Студено варено свинско в ръкава - най-добрите рецепти. как

Студено варено в ръкава - общи принципи на готвене

Ние сме свикнали да готвим пържоли и котлети от прясно месо и където по-рядко консумираме месо в студена форма. Все пак си представете студена пържола, покрита с филм със замръзнала мазнина! Но има начин да готвите вкусно студено месо - то е изпечено като сварено свинско в ръкава.

Това ястие за пръв път се появи в древна Рус през 16 век, когато нашите славянски предци ловуват храна. След като напълни мечката, част от трупа беше приготвена веднага, а някои бяха изпечени и използвани по-късно, в студена форма. От думата "мечка" се появи името на ястието "печено свинско". По-късно основната съставка на ястието беше променена на свинско, но същността на подготовката не се промени.

За да получите вкусно свинско месо, има няколко тайни:

 1. Месото трябва предварително да се напоява. Продуктът съдържа около 50% влага, но под влияние на високите температури във фурната постепенно се изпарява. За да се гарантира, че месото може да се пече дълго време и да не изсъхне, свинското месо трябва първо да бъде мариновано в специален солен разтвор. Най-често във водата просто разтваряйте сол или специално приготвена туршия с подправки. Месото остарява около час, ако е месо от младо прасе, от две до три, ако е агне или говеждо месо. Птицата трябва да се държи в саламурата за не повече от тридесет минути.
 2. Месото ще се превърне в сочно, ако го печете, предварително опаковани. Студено сварено свинско в ръкава или в фолио няма да "предава" излишната течност по време на печенето и затова този метод е най-добрият.

Студено сварено свинско в ръкава - подготовка на храна и ястия

Най-важният съвет при подготовката на вкусно свинско месо в ръкава е да изберете добро месо. Не трябва да се смесва със сладолед или да се сдвоява, в противен случай ястието ще се изсуши и с нееднаквена, влакнеста структура.

Ако купувате свинско, тогава вземете огърлица - тази част е най-подходяща за направата на вкусно сварено свинско, защото се състои от 30-40% мазнини. Това е разтопената мазнина, която ще напоява месните слоеве и ще даде на варено свинско месо вкусен и апетитен външен вид дори в студена форма.

Ако решите да готвите говеждо месо или пиле, то това може да е всяка част от месото, но е необходимо да отчетете мазнината, в противен случай студеното сварено свинско месо ще се превърне в сухо.

За вкусно сварено свинско месо няма да имате нужда от нищо освен сол и черен пипер, въпреки че можете да промените вкуса на ястието с подправки, зеленчуци и сушени плодове. Подходящи подправки са босилек, сушени билки, риган, бръшлян, хмел-санили. Чесън, моркови, репички са подходящи за зеленчуци.

Времето за печене на свинско, говеждо и агнешко - от един час до три, пилешко и пуешко, приготвено в продължение на двадесет минути.

Различни пуфове в ръкава:

Рецепта 1: Студено сварено свинско в ръкава

Защо да измисля нещо сложно, ако най-простото решение, като правило, е най-доброто? Студеното сварено свинско месо в ръкава ще се окаже сочно, нежно и меко, а автентичният вкус на месото ще бъде подчертан със солена маринада и черен пипер. Точно така славяните подготвят говеждо месо, повторете рецептата (макар и със свинско) днес и вие.

Необходими съставки:

 • Свинско, цялото парче
 • Пипер и сол

Метод за приготвяне:

 1. Пригответе марината, разтворена за тази сол във водата (около четиридесет и пет грама за всеки литър вода).
 2. Месо, напоено в саламура - оставете го за 1,5 часа (за килограм месо се нуждаете от 1-1,5 саламура).
 3. Извадете месото с хартиени кърпи, изсушете и поръсете с черен пипер от всички страни.
 4. Загрейте фурната и поставете палубата със свинско в ръкава. Идеалната температура за печено свинско печено е не повече от 160 градуса.

Рецепта 2: Варена шунка в ръкав от говеждо месо

От тази рецепта ще научите как да вкусно печено свинско говеждо печено. Както знаете, този вид месо може да бъде достатъчно здраво, ако е неправилно варено. Тайната на вкусно сварено свинско месо е покрита в точното време на очистене и печене, както и при добавяне към месото на гърди или бекон.

Необходими съставки:

 • Част от говеждо месо
 • подправки
 • Гърди - 240 гр.

Метод за приготвяне:

 1. Пригответе солена вода, разтворена сол във вода.
 2. Част от говеждо месо для запекания помойте и поместите вымачиваться в рассол на 2 часа.
 3. Нарежете гърдите на тънки филийки.
 4. Вземете месото и го изсушете, след това го покрийте с парчета гърди и го увийте плътно с нишки. Пепър.
 5. Поставете говеждото месо в ръкава и го изпратете на плочата за печене. Времето за печене е 2,5 часа.

