Събиране на сортове краставици - характеристики, описание.

Хората избират сортове краставици, следвайки набор от изисквания, които са важни за климатичните условия в техния регион и необходимостта от продукти. Човек се нуждае от най-ранните пресни краставици, поради тази причина само ранните сортове са подходящи за тях. Други се нуждаят от вкус на зеленчуци, а третият - дълъг плод.

Какво ви е необходимо за голяма реколта от краставици?

За да получите добра реколта, как външните условия засягат растенията, не забравяйте да ги вземете предвид, когато се грижите за пълзящите растения.

Heat. Ниските температури са изключително вредни за краставиците, особено те причиняват големи щети на разсада. Когато температурата се понижи до 15 градуса, развитието на краставиците практически спира и те дори могат да умрат. Поради тази причина не е твърде рано да сеем семената. Най-подходящото време за засяване на леглото, второто десетилетие на май - първото десетилетие на юни, а когато се засяват в оранжерия или оранжерия, е по-добре да започне сеитбата в началото на май.

Осветление на растенията. Парцелът, добре осветен от слънчевата светлина, е отличен избор за създаване на градинско легло с краставици. В екстремни случаи се допуска малка победа. В противен случай, страничните мигли на растението ще продължат да се развиват и ще можете да постигнете много по-късно. По същата причина не можете да засадите краставиците твърде дебели. Свободното пространство между отделните растения е не по-малко от 20 см.

Влага. Тази култура дойде при нас от влажната джунгла, а краставиците искат да "пият" много, това е от голямо значение по време на растежа на леторастите и след началото на плодът. Липсата на влага ще доведе до значително влошаване на вкуса и качеството на зелените, например, те могат да станат горчиви. Водата на растенията се нуждаят от постоянна, топла вода.

Оплождане на площадката. Най-богатите се събират на тези легла, където предварително са въведени много органични торове - кравешки тор, хумус. След това, легла с краставици, е желателно да се хранят допълнително, но не непременно.

В допълнение към тези моменти един много важен фактор е правилният избор на разнообразие от краставици.

Как да изберем правилните семена за събиране на сортове краставици

Изборът на подходящи сортове краставици за добив в тяхната градина се извършва, като се вземат предвид:

1Салата сортове, За да приготвите пресни салати от краставици, трябва да купите семена от салатни сортове със силен аромат и приятен вкус. Плодовете на такива растения за зимна реколта не могат да се използват. Под въздействието на киселини, използвани за консервация, и от топлината те стават вкусни и меки;

2Сортове за зимни заготовки, Ако искате да използвате краставици за консервиране, изберете подходящ за този сорт. Те и в банките ще останат чисти, гъсти и няма да започнат да се разпадат след загряването;

3Климатичните особености на региона. Колкото повече север живеете, толкова повече трябва да избирате различни краставици. Краставиците, предназначени за юга, просто не е достатъчно, времето за формиране на добра реколта за кратко северно лято и разновидностите, които могат да се развият в студен климат, гарантират, че ще ви донесат реколта. Разбира се, има сортове, които могат да се адаптират към определени условия, но има много малко от тях;

4Място за засяване на семена. Тук има 2 опции - сеитба или в оранжерия. За да получите зеленчуци без допълнително убежище, можете да посеете почти всеки сорт, а за оранжерии трябва да купите partenacarp или самоопрашени хибриди.

За растенията отвъдморски разплод трябва да намерите място в оранжерията. Ще бъде жалко да губите време и пари за растенията, които нормално ще дадат малка реколта или ще умрат. В допълнение, краставиците сортове са разделени на хибридни и сортови, някои хора вярват, че повече плодове могат да бъдат отстранени от хибридите. Но те са неподходящи за получаване на собствените си семена, защото хибридите губят своите майчини характеристики.

Събиране на сортове краставици

Pinocchio F1. Растителният период е 44-46 дни, това е хибрид с женския тип цъфтеж. Тя може да се отглежда на обикновени легла или под временни заслони. Хибридът перфектно толерира охлаждането, образува много яйчници, събрани в букети, съдържат до 6 плода. Зелените от този сорт - тъмно зелен плод с големи туберкули, растат до 8-9 см дължина, тежат около 100 грама.

Бялата нощ F1. Ранен хибрид е засаден под временни заслони и на нормално легло. Първите краставици могат да бъдат откъснати след 42-44 дни. Растението е разклонено, с много женски цветя. Зелените са къси, цилиндрични, практически не оцветяват жълто до узряване, 8-9 см дължина, тегло 80-120 грама.

Благородна F1. Хибридният пчелен хибрид дава плодове след 46-48 дни. Засадени под временно подслон и на легло. Растения, с много женски съцветия. Зеленси - малки светло зелени цилиндрични плодове, с дължина 10-13 см, тегло 100-110 гр. Тази хибридна кладенец устоява на много сериозни заболявания.

Creps F1, Пчелен, ранен хибрид, първите плодове могат да бъдат откъснати след 43-45 дни. Те растат главно на обикновени легла. Кратки овални плодове, с малки тубички, тегло 70-100 гр.

Емелия Ф1. Един от сортовете за оранжерии, ранен хибрид, зеленина се появяват след 40-42 дни. Силна растителност, храст добре разклонен, с много съцветия на жените. Зелен вретенообразен зелен, с тегло до 120-150 гр. Stoke срещу маслиново петно ​​и краставица, незащитени от кореново гниене.

Даша Ф1. Високопродуктивен хибриден пчелен хибрид, отглеждан под временни заслони и на леки легла. Първите зеленчуци се появяват след 36-46 дни, плодовете са тъмнозелени, малки по размер, с бял пух. Тежи приблизително 85-115 гр., Нараства до 10 см. Растенията се съпротивляват на настоящите прахови мана, устойчиви на бактериоза.

Лятна резиденция F1. Ранен хибрид е предназначен за сеитба под временни заслони и обикновени легла. Първите плодове могат да бъдат изтръгнати след 43-45 дни, растение със средна височина, разклонена, образува предимно женски съцветия. Теглото на плода е около 70-90 гр.

Viva F1. Среден хибрид за сеитба в временни заслони и на редовно легло. Първите плодове се появяват след 46-55 дни, храстите разклонени, високи, предимно формират женски съцветия. Зелени цилиндрични, с малки туберкули, растат до 9-10 см на дължина.

Погребок F1. Ранният пчелен прах преди първите плодове се произвежда 43-48 дни, основно образува женски съцветия. Култивирайте под временни подслон. Зеленчета с големи туберкули, с дължина до 9-11 см, с тегло около 90-1 грама. добре се съпротивлява на повечето болести по краставиците.

Вегетативният период на тази термофилна култура е по-малък от този на другите "жители на градината". Мокрото и топло началото на лятото, бързо заменяно със сух и горещ период, поради тази причина, за да получите добра реколта, трябва да имате време да получите плодове, преди растенията да започнат да умират под изгарящите лъчи.

Ако има стационарна оранжерия, много фактори могат да бъдат контролирани и променени, а при нормални легла всичко зависи от климатичните условия. Предотвратете нежеланото развитие, помогнете за избора на подходящ климат за сортовете, които отговарят на условията във вашия регион.

Share:
Comments