Уникални декоративни възглавници със собствени ръце - уютно!

Често собствениците дори на малък апартамент задават въпроси за това как да направят интериора по-разнообразен и уютен, без да прибягват до ремонтни и довършителни работи.

Много хора просто нямат финансовата възможност да подобрят домовете си.

В този случай не е необходимо да имате пари, достатъчно е да допълвате дизайна на интериора с различни декоративни предмети, които можете да направите със собствените си ръце.

Обикновено, като стенна декорация, картините се използват в необичайни рамки, огледала, допълнени от боядисване, кристали, мазилка от гипс.

За да придадат по-естетичен вид на подовата настилка, са създадени интериорни ръчно изработени килими. Но какво можете да използвате, за да украсите или трансформирате мека мебел, независимо дали е легло, стар диван или стол? Дизайнерите се препоръчват да използват декоративни възглавници, защото това е чудесен начин да украсите интериора и мястото акценти.

Разбира се, в много специализирани магазини можете да закупите възглавници с различни размери и форми. Но защо харчите пари, когато можете да направите декоративни възглавници със собствените си ръце? За това, дори не е нужно да купувате красиви материали и пълнители. Всичко, което трябва да създадете шедьовър, като декоративна възглавница за диван или легло - да намерите подходящи материали. Това може да бъде всяка тъкан, получена от стари неща или покривки, както и удобни материали, шевни аксесоари и малки детайли за украса.

Предлагаме ви да се запознаете с две интересни идеи, които можете да използвате, за да създадете декоративни възглавници със собствените си ръце. Първият майсторски клас включва производството на невероятно мека възглавница със сърцевиден декор, а другата е създаването на възглавница с диамант. За да направите такъв уникален декоративен предмет както от първия, така и от втория майсторски клас, не е нужно да знаете уменията на шивачите, всичко е изключително просто.

Декоративна възглавница със собствените си ръце "Нежно сърце"

В този майсторски клас няма ограничения при избора на тъкани. Можете да изберете материали въз основа на вашите лични предпочитания. Шийте декоративни възглавници със собствените си ръце може да бъде направено поне от ленено или памучно платно, дори материали като филц и руно може да изглежда много оригинално, ако включите въображението си. Тук най-важното е, че с материала, който сте избрали, е удобно да работите, а самата възглавница се оказа зрелищна.

Така че, за шиене на основна корица можете да вземете всякакви дрехи (дори можете да я изрежете от старите дрехи). Имате нужда от два идентични сегмента под формата на квадратчета. Разгънете двете половини с лица една към друга, подравнете ги около краищата. След това остава само да се боят ръбовете на шевната машина, оставяйки едната страна да напълни бъдещата възглавница с памук или пяна.

Тъй като основният акцент в тази вариация на декоративната възглавница е сърцето, ще трябва да вземете още по-деликатна и деликатна тъкан, чиито ръбове не се разгръщат на струните. От тази тъкан изрежете кръгове от същия размер, от които ще оформите елементите за образуване на сърцето. Получете получените кръгове от тъканта по този начин, както е показано по-долу на снимката, което обгръща всеки кръг с друг, без да забравяте да направите гънки в тях.

В резултат на това трябва да получите вид цветя, чиято основа трябва да бъде закрепена с резби и игли. От получените елементи трябва да оформите контур под формата на сърце. За да направите това, вземете предварително зашитата корица за бъдещата възглавница и от едната страна, където се предполага украса, маркирайте очертанията на сърцето с креда или молив.

След това, готови цветя от тънка тъкан постепенно се прилагат по този контур и шият към плата на обвивката. Когато очертанията на сърцето са готови, можете да продължите да запълвате вътрешността на картината. За да направите това, трябва да шиете останалите цветя, но по такъв начин, че полученото сърце изглежда "дебело". След това полученият декор трябва да бъде леко потупван, така че сърцето да изглежда по-пухкаво.

Крайният етап ще запълни покритието с памук, синтетичен или пенообразен каучук, като цяло, всеки материал, който ще намерите у дома. Също така не забравяйте да шиете пролуката от едната страна на корицата със скрит шев. На този етап вашата декоративна възглавница със собствените си ръце ще бъде готова, можете да я използвате по свое усмотрение.

Декоративна възглавница със собствени ръце с диамант

Този майсторски клас означава създаване на декоративна възглавница със собствените си ръце от по-плътен материал. В нашия случай използвахме тънък филц, защото ръбовете му не се изплюват при рязане, което е много важно. Така че, първо трябва да шиете корица за бъдещата възглавница. Вземете парче плат, нарязани два идентични квадрата и друг малко по-голям размер, ще послужи като възстановим материал за получаване на декоративни заготовки.

От парче плат, който е малко по-голям по размер, изрежете същите и дори ивици не повече от един сантиметър широк. След това шийте краищата на лентите в предната част на един от двата квадрата, като отстъпвате на няколко сантиметра от ръба. За това е най-удобно да използвате шевна машина. Снимката по-долу показва как да го направите.

След това пресечете всяка от двете ленти една с друга, след това направете бримки в кръстовищата на частите. В резултат на това ще получите някакъв модел, нещо, приличащо на решетка с диамант. Заслужава да се отбележи, че в краищата, тоест вляво и отдясно на площада, трябва да оставите тирето на около два сантиметра. Това е необходимо, така че при шиене на квадратите да можете да завъртите ръбовете за надеждност.

♥♥♥

Когато едната страна с шаблона е готова, можете да започнете да шиете самия капак. За да направите това, и двете квадратчета се нанасят един към друг от външните им страни, подравнете ги, след това ги зашийте по краищата, така че шевът да е в задната част на основата на шаблона. Не забравяйте да оставите свобода от едната страна на капака за достъп при запълване на възглавницата.

След това завършете завършеното покритие отпред, напълнете го с памук или пяна. Остава само да се затваря пролуката на капака с помощта на скрит шев. На този етап вашата декоративна възглавница със собствените си ръце ще бъде готова. Какво трябва да се случи с вас в края на краищата, вижте снимката по-долу. Надяваме се, че тези сладки възглавници ще направят интериора на дома ви още по-уютен и ще ви издигнат настроението.

Share:
Comments