Сладки шоколадови cheesecakes - любимо лечение идва от

Кой от нас в детството си не беше щастлив, когато възрастни закупиха остъклени шоколадови коагуланти? Това беше празник на невероятен вкус! Към днешна дата в този десерт добавете невероятно количество различни емулгатори, багрила и т.н. - нещо, без което е напълно възможно да се направи при създаването на такива сирена у дома!

Ако смятате, че правенето на шоколадови сирена в собствената си кухня е просто нереалистично, тогава вие сте много дълбоко погрешно - това е много бърза и бърза рецепта. Ще можете да оцените вкуса на приготвеното ястие след половин час, просто бъдете търпеливи с малко търпение, тъй като от време на време ще трябва да поставяте или да вземате шоколадови форми от фризера.

За 4 200 остъклени колбани ще ви трябва:

- 400 грама извара от всякакво съдържание на мазнини;

- 100 ml кондензирано мляко;

- 1 шоколадова лента (от всякакъв вид).

(снимка 1)

Както виждате, в съставките на съставките, които са пълни с обвивки от магазинните сирена, няма нито едно оцветител, сгъстител или емулгатор! Минималният брой продукти с максимален вкус - това означава домашно приготвяне на шоколадов десерт. За да създадете сирена, ще ви трябва силиконови форми. Най-добрият избор е да изберете кръгли форми, които не са релефни - шоколадовите стени на сирената ги оставят по-добре.

Изберете вида шоколад, който избирате, разбийте го на парчета и го поставете в купа, която поставите на водна баня - за тази цел обикновена тенджера или кофа вода е добра. Сиренето е идеално произведено, както от бяло, така и от млечен или тъмен шоколад. Поставете кофата с вода и купа върху печката, включете малък огън и оставете да къкри, докато шоколадът напълно се разтопи. Дълго време да се пази такъв продукт на водна баня не си заслужава, тъй като той може да ексфолира - извадете кофата от огъня и я поставете върху чинията. Топлата вода няма да позволи шоколада да замръзне.

(снимка 2)

Използвайки кулинарна четка, покрийте силиконовия мухъл с горещ шоколад, така че да не виждате никакви пропуски никъде. Веднага поставете шоколадовите форми във фризера за 10 минути, но не сваляйте разтопения шоколад от водната баня!

(снимка 3)

Докато формулярите са замразени, разбъркайте извара с кондензираното мляко. Ако желаете, можете да добавите към пълнежа пълнителя: стафиди, сушени кайсии, пресни плодове или плодове, варено кондензирано мляко или шоколад.

(снимка 4)

Вземете замразените форми и ги напълнете с подготвена сладка маса.

(снимка 5)

Поставете го отново във фризера в продължение на 10 минути, така че изварата да се хване - трябва да нанесете друг слой шоколад на върха, а ако извара е топло, шоколадът ще се смеси с него и ще се появи грозна повърхност.

След определеното време извадете матриците и ги покрийте с горещ шоколад отгоре. Последния път поставете във фризера за 5 минути, след което можете да ги вземете.

(снимка 6)

Внимателно издърпайте пръста си по ръба на силиконовата матрица, отделете я от слоя шоколад в кръг - това е достатъчно лесно да направите това. Но трябва да действаме бързо, тъй като шоколадовият слой се топи от докосването на ръцете.

(снимка 7)

Сервирайте вкусен студен десерт с горещи безалкохолни напитки: чай, кафе и др. Бон апетит!

(снимка 8)

Всяко от приготвените сирена тежи не по-малко от 150 грама, така че общото тегло на приготвените десерти е около 500 г. За да изчислим разходите за един сироп, нека обобщим разходите за всички съставки:

- 400 грама извара от всякакво съдържание на мазнини - 30 рубли;

- 100 мл кондензирано мляко - 12,5 рубли;

- 1 плочка шоколад (от всякакъв вид) - 37.5 рубли.

Общо: 4 сирена струват 80 рубли, а едно сирене - 20 рубли - това е чудесна стойност за вкусен, деликатен и здравословен десерт, който децата и роднините ви се радват с удоволствие!

Share:
Comments