На chebureks на бирата: пържени пасти - няма проблем!

Cheburek - името на печено тесто и пълнеж от Кримско-татарски произход, което е често срещано в Русия. Популярната, бърза и много сърдечна закуска има много имена: калцоне (италиански), бурешки или gözleme (турски и иврит), burek или burek (сръбски арменски и други балкански езици), empanada (аржентински), lertsy фин.), Хушур (Монг.), Бурекаки (гръцки).

Ако се срещате по време на пътуването, тези пайове пържени в тиган, от тесто без тесто, пълнени с месо, сирене и зеленчуци, картофи и гъби, морски дарове - опитайте. Е, за тези, които няма да посетят Аржентина, Монголия, Гърция или Финландия в близко бъдеще - оригиналните рецепти за chebureks се предлагат по-долу, като алтернатива на кулинарното пътуване.

Chebureks на бира - основните технологични принципи

Chebureks, всъщност - пържени печени в масло, с пълнеж, от продуктите, които са на разположение в момента на тяхната подготовка. Те могат да бъдат приготвени на руски, на финландски, на татарски - по всякакъв начин, характерен за една или друга национална или регионална кухня. Това е изискано ястие с огромен брой възможности за готвене, които вече са известни на населението на света, както и методи за готвене, които предстои да бъдат открити от известни готвачи или изобретателни домакини.

Където има рецепта за извършване на тест за бира, трудно е да се установи, дори невъзможно. Но, вероятно, има две версии.

Бирата съдържа пивоварна мая, малц (покълнал ечемик, ръж, царевица, ориз), хмел. Дрожди в резултат на ферментация от алкохол. Но, както е известно, при температури над 40 ° С повечето видове умират и алкохолът при високи температури се изпарява. Такава реакция помага да се създаде пластова структура на тестото, почти без да се увеличава изкачването му, за разлика от руските пайове на мая. Пивоварната мая при концентрация на алкохол 10% спира развитието и възпроизводството. Най-вероятно малцът, който придава уникален вкус на тестото, ниските алкохолообразуващи способности на бирата служат като идея за направата на бира без мая. Това е първата версия на произхода на рецептата за приготвяне на тесто за хебурикс на бира.

Като продукт, съдържащ малко количество дрожди с много ниска активност, бирата едва ли може да се счита за компонент, повлияващ повишаването на теста. Тази роля е възможна само при хлебопекарни и специални стартерни култури.

Тестото върху бирата се подготвя дори и за торфове: има такива случаи. Но, както знаете, наслояването на тестото се постига, главно поради наличието на мазнини в него и насищане с кислород при варенето на слоевете. Така че, бирата няма нищо общо с това.

Какво тогава? Без използването на малц, който е част от бирата, не е възможно да се печете вкусен ръжен хляб. Накълцаните зърна от ечемик придават на тестото приятен сладък и странен вкус. Може би добавянето на бира към тестото се дължи на този нюанс? Някой се опита да направи това, сподели впечатлението и тестът за рецепта за бира "отиде при хората"? След това се е случило, за следното: популярна напитка във всяка кухня може да се намери по-често от малц, и "модернизирана" рецепта тесто за chebureks върху бирата се утвърди. Освен това е странно за нашите любовници, когато провеждат одит в хладилника, да започнат всичко, което дойде в ръцете на бизнеса. Този сценарий изглежда доста правдоподобен. Освен това, втората версия на технологията води до същия резултат: бирата в теста засяга вкуса, който не е отразен особено в технологичните и биохимичните характеристики на приготвянето му.

Защо трябва да разберем тези ненужни подробности на пръв поглед? Отговор: ако искате да му се даде тест на "бира" вкус - добавете една супена лъжица на готовия малц. Между другото, в националните кухни на северните хора, известни продукти от рецепти ръж тестото, включително пържени пайове, така, подобни на пасти и ръж тесто с добавянето на малц - уникален вкус и аромат. Ето и цялата мъдрост на готвене тесто за бира, с изключение на основния принцип за който е известно, дори и начинаещите домакини: Пъф тестото за chebureks със или без добавяне на бира, трябва да е с много плътна консистенция, което го прави удобен за ставам тестото за юфка ,

