Тогава да измиеш зелено от кожата: в лицето или статия.

Зеленка е една от най-известните антисептици, за които дори дете знае.

Той присъства във всеки домашен лекарствен кабинет, тъй като това лекарство може да помогне бързо да лекува различни рани, разфасовки, варицела и много други рани.

Все пак този универсален антисептик има един значителен недостатък - цвят.

По някаква причина досега никой не се притесняваше, че колбите със зеленина са удобни за употреба.

Ето защо днес сме изправени пред ситуация, при която поради неудобства на употреба получаваме ръце, дрехи, мебели и т.н.

Има логичен въпрос: какво да измием зелената коса от кожата? И за да го направите бързо и ефикасно, в края на краищата често има ситуации, при които след като сте използвали зелено, трябва да излезете "на хора", а с мръсните ръце не би било желателно.

Тази статия ще бъде посветена на начините и средствата, чрез които можете бързо и добре да измиете зелената коса от кожата.

Тогава да измиеш зелените от кожата на човека: необходимите средства и адаптации

Първо, нека да разгледаме всички известни инструменти за премахване на зелени петна.

1. Следи върху тялото могат лесно да бъдат унищожени памучен тампон, предварително навлажнен в белина, тогава желаната площ се изчиства от зеленото под силна вода. Този метод напълно премахва зелените петна от кожата, но има и друг проблем - счупен Ph, който често води до неприятни усещания. Този проблем обаче е лесно решен и нарушението на Ph в тялото може бързо да се нормализира с помощта на обикновен оцет. Всичко, което е необходимо, е да смажете желаното място върху кожата с оцет след приключване на процедурата за отстраняване на зелеко.

2 Медицински алкохол или водка, Тук всичко е просто - намажете точното място с алкохол или водка и изплакнете след известно време с вода. За да увеличите ефекта, трябва да добавите няколко капки лимонов сок. Ако петната не изчезне след една процедура, повторете отново.

3 Водороден пероксид, Този инструмент също може да реши проблема с петна от зелено, но трябва да търкате достатъчно пероксид достатъчно, но трябва да го направите внимателно, така че петната да не се увеличава още повече. Пероксидът е най-подходящото средство за лечение на бебешка кожа или за чувствителна и раздразнителна кожа.

4. Еднакво ефективна е и парче лимон, но тук е необходимо да се опита, петна не изчезват веднага, трябва да се разтривайте.

5 Сода за хляб, Содата е естествен абразив, който не уврежда кожата ви. Вземете всеки контейнер, излейте сода в него и го излейте с вода, докато се получи еднаква маса. Най-ефективно е да се приложи такава маса с кръгово движение. След това кожата се изплаква и ако има нужда, трябва да повторите процедурата.

6 Всеки мазен крем, Приложението е подходящо и за детски крем. След процедурата, измийте я със сапун и вода.

7 Тоник за лицето, която е в козметичната торба на всяка жена, също се справя добре с премахването на зелените петна.

8. Друг ефективен инструмент - скраб, Тя трябва да се нанася върху мократа кожа, след това да се търкат и да се изплакнат обилно. За да избегнете раздразнение на кожата, използвайте овлажняващ подхранващ крем. Сянката на зелените листа няма да изчезне веднага, но постепенно ще изчезне.

9. Можете също така да използвате мокри кърпи за офис оборудване, които имат алкохол в техния състав. Това лекарство е много ефективно и помага бързо и ефективно да се измие зелената коса от кожата.

10 паста за зъби, Повечето жени считат този инструмент за най-ефективен. Вземете стара четка, нанесете паста за зъби върху кожата и добре избършете желаната област на кожата. Ако петното не изчезне незабавно, процедурата трябва да се повтори.

11 Витамин С, За днес тя се издава под формата на прах. Трябва да се разтваря в топла вода, след това да се разтрие с проблем на кожата. Този инструмент е един от най-ефективните.

Важно! При никакви обстоятелства не използвайте химически почистващи препарати за почистване на петна, за да се отървете от петна - това е изпълнено със сериозно увреждане на кожата.

Ако зелените петна не са на видно място, можете да ги премахнете постепенно. За да направите това два пъти дневно, смажете проблемната област с масло (маслини или слънчоглед) или с мазен крем. Пигмент зеленика постепенно ще започне да се разпада под въздействието на мастната основа и след известно време ще изчезне.

За да измиете зеленината от кожени изделия: средства и методи

Често срещаме ситуации, при които не само кожата ни се оцветява от блестящо зелено решение, но и дрехи, мебели, подове и т.н. Ако това се случи, не губете време. Отделно е необходимо да се говори за мебели, а именно да се измие зелено от кожени изделия.