Рецепта 3: Студено сварено свинско в ръкава (от агнешко)

Студеното сварено свинско месо може да се приготви от всякакъв вид месо, включително агнешко. Недостатъкът на този тип месо се счита от мнозина за голямо съдържание на мазнини, но с подходяща подготовка се превръща в предимство. Обърнете внимание на метода за приготвяне на саламура.

Необходими съставки:

 • Парче от овнешко
  • Карамфил, дафинови листа, черен пипер
  • Лимонов сок
  • Сол и подправки

Метод за приготвяне:

 1. Подгответе марината. За да направите това, поставете тенджера с вода на огъня, когато то кипи, сложете карамфил, дафинов лист и черен пипер. Запалете водата за 5 минути, след това изключете газа и оставете марината да се охлади. Когато е малко топло, добавете лимонов сок (1 супена лъжица на литър вода) към марината.
 2. Поставете месото, напоено в марината - оставете за 2,5 часа на студено място.
 3. Изрежете агнешко, пипер и поставете в ръкава за печене.
 4. Печете месото поне 2,5 часа при температура от 150 градуса.

Рецепта 4: Студена варена шунка със сушени кайсии и стафиди

"Мазнините с шоколад" е евфемизъм, но в "високата" кухня не спирайте да добавяте плодове и сладки подправки към месото. Ако го направите разумно, ястието няма да бъде лишено от деликатен аромат и лека сладост, която не разваля истинския вкус.

Необходими съставки:

 • свинско месо
 • Курага — 160 гр.
 • Стафиди - 120 гр.

Метод за приготвяне:

 1. Месото трябва да се измие и да се маринова. За марината просто разтваряйте солта във водата. Месото трябва да се накисва за около 1,5 часа.
 2. Сушени плодове излейте вряща вода в продължение на 15 минути, след това изплакнете и изсушете.
 3. В месото на цялата повърхност направете разрези и поставете сушени плодове. Пипер на месо.
 4. Изсипете свинското месо в ръкава и поставете в контейнера за печене, след което го изпратете във фурната.

Рецепта 5: Свинско със студено сварено в ръкава (пиле)

Пилешкото печено свинско месо е меко, нежно, не пресушено и хомогенно в структурата. Че пилето е изпечено по този начин, трябва да го премарирате, както и свинско месо, след което да сложите в ръкав за печене. Друга тайна е използването на гърдите. Разтопената баница, която се е разтопила, ще напоява почти без мазнини филета и ще направи варено свинско, нежно и сочно.

Необходими съставки:

 • Пилешко филе
 • Грудинка (1/6 от количества филе)
 • подправки

Метод за приготвяне:

 1. Измийте месото, отстранете мазнините.
 2. Солта се разтваря във вода, филето се поставя в саламура за половин час.
 3. Нарежете гърдите с тънки филийки.
 4. Дехидратираното месо изсъхва и поставете първата част върху чиста повърхност. За пилешко месо поставете гърдите нагоре и покрийте останалите парчета месо. Поръсете с пипер и навийте назад.
 5. Поставете месото в ръкава и го поставете в съда за печене.

Рецепта 6: Студена варена шунка със зеленчуци

Ако сте уморени от обикновеното месо, можете да разнообразите вкуса си чрез добавяне на зеленчуци и подправки. Студено сварено свинско може да бъде приготвено, а не от едно парче свинско месо. Ще ви кажем как да го направите.

Необходими съставки:

 • свинско месо
 • Моркови - 1 бр.
 • Чесън - 6 зъба
 • Сало — 100 гр.
 • подправки

Метод за приготвяне:

 1. За да направите варено свинско, имате нужда от две парчета месо.
 2. Мариновайте свинското месо в солена солена вода - накиснете месото около час.
 3. Нарежете заровете.
 4. Морковете се нарязват на тънки плочи.
 5. Месото се изсушава с хартиени кърпи. Поставете първото парче месо на чиста повърхност, пипете го велико, сложете върху него филийки мазнини, а след това пресата прекарайте скилидките чесън. Нагоре с второ парче месо и получените "сандвич" нишки за навиване.
 6. Направете разрез върху повърхността на месото, поставете в тях табела от моркови.
 7. Поставете свинското месо в ръкава и го изпратете, за да готвите в съда за печене.

Студено варено свинско в ръкава - тайни и полезни съвети от най-добрите готвачи

 1. Изпеченото месо в ръкава ще има апетитен, макар и бледо вид. Ако искате месото да бъде леко "позлатено", а след това 10 минути преди готовността, извадете ръкава от палубата и го отрежете. Месото е леко пържено и получава златна кора. Не бързайте да вземете варена шунка от фурната - оставете я да остане там още 15 минути.
 2. Поставете месото в топла фурна.
 3. Някои готвачи използват специален трик, за да направят месото по-сочно и времето за маринатиране намалява. За това парче месо преди да се накисва, трябва бързо да изпържите в чист тиган. Тази процедура, като че ли, "уплътнява" месото и не позволява на соковете да изпъкват изобилно по време на печенето.
Share:
Comments