Вино от калина у дома - екзотична напитка, достъпна за

Виното от Калина има оригинален аромат и сладък вкус.

С умерена употреба, тя укрепва имунната система и съдържа много витамини и микроелементи, които са здрави.

Вино от Калина у дома - основните принципи на готвене

Процесът на готвене на виното от вимерума се състои от три етапа: квас, насищане, ферментация и избистряне на виното.

Подготовка на плодове. Калина се отдели от клоните, сортира, омеси се и се изсипа в бурканче, където бъдещето на виното ще се разхожда. Добавете захарта по рецептата и я залейте във водата. Вратът на контейнера е обвързан с марля и оставен в топлина в продължение на три дни.

Щам и ферментация. Съдържанието на кутиите се филтрира, добре изсушават много плодове. Изсипете течността в чист стъклен съд и добавете вода. Захарта, за разлика от водата, се добавя на три етапа. Първата порция се изсипва веднага след просмукване. Колко захар може да спи, зависи от вида, който планирате да направите, десерт, маса или ликьор. Вторият път, захар се излива в три дни, след същото време, добавете последната част от захарта. Ферментационният резервоар е затворен с капак с хидравлично уплътнение или каучукова ръкавица, като в него се извършва предварително пробиване на иглата. Виното се оставя да се скита за около месец. През това време, първият път, когато е изцеден от утайката, и се изсипва в друг контейнер.

Осветление. Банките са затворени с пластмасови капаци и са оставени за един месец за утаяване и осветление. След това, с помощта на тънък гумен маркуч, виното се изсипва в бутилки, запечатано плътно със запушалки и отнесено до мазето.

Експериментирайки с различни комбинации от вибринум и други плодове, можете да получите различни нюанси на вкуса на виното от вибринума.

Рецепта 1. Сухо вино от Калина у дома

Съставките

килограм живак;

захар - 300 g;

вода — 1 л 700 мл;

една шепа стафиди.

Метод за приготвяне

1. Почистете грахът от клоните, изплакнете ги и изплакнете. Плодовете се разтриват в хомогенна маса и се прехвърлят в стъклен буркан. Добавете 100 грама захар, непълна чаша вода и стафиди. Свържете шията на кутиите, сгънати няколко пъти с марля и оставете да се разхождате в продължение на три дни в горещината.

2. След като пяната се появи на повърхността, напръскайте виното, изсипете го в нов контейнер и добавете останалата част от водата. На всеки три дни добавяме захар в равни пропорции още два пъти. На гърлото на банките, поставени върху гумена ръкавица, пробийте един пръст с игла. Поставете буркана на тъмно място, където температурата постоянно се поддържа около 25 градуса. Добавете захар към контейнера, както следва: източете един литър течност, разтваряйте захарта в него и го излейте обратно.

3. След един месец процесът на ферментация ще бъде завършен. Внимателно изцеждайте виното, без да нарушавате утайката, и го изсипете върху бутилките. Настоявайте за най-малко един месец в мазето.

Рецепта 2. Десертно вино от Калина у дома

Съставките

плодове от роза роза - 2 кг;

захар - 400 g;

вода 750 мл.

Метод за приготвяне

1. Извадете от клонките плодовете на вибринума, сортирани, ние изваждаме боклука, и, без измиване, месят. В маса от плодове добавете 100 грама захар и го разтрийте, докато се разтвори. Оставете сместа да се затопли в продължение на три дни.

2. След като трае три дни, сместа от ягодоплодни, която започна да ферментира, филтрира, изстисква масата от живака и се разрежда с вода. Изсипваме бутилки, пълни ги с 2/3. Изсипете захар в размер на 100 грама на литър сок. Затваряме буркана с капак с хидравлична брава.

3. Веднага след като сокът спира да се скита, отново изсипете захарта в същата сума. Захарта се добавя няколко пъти, докато не консумирате 400 грама захар на литър сок, като се има предвид количеството захар, добавено към смачканите плодове.

4. След завършване на ферментацията, извадете бутилката на топло, тъмно място за 14 дни. След това виното е внимателно изцедено, така че утайката да не се издига и да излеем бутилките. Складираните бутилки се съхраняват в сутерена.

Рецепта 3. Ликьор от вимерума у ​​дома

Съставките

калина — два кг;

литър алкохол или водка;

един и половина килограма захар;

половин литър вода.

