Запек в котенце: как да се определят първите симптоми на

Много хора имат домашни любимци. Ако котето има някакви здравословни проблеми, собственикът му е подчертан. Необходимо е веднага да се знае какво се е случило като домашен любимец, за да му помогне да се чувства по-добре.

Доста често собствениците, които имат къщи за котки, са изправени пред проблема със запек. Котените най-често страдат от този проблем. Животните се нуждаят от грижа и помощ на човек, така че трябва да знаете какво да правите, когато възникнат такива проблеми.

Причините за разстройство на изпражненията в малко коте

Доста често собствениците на тюлени се сблъскват с често запек и лошо изпълнение на стомаха. Основната причина за запек в животно е неформеният стомашно-чревен тракт. По тази причина има проблеми с храносмилането и поради сривове с запек. За да се избегне проблемът, е необходимо да се внимава колко често домашните любимци отиват в тоалетната. Квалифицирани специалисти са открили често срещани причини за запек в котенце.

- Стресните ситуации.

- Лоша и необичайна диета.

- Нарушаване на стомаха.

- Проблеми с стомашно-чревния тракт.

Стресните ситуации в едно малко животно могат да се появят, когато собственикът го върне вкъщи. Вследствие на това котето започва да подчертава новата ситуация. Доста важно е, че собственикът е предоставил на домашния любимец най-удобните условия за живота му. Също така могат да възникнат стресови ситуации поради неправилно боравене с котето.

Най-честата причина за запек в котенце е неправилна небалансирана диета. Едно животно на тази възраст трябва да получи достатъчно количество храна, витамини и минерали, които да помогнат за изграждането на силна имунна система. Ако се сблъскате с проблемите на запек в животно, трябва непременно да преразгледате храненето му. По категоричен начин не можете да презареждате или подхранвате домашен любимец. Директно съотношението на котето трябва да се състои от продукти, които лесно се абсорбират от тялото, както и сухи храни.

Също така, следните фактори могат да предизвикат запек в домашен любимец:

- Косми от косми, които могат да бъдат в стомаха след близане на вълната.

- Червеи.

- Тумори.

- Влизане в стомаха на чужди предмети.

Запекът може да бъде фатално заболяване на вашия домашен любимец. Ето защо, ако не извършвате ефективно лечение, а също и не откривате причината в началните етапи, животно може да умре. Необходимо е да проследите колко често вашето котенце отива да се подправя. Ако животното не извърши процеса на дефекация в продължение на три дни, трябва незабавно да се свържете с квалифициран специалист за помощ.

Симптоми на запек в котенце

Симптоматично за запек в котенцето може да се открие дори в началните етапи. Основните симптоми на запек в котенце са:

- Извикване на звуци, докато се опитвате да отидете до тоалетната.

- Сухи изпражнения, които могат да бъдат покрити с слуз или кърваво изпускане.

- Често трябва да отидете до тоалетната, с малко количество.

- Лош апетит.

- Изчерпване.

— Рвотный рефлекс.

Директно собственикът трябва да забележи промяна в поведението на животното. Той става по-бавен и по-малко активен. Ако откриете такива симптоми от вашия домашен любимец, определено трябва да се свържете с квалифицирани специалисти, за да премахнете този проблем и да спасите живота и здравето на котето.

Как да се отървете от запек в котенце?

За да излекувате коте от такова ужасно заболяване, е необходимо да се консултирате с квалифициран специалист за помощ. Лекарят може да препоръча такива процедури като:

— Слабительные средства.

- Препарати за омекотяване на изпражненията.

- Климя. Необходимо е да знаете, че котените не обичат подобни процедури. Ендемите, които съдържат определени вещества, могат да причинят токсична реакция при домашния любимец. Ето защо, за да направите клизма, трябва да се свържете с квалифициран специалист.

- Само себе си почиствайте червата.

- Цел на диета с високо съдържание на фибри.

- Увеличете използването на вода.

- Направете по-интензивно физическо натоварване и увеличете количеството упражнения.

Също така има различни народни средства. Необходимо е да се даде да ядете коте от вазелин или обичайното кондензирано мляко. Котенцата обичат много и могат да предизвикат слабително действие.

Ако наскоро сте взели домашно коте и не ходите наоколо в тоалетната, не е нужно да се притеснявате. Той може да има стрес от ново място на пребиваване.

Много хора се интересуват от въпроса какво да правите, ако котето е запек. На първо място, трябва да се установи причината за проблема, след като се спази състоянието на домашния любимец и неговата дейност. Често запек може да показва сериозни здравословни проблеми за домашния любимец. Директните проблеми с дефекацията могат да говорят за наличието на такива заболявания като

- Захарен диабет.

- Запушване на червата.

- Херния.

Ако отговорим на въпроса какво да правим, ако котето е запек, можем да кажем, че е необходимо да следваме тези инструкции:

- В храната на коте трябва да бъде здравословна и здравословна храна, която има голямо количество протеини и фибри. В храната няма да има практически никакви добавки.

- Не забравяйте да осигурите чиста вода и чист въздух.

- Необходимо е да се издължи котето, така че да не поглъща палтото си по време на облизването. Наличието на бучки от вълна в корема на котето може да предизвика чести запек и дори смърт на домашен любимец.

Ако не започнете активно лечение на запек, то котето няма да може да изпразни тънкото черво самостоятелно. Този процес провокира появата на тумори.

Препоръчително е да наблюдавате здравето на котето и да се консултирате със специалист.

Share:
Comments