За пълнеж за chebureks може да се каже за много дълго време, ако погледнете във всеки ъгъл на света, нейната история. Ето защо съветът е само един, много прост: изберете каквито и да е съставки, според вашия вкус или настроение. Съотношението на пълнежа и тестото трябва да бъде приблизително същото и влажността на приготвеното сирене оказва влияние върху качеството на готовия полуготов продукт: прекалено сочно сирене за чебуряците ще изтече от корпуса на тестото и продуктите ще се разпаднат в ръце в сурова форма, изгарят с пържене поради сока, който тече отвътре ,

1. Чебурикс на бира с агнешко

Тесто:

Мука 450 г

Сол 5 г

Пиво 175 мл

Мляно месо:

Агнешко (постно) 360 г (нето)

Зелен пипер 7 г

Лук 75 г (нетто)

Вода 80 мл

Сол 6 г

Масло за пържене 120 мл

Технология на приготвяне:

Омесете стръмно тесто, като юфка. Разделете на парчета, тежащи 60 грама, извадете тънките торти.

Пригответе мляно месо и го поставете в центъра на всяко парче тесто за 50 г. Сгънете килетата наполовина, натискайки ръбовете на тестото. Свийте от двете страни във врящо масло.

2. Chebureks на бира със спанак, сирене и нарязано месо

съставки:

Тесто:

Бира, светлина 100 мл

Кефир (3,2%) 125 мл

Мука 550 г

Допълнителна сол 10 гр

Маслото за пържене е 0,4 литра

Мляно месо:

Нарязано месо (свинско месо) 220 гр

Лук 100 г

Спанак (или зеле от Пекин) 120 гр

Сирене "Фета" 150 гр

Зелен пипер

Получаване:

За мляно месо, нарязани на ситно зеленчуци, сирене на сирене, комбинирайте съставките с нарязано месо и сезон с подправки.

Подгответе тестото: комбинирайте кефир и бира в купа, сол. Добавете пресятото брашно и разбъркайте много твърдо тесто. След това го покрийте с кърпа и оставете час да узрее.

Разделете тестото на парчета от 60-70 грама, разточете тънки кръгли торти. Сгънете в тях мляно месо, половината от обиколката, изравнете, отдръпнете от ръба на сладките до 0,5-0,7 см, затова е удобно да защитите тестото. Сгънете детайла на две части, свържете ръбовете. Свийте във врящо масло.

3. Chebureks на говеждо месо от нарязано говеждо месо с чесън

съставки:

Тесто (по рецепту №1)

Мляно месо:

Вода (или бульон) 80 мл

Сол 5 г

Чесън 20 гр

Заквасена сметана или кисело мляко, натурална 50 мл

Магданоз, нарязан на 40 грама

Лук 80 г

Пипер 10 гр

Говеждо 360 г (нето)

Фритюр 0,5 л

Метод за приготвяне:

Извадете месото от месото, измийте, нарязайте силно нож. Добавете също нарязани зеленчуци и зеленчуци, нарязан чесън, бульон, подправки и заквасена сметана.

Изпълненото тесто се навива на работната повърхност в слой с дебелина 2,5-3 мм, нарязан на квадратчета със страна от 10 см. Поставете 30 грама пълнеж в центъра на всеки квадрат, сгънете заготовките с плик и след това поставете колкото се може повече кайма. Сгънете пликовете наполовина и защитавайте ръбовете на тестото. Свийте във вряща дълбоко пържене.

4. Chebureks на бира - финландски lertsy с риба

продукти:

Сьомга (или пъстърва), леко осолена 300 гр

Ориз, варено 120 g

Яйца, варени 2 бр.

Копър, нарязан на 50 грама

Тмин 15 г

Бял пипер, смлян 10 г

За теста:

Мука 700 г

Маргарин или спред 150 г

Разрыхлитель 20 г

Сметана 100 г

Пиво 170 мл

Сол 8 гр

Яйца, сурови (за смазване)

Растителна мазнина (за печене) 180 гр

Технология на приготвяне:

Комбинирайте съставките, приготвени за мляно месо. Омесете стръмното тесто: смесете заквасената сметана с бира; в брашното добавете сол, нож в нея варени мазнини. Съберете плъзгач на масата, направете бразда в центъра и излейте течността. Разбъркайте, след това го поставете под салфетката, за да узреете, да почистите в студа, около - за един час. След това извадете слоя, изрежете го с квадратчета със страна от 9-10 см, разстилайте цялата повърхност на полуфабрикатите с мляно месо, стъпвайки леко от ръба. Натиснете сиренето с ръцете си, овлажнете краищата на сладките с вода, за да ги налеете. Сложете торти диагонално, след това добавете една лъжица мляно месо на половината от получения триъгълник. Сгънете триъгълниците отново наполовина. Натиснете отново с дланта си леко. Защитете краищата. Всеки триъгълник с разбито яйце на върха. Такива chebureks могат да бъдат печени в пещ при 220 ° C, за 10-12 минути. Ако искате да запържете дълбоко пържени, тогава повърхността на chebureks не трябва да се намазва с яйца.

5. Chebureks на бира с пушена шунка - идеи от финландската кухня

продукти:

Тесто — по рецепту №4 750 г (на 100 шт.)

Фарш (по 60 г на 1 шт.):

Шунка, пушена, 370 гр

Магданоз, нарязан на 80 грама

Горчица, гореща

Зелен бял пипер

червен пипер

сол

Сирене, полумеки 100 гр

Лук-порей 150 г

Технология на приготвяне:

Съставки за мляно месо ситно нарязани с нож и се свързват с общата маса. Подготовката на тестото и полуготовите продукти от него е подобна на описанието в предходната рецепта.

6. Чебурикс на бира - калзон с моцарела, маслини и домати

Продуктите:

Пиво 170 мл

Дрожди, екструдирани 20 g

Мука 500 г

сол — по вкусу

Вода 200 мл

За пълнене:

Домати 150 гр

Лук-порей 70 г

Моцарелла 220 г

Чили 10 г

Чесън 20 гр

Базил 50 гр

Твърдо сирене 100 гр

Тимьян 40 г

Черни маслини 70 гр

Метод за приготвяне:

Тестото за пица в Италия е приготвено на вода и мая, но в руската версия може да има бира в него, в малка сума. Комбинирайте топла бира и вода с мая, добавете малко брашно, за да активирате маята. След няколко минути, когато се появят мехурчета, изсипете останалата част от брашното. Омесете тестото, покрийте го и го поставете в огъня, докато звукът се удвои.

От съставките за пълнене, подгответе общата маса, ситно нарязване и смесване на всички съставки. Chebureks, calzone, затворена малка пица или в руски пържени пайове с такова пълнене ще имат характерен вкус на средиземноморска кухня. Защо не?

След това се приготвят полуготови продукти, както и за всеки пай. Съотношението на пълнежа и тестото е 40:60. Малък казузин се запържва в тиган, в топло зехтин, за 3-4 минути от всяка страна, но можете да го изпечете във фурната и да сервирате горещо с един от традиционните италиански сосове.

Chebureks на бира - полезни съвети и трикове

Bezdruzhzhevoe тестото, веднага след готвене, трябва да се покрие с салфетка, така че не се оформя кора и нека да остане. По време на периода на узряване глутена, съдържащ се в брашното, набъбва под въздействието на влажните компоненти на тестото и става по-пластмасов. Ако съставът на теста съдържа мазнини, а след това да узрее, е по-добре да го поставите в хладилника, като покриете и повърхността. Продуктите, изработени от пластмасово тесто изглеждат по-чисти.

Тестото на Bezdruzhzhevoe също трябва да се месят качествено, както и тесто върху мая. По време на смесването растителните протеини (глутен) образуват нишки, които държат въздушни мехурчета между тях, което осигурява блясък на теста. В процеса на печене или пържене, въздухът, освободен от тестото, допълнително увеличава продуктите по обем.

За да се гарантира редът в кухнята и работната маса, при рязане на тестото и приготвяне на полуфабрикати от него, използвайте масло за смазване на повърхността вместо брашно. В допълнение, когато пърженето chebureks в дълбоко пържено брашно от повърхността на полуготови продукти попада в кипящи мазнини, създава неприятна миризма, дим, тъй като се установява на дъното на съдовете и е трудно да се премахне преди края на пържене. Като използвате масло за работната повърхност, можете да избегнете нежелани моменти.

Share:
Comments