Маргаритки - отглеждане, грижи, трансплантация и репродукция

Род Маргаритки (Bellis) от семейство Sacred Colour включва 80 вида многогодишни тревисти растения, произхождащи от Евразия и Северна Америка, като най-често срещана е трайна малина (Bellis perennis), отглеждана като двегодишно растение. Тя започва да цъфти рано през пролетта и спира да цъфти само през есента. Разделянето на маргаритка на групи и сортове се определя от диаметъра, махропостта на съцветия и формата на короната на тръстиките маргинални цветя.

Градинарите често предпочитат разновидности на розово, розово, червено, кармин и други нюанси на червени цветя. Въпреки че, например, цветовете на маргаритка (B. rotundifolia) имат бял цвят със син оттенък.

Днес маргаритки могат да бъдат намерени във всяка градина. Те са украсени с тревни площи, цветни лехи, тераси и др. поради ниския си растеж и обилното цъфтене, те се използват активно в пролетното и началото на лятото дизайн на цветни лехи, бордюри, вили; съцветие на маргаритки изглежда много красива в миниатюрни букети.

Маргаритки - отглеждане и грижи

Маргарит расте най-добре в открити слънчеви места, но също така толерират частично засенчване, особено в летните горещини. Те се отличават с висока зимна издръжливост.

Почвите за тях трябва да бъдат избрани глинести, ронливи, с много хумус, но не мастни, с умерено съдържание на органична материя.

В суша и горещо време, маргаритки се нуждаят от поливане, в противен случай техните съцветия ще започнат да се стопят, губят потта си и престават да цъфтят. Те също се нуждаят от поливане при ветровито време.

Маргаринът е много отзивчив към приложението на органични и минерални торове. Те трябва да се хранят през май, когато те започнат да цъфтят, като се използва течен тор за приготвянето на който 2 супени лъжици нитрофос и 2 супени лъжици Agricola-Fantasy се отглеждат в 10 литра вода и се изсипват в 1 храст от разтвора за всеки растителен храст.

Тъй като тези растения поддържат листа и пъпки през зимата, те трябва да бъдат покрити със сухи листа.

Магнолиите, които са засадени на тежки земи, могат да страдат от издуване през пролетта. Това е името на процеса, когато се издигат над корените над земята. За да избегнете това, преди засаждане почвата трябва да бъде оплодена с хумус и добър компост, както и добавяне на едър пясък. Причината за издуване на храстите може да бъде и рязка промяна в температурата, която пада до отрицателна температура през нощта и се повишава над нулата през деня. Особено такива температурни промени са опасни при отсъствие на снежна покривка. За да се избегне това явление, е необходимо да се направи мулчиране засаждане, с помощта на торф, хумус, дървени стърготини и други материали, слой от които трябва да бъде приблизително 8 cm. Ако през пролетта ще бъде очевидно, че стърчащите още случило, е необходимо да се произведе пресаждат растенията на ново място ,

Маргаритки - пересадка и размножение

Маргаринът се размножава с помощта на семена, резници и разделяне на храсти.

Семената сеитба обикновено се извършва в края на юни. Появата на кълнове трябва да се очаква в рамките на 10-12 дни. След още 2 седмици трябва да държат мотика разсад и ги изсипваше с добавянето на пълна тор (в кофата 20 ° С и 30 ° С ..) И през август - засадени разсад на открито място по такъв начин, че разстоянието между растенията е 15 до 20 вижте Тук вече могат да зимуват, така че до пролетта на следващата година цъфтят. Всяка година маргаринът дава изобилно самозасяване. Въпреки това, за да се запазят най-красивите разновидности на плодовете, растенията се размножават, като разделят храстите. Те изкопават през август на втората година и произвеждат разделение на отделни розетки с корени. Едно растение може да даде до 10 нови храсталака. Маргарита може да бъде успешно трансплантиран и в състояние на цъфтеж.

Маргаритки - болезни и вредители

Маргаринките са много устойчиви на болести и вредители. Въпреки това, те могат да бъдат засегнати от глухарче септориоза или cercospora, които могат да бъдат идентифицирани от петна по листата. Също така, растенията могат да гният в корените си поради влиянието на кореновото гниене в Тексас. За борба с всички тези заболявания се използват подходящи фунгициди.

В допълнение към гъбичните заболявания, маргаринките могат да бъдат изложени на гъсеници от лъжици и буркани. В този случай, оформлението на лекарството метилалдехид (10 квадратни метра, е необходимо да се използват 30 грама на лекарството).

И все пак, в сравнение с нежната красота на това цвете, усилията да се развива са просто нещастни. Възможностите за използване на маргарити в декоративната градинарство са наистина неограничени. Тя може да се използва като килимарна фабрика в полутъмни области с големи размери и умерена влажност. Такива условия позволяват до края на есента не само да запазят ярките си съцветия красиви, но и пресни - листа. Можете да засадите маргаритки от група, съставена според определени правила на състава. Можете да създадете грандиозни групи маргаритки в комбинация с заклещени иглолистни растения. Можете да ги използвате, за да оформите декоративни резервоари заедно с папрат. С една дума, всяка от вашите фантазии може да бъде въплътена с помощта на това малко, но учудващо здраво и красиво цвете.

Share:
Comments