Том круз - биография, кариера, личен живот, интересни факти,

Беше се родил Том Круз близо до Ню Йорк в град Сиракуза 3 юли 1962 г. третото дете в семейството (общо четири деца) и освен това единственото момче. Баща му беше инженер, а майка му - актриса. Поради постоянните проблеми с наемането на бащата семейството често трябваше да се премести от място на място.

Още от детството Том развива определен комплекс поради малкия растеж: за да изглежда по-висок, момчето в училището комуникира с още по-малки деца. Той също така интензивно се занимава с всички видове спортове, за да увеличи дори няколко сантиметра в растежа.

Обучението от момчето не е точно залепено и причината за това е дислексията (рядко заболяване, в което писмата и текстовете се възприемат проблематично), майка му страдала от същото заболяване. Момчето бе прехвърлено в специална група поради лошо представяне, но Том Круз не се предаде и победи болестта. Той беше върнат на редовна класа.

Когато Том е на 12 години, баща му напуска семейството. Краш и сестрите му не трябваше да ходят без финансовата си подкрепа. Децата често трябваше да спечелят допълнителни пари след училище, за да помогнат на майка си поне по някакъв начин.

Том Круз - началото на една звездна кариера

Една година Том Круз е учил в теологична семинария, но скоро е променил решението си и е продължил образованието си в конвенционален колеж. Там той активно участва в театралните продукции и в крайна сметка осъзнава, че това е неговата призвание. В търсене на слава, човекът се премества в Ню Йорк през 1980 г., където настоящият Thomas Cruise Mapota IV променя името си на кратък Том Круз. Още през следващата година получава първата си роля във филма "Infinite Love".

Том Круз - набира популярност

Първият успех на актьора дойде след участието му във филма "Рисков бизнес" през 1983 година. Следващата снимка на "Топ Гън" през 1985 г. само консолидирана популярност. През 1988 г. Том Круз е способен да демонстрира във филма "Човекът на дъждовете". За ролята, изпълнена във филма "Роден на четвърти юли", актьорът бе номиниран за "Оскар" през 1989 г., но късметът се обърна срещу него.

Том Круз - най-важните роли

Веднъж в детството си, Том Круз мечтаеше да играе герой, нещо подобно на Джеймс Бонд. И през 1996 г. имаше такава възможност във филма "Mission Impossible". Не всеки вярваше, че картината ще плати за $ 120 милиона, изразходвани за него, но филмът се оказа истински търговски хит. За ролята на спортен агент във филма "Джери Магуайър" през 1996 г. актьорът получава "Златен глобус".

Том Круз - личен живот

През 1990 г. Том Круз на снимачната площадка на филма "Дни на гръмотевицата" се срещна с бъдещата си съпруга Никол Кидман. Според слухове, Мими Роджърс (предишната му съпруга) хвърли актьора заради неспособността му да стане баща. Никол не спира подобни новини, както и слухове, че е хомосексуалист, и те се ожениха през 1990 година. Те никога не успяват да накарат децата си, така че двойката прие момчето Конър Антъни и момичето Изабела Джейн.

Когато филмът "Vanilla Sky" е застрелян, Том Круз започва афера с Пенелопе Круз, която е причинила прекъсването с Никол Кидман. Но през пролетта на 2004 г. Том съобщи, че се раздели с Пенелопе.

През май 2005 г. актьорът е поканен на известното шоу "Опра Уинфри", където не крие чувствата си към новата си приятелка Кейти Холмс, която по това време играе роля в известния "Батман" Кристофър Нолан. Предложението на ръката и сърцето Том Круз до избрания от него на Айфеловата кула в романтична атмосфера, през ноември 2006 г. те бяха омъжени. Шест месеца преди това двойката имаше дъщеря на име Сури.

Том Круз - интересни факти

Том Круз има австралийски корени и като дете е имал неравномерно нарастващи криви зъби. Той също е вещ на скандинавската църква, забранена в много страни по света, в която е воден от бившата страст Мими Роджърс. През 2008 г. германската протестантска църква нарича актьора "Goebbels от Scientology", като заявява, че използва своята популярност, за да рекламира една много неразбираема църква.

Том Круз - днешния ден

В момента Том Круз е ангажиран във филма "Рок за века" от Адам Шенкман, чието премиерско шоу е насрочено за началото на лятото на 2012 г. След това планира да участва във фантастичен филм на Джоузеф Косински. Също така, Warner Browsers планира в близко бъдеще да направи римейк на филма "Звездата се е родила" през 1976 г., в която женското заглавие ще се играе от певицата Бионсе. Основната мъжка роля се предлага на Том Круз.

Share:
Comments