Разнообразие от начини за възпроизводство на цариградско

Физиците са високопроизводителна и многогодишна градинска култура, обичана от много градинари и летни жители.

Грижата за цариградско грозде се основава на доста прости принципи на неговото отглеждане. Навременното поливане, разхлабването на почвата, изборът на слънчеви места за засаждане, както и превантивното третиране на този храст от вредители, това е основната грижа за това неселективно растение.

Но възпроизвеждането на цариградско грозде не е лесна задача. Повечеят късмет по този въпрос зависи от избора на този или на този вид растение. И за всеки сорт има метод на репродукция, който е подходящ за конкретното растение поради редица причини за неговия индивидуален характер.

Например, европейското разнообразие от цариградско грозде се препоръчва да се размножава по слоеве, хибридно зелени или комбинирани резници. Но дървесните филизи се размножават лошо поради слабото им вкореняване.

Можете дори да се опитате да разпространите този метод за семена на храсти, обаче, този метод ще доведе до къса реколта, а плодовете на вкуса и размера ще бъдат различни от растението майка.

Царевиците дори могат да бъдат присадени на касис от различни видове, но има начини много по-прости и не толкова отнемащи време.

Метод на възпроизвеждане на цариградско грозде - хоризонтални слоеве

Възпроизвеждането чрез хоризонтални ленти е по-целесъобразно да се похарчи в средата на есента или ранната пролет, докато цъфтежът на цъфтежа на растението от цариградско грозде и докато почвата е все още наситена с влага.

Необходимо е да изберете здрав храст от пет години с тригодишни клона от по-нисък етаж. След тези клонове е необходимо да се намалят годишните издънки с 1/3 от дължината, което в бъдеще ще допринесе за най-доброто израстване на страничните пъпки и образуването на силни издънки с добре развита коренова система.

След обрязването, клонките трябва да бъдат притиснати към земята и да бъдат поставени в малки окопи, предварително приготвени и фиксирани със специални куки. След това окопите с клони трябва да бъдат поръсени с плодородна почва, напоени и изпуснати.

Важно! Необходимо е редовно да се подхранват и подхранват бъдещите цариградско грозде.

Скоро ще се появят нови издънки в разпределените клонове. След като са достигнали размер от десет сантиметра, трябва да се отегчават и да повтарят тази процедура след половин месец.

В края на есента клонка с добре вкоренена коренова система трябва да бъде отрязана от майчиното растение, изкопана и разделена (чрез рязане) на базата на броя на укрепените изходи.

Тогава стрелците трябва да бъдат сортирани, нарязани на тях (1/4 дължина). След кацане на постоянно място за по-нататъшен растеж и развитие.

Метод за репродукция на еластични слоеве от цариградско грозде

Някои сортове цариградско грозде имат издънки под формата на арки, които достигат до земята и лесно се коренят. Ето защо вкореняване в този случай може да се осъществи без намесата на градинаря и доста бързо.

Въпреки че растението може да бъде малко помощ. За това, на мястото, където се появява докосването, е необходимо да изкопаете малка лунчачка, да я сложите в нея, да я фиксирате и да я поръсите над земята.

До есента окончателното изтегляне трябва да бъде отделено от основния храст и да го изкопае. След като посадъците с корените са засадени на мястото им на постоянно израстване.

Методът на такова възпроизвеждане се счита за най-лесният, но от един клон на цариградско грозде се получава само едно разсад.

Метод на възпроизводство на цариградско грозде - вертикални слоеве

Този метод се използва, ако искате да подмладите краставиците. През пролетния период просто трябва да поръсите с четка оплодена и навлажнена почва на височина от 20 см, а след това, когато клоните израстват.

До началото на есенния период, с грижата точно зад храста, вече може да се подготви за процеса на отделяне на вкоренени млади разсад.

Метод за репродукция на царевични корени - лигнитни резници

Приготвени резници се препоръчват от пролетта, докато пъпките цъфтят. И през есенния период е по-целесъобразно да се отрежат непосредствено преди засаждането. За по-добро вкореняване и развитие на лози в бъдеще, резници от горните части на леторастите трябва да бъдат отрязани.

След като земята се върне през пролетта - резници могат да бъдат засадени до необходимата дълбочина. Преди слизането им, те могат да бъдат съхранявани в хладилника, предварително увити във влажна кърпа и опаковани в чанта.

През есента, резници трябва да бъдат засадени в предварително подготвени легло с плодородна почва. Разстоянието между резници трябва да бъде не по-малко от 15 см. За по-добро изкореняване на резници се препоръчва да се засаждат под ъгъл 45 градуса. След засаждането на резници, почвата около тях се уплътнява, след това се напоява и се напълва с компост или торф.

След топене на сняг, почвата до разсад трябва да бъдат разхлабени, изравнени и да продължат, по този начин, по-нататъшна грижа за цариградско грозде за останалата част от сезона.

Метод на репродукция на цариградско грозде - зелени резници

Този метод на възпроизвеждане е много по-ефективен и по-надежден от предишния. Най-доброто време за резници, по този начин, е в средата на лятото. Но развитието и растежа на резници ще зависи изцяло от климатичните условия.

Дългите резници не трябва да са по-големи от 15 см и ги нарязват с нож или бръснач. Приготвени по този начин, резници са по-подходящи да се справят със специално решение за ефективен растеж и добро вкореняване. При това решение резници от резници трябва да се съхраняват в продължение на 24 часа при температура 25 ° С.

След това парчетата трябва да се измият под водата и да се поставят в специална детска градина (схематично - 3 * 6 и дълбочина 1,5 см).

Земята в детската градина трябва да бъде предварително приготвена:

• Повърхностният слой трябва да се състои от компост с пясък (1: 1).

• Средният плодороден слой трябва да се състои от тор от миналата година.

• Дренажният слой трябва да е леко влажен при кацане, но не повече от това.

Също така е важно за разсада да се създадат необходимите условия за по-доброто им вкореняване. Разсадът трябва да е топъл и нивото на влажност е достатъчно високо. Температурата на въздуха през деня не трябва да пада под 18 градуса, а през нощта да е по-малка от 16 градуса

След като фиданките са образували корени, те трябва да започнат непрекъснато да се отстраняват от плевелите, да разхлабят почвата и да хранят растенията.

Метод на възпроизвеждане на разделение на цариградско грозде

Този начин на възпроизвеждане се използва, ако се наложи да се трансплантират ценни храсти от цариградско грозде от едно място на друго.

Една година преди този процес, отсечете всички стари клони под корена. За покълване на нови издънки. Година по-късно храста трябва да бъде изкопан, разделен на няколко части и засаден в предварително подготвена яма.

По-добре е да се направи такава трансплантация през есенния или пролетния период.

Метод на репродукция на цариградско грозде - многогодишни клони

След обрязването през пролетния или есенния период останалите стари клони трябва да се поставят в предварително подготвена яма и да се поръсват над земята. И на повърхността трябва да остане само makowa и зелени издънки тази година. Преди растежа на издънките, почвата трябва редовно да се навлажнява. През есента, клонът трябва да бъде открит и разделен на отделни разсад, а след това засаден на постоянно място.

Share:
Comments