Сладки кнедли с череши - необичайни и апетитни!

Необичайното представяне на познато ястие от детството винаги предизвиква интерес и изненада. И какво ще стане, ако в такова подаване ще има вкусни кнедли с череши, само те ще бъдат представени под формата на пелмени? Вероятно всички ваши гости ще искат да ги изпробват, защото новите експерименти са необичайно заразни за опитни кулинарни специалисти.

За да направите такива сладки кнедли, не е необходимо да се придържате към един вид пълнене. Можете да ги изваяте с червени или черни френско грозде, ягоди, цариградско грозде и т.н., най-важното е, че вие ​​и вашите близки бихте искали това. И за да служи такава изтънченост от тестото със сигурност със заквасена сметана, захар и разтопено масло!

Нека се опитаме да приготвим 1-1,5 кг равиоли с череши, като имаме необходимите съставки:

- 1 пилешко яйце;

- 2 супени лъжици заквасена сметана;

- 2 супени лъжици растително масло;

- 0,5 ч.л. соли;

- 1 ч. Л. гранулирана захар;

- 2,5 супени лъжици. пшенично брашно;

- 0,5 супени лъжици. вода;

- 300 г вишни;

- 100 г гранулирана захар.

Обикновено се приготвя малък набор от съставки, за да се подготви тестът за кнедли, но тестото от вода, яйцата и брашното често е по-малко еластично и много бързо става трудно. Ето защо се препоръчва да добавите малко мазнини към това тесто. В нашия вариант е растително масло и заквасена сметана. Благодарение на тях можете да разтегнете тестото във всяка посока и да не се притеснявате, че след няколко стрии тя ще се срути в кома.

Изсипете половината брашно в контейнера, оставяйки малко да извадите тестото и направете малък канал в него. Веднага вмъкнете пилешко яйце в него.

Изсипете растително масло и добавете няколко супени лъжици заквасена сметана. Заквасената сметана може да избере всяка мазнина, дори и кефирът или ферментиралото печено мляко.

Изсипете обичайната вода и разбъркайте стръмното тесто, като се влива в брашното, докато се намесва.

Оставете го да стои малко, докато сте заети с почистването на черешата.

Черешките плодове се измиват във вода и се почистват от костите.

Свалете малките части от тестото, завъртете всеки от тях в кръг с помощта на подвижен щифт. За пелмени, поръсете брашното с брашното, така че варените кнедли да не се придържат към него и го покрийте с валцован кръг тесто.

Във всяка клетка лежеше белени черешови зърна, леко го бутаха навътре, но се опитваха да не разкъсат тестото.

Поръсете плодовете със захар.

Завъртете ги и ги покрийте с втори кръг тесто и след това натискайте надолу с подвижен щифт, като започнете от края на формата. Правилно завъртете формата с подвижен щифт, така че всеки кнедон да е отделен един от друг. Внимателно обърнете формата и изрежете всички пелети, получени от нея. Поставете ги на покрива, поръсени с брашно и поставете във фризера за 20-30 минути за пълно втвърдяване, ако правите такива полуготови продукти на склад.

Ако незабавно служите на деликатес на масата, след това кипете вода в тенджера или тиган и поставете кнедли с череши в нея за 10 минути от момента на кипене.

След това вземете пелените с малко шум и ги поднесете с масло, захар и заквасена сметана. Можете дори да отворите буркан с вкусно сладко или да поръсите с настърган шоколад! Бон апетит!

Както си видял за себе си - всички гениални са прости. И дори цената на тези продукти от теста е поразително различна от техните колеги:

- 1 яйце - 4 рубли;

- 2 супени лъжици заквасена сметана - 5 рубли;

- 2 супени лъжици растително масло - 2 рубли;

- 1 ч. Л. захар - 2 рубли;

- 2,5 супени лъжици. пшенично брашно - 12 рубли;

- 300 г вишни - 8 руб.;

- 100 грама гранулирана захар - 7 рубли.

Общо: 1 кг отлични сладки кнедли с череши ще струвате само в 40 рубли! Това са около 4 порции уникално ястие, за което бихте платили пет пъти повече в ресторант. Кук с нас и след това, това е не само вълнуващо, но и много икономично!

Share:
Comments