Муса на касис - най-бюджетният десерт

След вкусен обяд или следобедна закуска винаги искате нещо сладко, особено за децата. Но всеки ден няма да е възможно да ги получите торти и сладкиши, освен че такива бонбони не са абсолютно полезни - просто добавете допълнителни калории.

Ето защо мусът от френско грозде ще бъде истинска находка, защото освен полезни витамини и минерали това ястие съдържа грис, което е чудесно за насищане на тялото и му дава сила за нови постижения.

Кафето на фурна се оказва богато розово и никой няма да откаже да го опита, особено - деца! Можете да готвите този десерт от всички плодове: ягоди, малини, череши, френско грозде и др. Основното е, че нямат големи кости.

Това ястие се сервира в различни ресторанти и кафенета и там плащате за него много по-скъпо, отколкото би се оказало на цена. На 2 порции мус ще ви трябва: 200 г касис от касис 300 мл вода 2 супени лъжици. л. грис - 2 супени лъжици. л. от гранулирана захар.

За да подготвите този икономичен десерт, можете да използвате не само пресни, но замразени плодове - те се продават във всеки супермаркет или магазин. Плодовете трябва да бъдат измити във вода и поставени в контейнер, в който ще приготвите мус. Най-добре е да направите това в тенджера или тиган с незалепващо дъно! Незабавно изсипете захар в него. Изсипете във водата и поставете контейнера върху печката. Изчакайте да заври и варете плодовете за още 5-7 минути, като обикновен компот, след което извадете контейнера от огъня.

Предавайте сок от касис през цедка или сърцевина и плодовете, които се изхвърлят в нея, избършете. Перфектно средство за това ще бъде кефал за картофи. Цялата получена целулоза се добавя към сока и отново поставя всичко върху печката.

Поставете няколко грис торта, веднага го разбъркайте с мивка, така че десертът да не образува буци.

Прокарайте мускула в огън, докато стане гъста, разбърква се с размахване. Веднага след като грис даде десерт плътност - изключете огъня и оставете съдържанието в съда да се охлади за 15-20 минути. При охлаждане мангото се уплътнява още повече и десертът е по-плътен.

След това, с миксер, камшик печен мус за около 5-7 минути, докато е напълно бели.

Веднага щом това се случи - можете да поставите сладките в локви или купи и да сервирате, украсени с ментови листа и шоколад. Бон апетит!

Както можете да видите, рецептата за този десерт е изключително проста. В допълнение, можете да го използвате като крем за торти или сладкиши. От френски мус е отличен чийзкейк. Като цяло има много опции! Друг от неговите несравними плюс - в икономиката. Нека да разчитаме, колко ще ни струват тези две части на десерт: - 200 г касис - 17,5 рубли. - 2 супени лъжици. л. грис - 3 рубли - 2 супени лъжици. л. захар - 5 рубли.Тези две порции вкусни сладки разходи около 22.5-23 рубли, което означава, че една порция струва само 11-12 рубли. За такъв невероятно вкусен и полезен десерт, това е просто една нелепа цена! Кукнете с нас и ще ви научим как можете да спестите, като подготвите изискани ястия на ресторанта на изгодна цена!
Share:
Comments