на Айнщайн, включително и на близките му роднини, предполага, че "виновникът" на детските злини на бъдещия талант, а синдромът на Аспергер, е една от формите на аутизъм.

Както и да е, ежедневната ексцентричност на създателя на теорията на относителността не му пречи да се превърне в една от най-известните личности на ХХ век. Може би всичко, защото основното му правило е пълната липса на правила.

Том Круз

Но в диагнозата на една от най-блестящите филмови звезди на нашето време, няма съмнение. Като дете, "обикновеният мисионер" на Холивуд буквално страда от дислексия. Етикетът на идиот винаги е бил окачен на Круз във всяко от 15-те училища, които са били сменени през 14-годишно обучение. Дори дълготърпението на монасите от семинарията на Св .. Франсис нямаше достатъчно да учи с тийнейджър, объркан с писма и думи. В католическото училище той продължи само една година. Това беше присъдата на светите бащи, която беше последната слама - Том реши да докаже на всички на всяка цена и най-важното - на себе си, че си струва нещо.

Успешното преживяване на участието в училищните театрални продукции го вдъхнови да завладее холивудските височини. И не се заблуждаваше. Три пъти най-красивият човек в света (според списание "Хора"), третият от сто звезди за цялото време на съществуване на филма (списание "Империя") все още е склонен към срички.

Брус Уилис

Действията помагат да се справим с неприятния проблем и основния спасител на всички времена и народи. До 20 години, Die Hard силно заеква, въпреки всички усилия на терапевтите на речта. Само собствената му рецепта беше ефективна: да накара другите да се смеят, за да не забележат болезнените му колебания в речта. За щастие Уилис не се затрупваше отдавна, но чувството за хумор, което се развиваше като отбранителна реакция, не изчезна никъде.

Джон Кеннеди

Около 20 години се крие тежкото му заболяване - Адисън. При тази болест се получава недостатъчно количество адреналин, което значително намалява капацитета за работа и оказва влияние върху възможността да бъде в изправено положение. С други думи, Кенеди беше осъден на почивка в леглото. Обществеността беше диагностицирана едва след избирането на политик от държавния глава. Но дори и тогава, и след толкова много години упрекват най-обичаните хора в неточно изпълнение на служебните задължения на президента на САЩ поради лошо здравословно състояние, не можеше и не може дори най-силните си критики.

Марк Уолбърг

Сега примерен семеен мъж и баща на четири деца в младостта си имаше огромни проблеми с наркотиците и не само. 25 дисциплини на полицията за антисоциално поведение (вандализъм, насилие, расизъм) завърши с присъда от две години затвор за опит за убийство. Под влиянието на фенциклидин 16-годишният Уолбърг ограби аптеката и почти уби двама виетнамци. Той предпочита да излежава присъдата си в наказателна колония за възрастни престъпници, като разчита на ранно освобождаване. И така се случи - след месец и половина той беше на свобода.

След това в едно от интервютата му Марк призна, че в Deer Island осъзнава, че затворът изобщо не е това, което иска, и трябва да се научим да се придържаме към правилния път. В крайна сметка всичко се оказа за него, защото най-важното е да искаш.

Share:
Comments