Метод за приготвяне

1. Отделете листата от клонките и ги напълнете с вряла вода. Половин час по-късно водата се източва. Правим това, за да премахнем горчивината.

2. Заспиваме плодове в стъклен съд, добавете половин килограм захар и смесете.

3. Затворете плътно капака и го оставете в топлина за три дни. Добавяме алкохол или водка. Тя трябва да покрива плодове с дължина поне два сантиметра. Отново затворете капака и застанете в продължение на десет дни на място, където падат слънчевите лъчи.

4. Изсипете половин литър вода в тенджера и разтваряйте в него килограм захар. Изпращаме го в печката, загряваме и готвим на слаб огън за пет минути. В този случай непрекъснато се разбърква и отстранява от повърхността на бяла пяна. Охладете сиропа до стайна температура.

5. Добавете сиропа към тинктурата от вимерума и го разбъркайте. Получената смес се настоява за един месец на топло, тъмно място. На всеки три дни течността се разклаща. Пригответе ликьора, филтрирайте, налейте в бутилки и затворете плътно с капаци. Можете да съхранявате алкохол в мазето в продължение на три години.

Рецепта 4. Кралско розово вино от Калина у дома

Съставките

пресни плодове от вимерума - 900 грама;

зрели банани и стафиди - 450 г;

захар - 900 g;

лимонена киселина - 3 g;

пектин ензим и винена мая - по 5 г всяка.

Метод за приготвяне

1. Извадете от клонките плодовете на вимерума, преминете през тях, напълнете със стръмна вряла вода и оставете за 20 минути. След това каша на плодове, издърпайте и изхвърлете течността. Сокът от вимерума се изсипва в голяма кофа.

2. Настържете стафидите с месомелачка. Добавете го в кофа със сок и изсипете един литър вряла вода. Изсипете половин литър вода в тенджера, разтваряйте в нея захар и го приведете в кипене. Добавете сиропа към мустака.

3. Обелете бананите, ги нарязайте на големи парчета и ги напълнете с половин литър вода. Поставете печката, заври и гответе в слаб огън за 25 минути. Филтрирайте филтрираната течност от бананите в мустата. Охладете до двадесет градуса, добавете киселина, ензим и разредена мая. Покрийте и оставете да се скитате в огъня в продължение на три дни. Разклаща се на всеки два дни.

4. Изцедете и съединете мъстта в стъклен съд. Добавете студена, варена вода към раменете. Затворете го с капак с воден печат. В края на ферментацията изцедете виното от утайката. Изцедете, докато виното стане ясно. Можете да консумирате това вино за една година.

Рецепта 5. Тинктура на гумено-роза на мед у дома

Съставките

два килограма живак;

мед и коняк - всяка по 500 ml.

Метод за приготвяне

1. Разделете плодовете от вимерума от клонките, отстранете изгнилите плодове и боклука и ги измийте. В 3-литров стъклен контейнер, напълнете вибрината с половин обем, изсипете мед и коняк. Напълнете контейнера на върха с охладена, преварена вода. Затворете плътно с капак и настоявайте за топъл месец, периодично разклащайте течността.

2. След това време, тинктурата се източва, филтрира и бутилира. Свързваме тапите и ги изпращаме в мазето за съхранение.

Рецепта 6. Ликьор на вименен с лимон в дома

Съставките

350 г кайсиеви плодове;

водка — пол-литра;

захарен сироп - 150 g;

Метод за приготвяне

1. Извадете от клонките плодове от вименен, отстранете развалени плодове и отломки, изплакнете и изсушете. Изсипете един литров стъклен контейнер, накиснете го с пещер и изсипете водка. Настоявайте за една седмица на хладно, тъмно място. След това прецедете фино сито.

2. Добавете лимонов сок и захарен сироп към филтрираната течност. Изисквайте 14 дни, натоварете отново и минавайте през филтър от марля и памучна вата. Изсипете в бутилки и ги изпратете в хранилището в сутерена.

Рецепта 7. Тинктура на вибринум и морски зърнастец у дома

Съставките

плодове от роза роза - три кг;

морски зърнастец - килограм;

захар - две чаши;

водка — два литра.