Внимание! Колкото по-бързо започвате да избърсвате зеленото от мебелите, толкова по-лесно ще бъде да го направите, тъй като този антисептик има свойство, дълбоко абсорбирано в кожата.

Когато работите върху повърхността на кожен диван, в никакъв случай не трябва да се използват агресивни химикали, тъй като те могат да повредят повърхността й, оставяйки петна върху нея. За да се отървете от петна върху кожени изделия, най-ефективните средства са мокри кърпички за уреди, съдържащи алкохол (вече споменахме по-горе). Техният брой не трябва да бъде прекалено голям, тъй като има вероятност да се повредят тапицерията на мебелите.

Друга възможност е да използвате оцветен за отстраняване на петна. Трябва обаче да направите това внимателно. Смесете отстраняването на петна с вода, докато се получи гъста, равномерна паста, нанесете я върху зеленото място и разтрийте повърхността на мебелите. След това е необходимо внимателно да отстраните сместа от повърхността с мокра кърпа.

Любопитен факт. Петна от зелено, които са на естествена кожа, имат свойството да изпаряват, когато са изложени на пряка слънчева светлина.

Как да измиете зелени петна от лицето?

Тъй като лицето е много деликатна кожа, средствата за отстраняване на зелените петна от него трябва да бъдат колкото е възможно по-нежни, така че да не предизвикват изгаряне, дразнене или по-лоши от алергични реакции.

Най-добрият начин да премахнете петна от лицето ви е крем с високо съдържание на мазнини, дори детски крем е подходящ. Необходимо е кремът да се постави върху място със зелени петна по лицето и да се разтрие за няколко минути. След това трябва да оставите крема върху лицето си за известно време, след това внимателно да го избършете с кърпа или мека салфетка. Една процедура може да не е достатъчна, така че трябва да я повторите, ако е необходимо.

С каква помощ е по-добре да измиеш зеленото от тялото?

Този въпрос тревожи не само хората, които страдат от варицела или морбили, но и хора, които са "щастливи", за да се мръснат от други граждани.

Преди това такъв проблем беше решен бързо и просто благодарение на хлора. Все пак досега с пристигането на пазара на различни почистващи препарати и почистващи препарати, белина е стигнало до обратно горелката, а не всяка къща има изобщо, затова предлагаме да се разгледат алтернативи.

Много ефективно лекарство за зелени петна по тялото е обикновен домакински сапун. Ако премахнете петна "не свети", можете да си направите баня, да изпарите в нея и да разтриете замърсената област на кожата със сапун. За да подобрите ефекта, използвайте твърда кърпа. Тъй като сапунът за пране е абсолютно безвреден за тялото, тази процедура може да се повтори многократно, докато петната бъде премахната. Разбира се, миризмата на доматен сапун върху тялото не е голяма радост, но се справя блестящо със задачата си.

Ако бързате, един от най-ефективните начини да почистите зеленото от кожата на тялото ви е медицински алкохол или обикновена водка. За да направите това, нанесете алкохол или водка на антисептичен пластир на кожата върху тялото и оставете за 10-15 секунди. След това избършете петата с памучен тампон или тампон. Ако зеленото остане върху кожата, повторете процедурата.

След това да измиете зелените петна след варицела

Варицела не е приятно заболяване, но нищо ужасно в него. Както предположихте, сега ще опишем най-ефективния начин да се отървем от последиците от варицела - зелени петна.

Този метод е много ефективен и е достъпен за почти всеки човек, но в същото време изисква точност и внимание. Всичко, което трябва да имате у дома, е белина. Разбира се, в съвременните домове не винаги е налице, но във всеки случай трябва да е налице, защото белина е универсален продукт.

Нанесете малко количество белина върху памучния тампон и внимателно избършете желаната област на кожата. Препоръчва се няколко пъти да се заобиколят всички "зелени" места на кожата. След процедурата измийте засегнатата кожа с топла вода и сапун.

Тъй като хлорът може да унищожи Ph на кожата, след процедурата трябва да приложите разтвор на оцет с вода, за да го възстановите.

Тогава да измиеш зелените от кожата, за да не я развалиш

Може би най-безопасното за кожното средство за отстраняване на зелени петна е водороден прекис. Тъй като пероксидът не може да се нарече твърде агресивен, ще трябва да изтриете петна малко по-дълго, но ще бъдете сигурни в неговата безопасност, защото дори новородените се лекуват с пъпната връв.

Този метод е най-подходящ за детската кожа, както и за кожата, склонна към повишена раздразнителност и алергични реакции.

Зелените петна не са много приятен проблем, но сега сте убедени, че решаването му не е толкова трудно и затова всеки дом има всички необходими средства.

Share:
Comments