Метод за приготвяне

1. Плодовете от вибринум и морски зърнастец се отстраняват от клонките, премахваме боклука и разлагащи се плодове. Плодовете се измиват и се изхвърлят в гевгир и се поръсват върху чиста кърпа, така че да изсъхнат малко. След това запълваме плодовете в приготвени, сухи буркани. Напълнете ги с водка и оставете за две седмици, за да настоявате.

2. Изливаме течността от кутиите и я поставете на тъмно място. Плодовете в контейнери заспиват със захар, затварят се с капаци и се разклащат добре. Оставете плодовете със захар в продължение на 14 дни. През това време се образува сироп, който се изцежда и се смесва с тинктура от алкохол. Готовата напитка е бутилирана и плътно затворена с тапи. Поддържаме тинктурата в мазето.

Рецепта 8. Ликьор "Калина червен" у дома

Съставките

един и половина килограма червен вибринум;

полкилограмма сахара;

водка, както и сок от плодове;

три зубка бадьяна;

една чаена лъжичка розови пипер.

Метод за приготвяне

1. Отстранете плодовете от вимерума от клоните, ги сгънете в буркан, напълнете със захар и оставете, за да позволите на плодовете да пуснат сока. От време на време разбърквайте докато захарта напълно се разтвори.

2. Сок сок в бутилка и добавете същото количество водка. Добавете розовия пипер и ваната.

3. Ние настояваме за една напитка за около два месеца, като периодично я разтърсваме. След това филтрирайте течността и я изсипете в бутилки. Можете да съхранявате напитката в сутерена или в хладилника.

Рецепта 9. Ликьор от вибринум "200 плодове"

Съставките

горски плодове на роза - роза - 200 броя;

листа от касис - 100 бр .;

захар - 250 g;

500 мл вода и водка.

Метод за приготвяне

1. Премахнете плодовете от клонките, отстранете изгнилите плодове и остатъци, ги сложете в цепнатина и изплакнете под течаща вода. Поставете ги на чиста кърпа и ги подсушете. В сайте тен изсипете водата, разтваряйте захарта в нея и гответе на слаб огън за пет минути.

2. Стиснете Калина, поставете я в тенджера и я налейте в сироп. Добавете измитите листа тук. Поставете огън и гответе на слаб огън за около пет минути. Получената смес се охлажда, щам и се смесва с водка. Изсипете ги в бутилки, закачете ги със запушалки и ги изпратете в сутерена или хладилник за съхранение.

Рецепта 10. Купа от вименен с кори от лимон

Съставките

сокът на вимерума е 200 г;

захар - 150 g;

цедра лимона;

водка — пол-литра.

Метод за приготвяне

1. Отстранете плодовете от вимерума от клонките, подредете ги, измийте ги, разстелете ги на кърпата и ги изсушете. След това отстраняваме вибромона през сито. Полученият сок се филтрира. От захар и вода, варете сиропа и го разбърквайте със сок от вимерума. Можете да използвате мед вместо сироп.

2. Натъркваме една коричка от един лимон, изсипваме я в сока Kalinovy, изсипваме водка. Затворихме контейнера и го оставихме в продължение на две седмици. Течността периодично се разклаща.

3. Изсипете филтъра през марля, изсипете бутилките и затворете с тапи. Препоръчително е да го използвате през същата година.

Вино от Калина у дома - съвети и трикове от винопроизводителите

  • Можете да изстискате сок от вимерума с ръчен сокоизстисквачка. Останалата пулпа се изтрива през сито и се изхвърля.
  • Колкото повече захар добавяте към виното, толкова по-силна и по-сладка ще бъде.
  • В помещение, където контейнерът ще се стопи по време на ферментацията, температурата на въздуха трябва да бъде от 18 до 27 градуса. Ако температурата е твърде ниска, процесът на ферментация ще спре, при висока температура - маята ще умре и няма време да преработи захарта в алкохол.
  • Плодовете съдържат много малко бактерии за ферментация на вино, така че при производството на вино от вимерума се препоръчва да добавите шепа стафиди.
  • За виното от вимерума у ​​дома не е загубил уникалния си вкус и аромат от няколко години, е необходимо да се спазват правилата за съхранение. Бутилките вино се поставят хоризонтално в хладилник или стая, където температурата не надвишава пет градуса топлина.
Share:
Comments