Лимонова торта: бисквита, пуф, суфле, пясък, желе, целувка,

Под топлите лъчи на италианското слънце, безкрайно приятно, вероятно е трудно да не излезе рецепти за сладки пайове - разнообразни по форма, със сложни кремове и всякакви сладкиши.

"Tortayo" е италианска дума, която буквално означава "майстор на торти". Несъмнено французите също са допринесли за изкуството на готвене торти, но това сладко изобретение на човечеството - заслуга на италиански сладкари, "торта".

Лимонова торта - основните технологични принципи

Желанието на човечеството за безкраен сорт, включително сладкарски изделия, е причината за раждането на лимонова торта. Изглежда, че рецептата е изключително проста.

Преди да започнете да печете сладка торта с освежаващи кисели нотки, по-добре е да се тествате на теория. За една нощ е невъзможно да станете майстор на сладкарски изделия, но нека се опитаме да ви разкажем накратко за най-основните принципи за приготвяне на сладкиши.

Първо, трябва да се откажете от страха и да мислите, че няма да се окаже нищо. И сега помнете. Тортата е празнична, сладка торта. Това не е толкова страшно, защото всеки собственик може да готви пай. Този кулинарен шедьовър може да има всякаква форма и размер, в зависимост от мащаба на предстоящото тържество. Дори ако нещо не работи, се преструвайте, че е планирано - никой не знае как наистина трябва да бъде. Така се правят много открития в областта на кулинарното изкуство.

Украсата на торти зависи не само от естетичния вкус и въображение на господаря, но и от познаването на биохимичния състав на продуктите, използвани за печене. Вярно е, че когато една торта подсказва с атрактивния си външен вид, въпросът за това, от което се състои, може да е от интерес само за най-упоритите професионалисти и любителите на сладкия живот. Всъщност украсата на торти е единствената обединяваща особеност на всички видове на този сладкарски продукт.

При настоящите господари е обичайно да се дават имена на техните изключителни творения. Но в заглавието рядко виждате списъка с съставките, от които е направена тортата. Напротив, всеки сладкар оценява откритието си толкова много, че се опитва да покрие състава или рецептата за изпичането му. Например, какво казват заглавията: "Приказка", "Бяла акация", "Южна нощ"?

За тортата има значение всички технологични въпроси. Например, захарта може да бъде разтворена, варена, изгорена, опъната. И ако не знаете как се прави това, дори знанието на съставките на съставките на тортата няма да ви помогне да дублирате уникална рецепта.

В изобилието от рецепти и технологии, дори професионалистите могат да се объркат. Нека най-малкото да опишем накратко основните типове торти: това ще помогне да се разшири не само хоризонта, но и обхватът на собственото ви печене.

Естествените (или истинските) торти се пекат изцяло. Всъщност това са сладки пайове: затворени или полузатворени. Тестото за тези питки, като правило, се приготвя с масло, както и за Великденските питки. След изпичане, повърхността на тези сладкиши е украсена със захаросани плодове, остъклени. Като кифла, сушени плодове, ядки и други съставки се добавят към тестото. Този тип торта се счита за традиционна източна фурна. Ключовият момент при подготовката на торти в източната интерпретация е месене на тестото, качествено непрозрачно.

Торти в неаполитанския стил. Такива торти могат да се пекат от всяко тесто. Основната тайна на торти в италиански стил е технологията за готвене. Тук тестото може да се пече отделно под формата на "кошница" за пълнене на пълнежа и "капака", или без него. Напълнете неаполитанските сладки след изпичането на тестото. Понякога се използва кратка вторична обработка за свързване на частите. Като пълнеж за италиански торти използвали пресни плодове, захаросани плодове, лимони, кремове.

Асортирана торта - най-често срещаният тип празничен сладък пай. Този вид "присвои" името си, за да "торта" и да го консолидира със себе си, като конкретен продукт в съвременното производство на сладкарски изделия.

За сглобяемите торти няма ограничения в разнообразието на тесто, пълнене и самите техники на производство.

Но за този вид има определен ред в подготовката, която се състои в следните етапи:

Печене на полуготови продукти: Тук можете да използвате тесто от един или няколко вида едновременно за една торта.

Подготовка на импрегниране, кремове, глазура, индивидуални елементи на декорация.

Съставът (образуването) на тортата се извършва и на няколко етапа:

импрегниране на кейк със сироп;

сметана за смазване на слоевете;

смес от торта (притискане);

декорация - най-интересната и творческа работа, включително разнообразие от техники и съставки за последния етап на готвене.

И това не е всичко.

Накратко за видовете тесто за торти.

Френска торта. Изобретението на тест за бисквити е заслугата на френските сладкари. И още нещо: френските торти имат три, а не два слоя, както обикновено се смята в нашия регион.

Бисквитите могат да съдържат различни добавки, в зависимост от които цветът на готовата бисквита варира: от светлина, жълто - до тъмно кафяво или кестен. Като добавки се използват бадеми, какао на прах и много други природни съставки. Обикновено пикантните торти се импрегнират с различни сиропи, ликьори, ром или коняк и след това се нарязват на отделни слоеве, всяка от които се намазва със сметана, сметана, сладко и други сладкарски сладкарски смеси съгласно рецептата.

откритие слоёного теста също принадлежи на френските сладкари. Печете бързо, веднага след валцуване, в отделни листа.

Пухкавите полуготови продукти не се импрегнират, а за да се комбинират крекетите, се използва крем с по-течна консистенция. Формованата утайка се утаява за пълно импрегниране от поне шест часа.

Виенска торта. За разлика от френските сладки, виенският вариант използва мая или тесто за сладкиши. Технологичните етапи на формоването са еднакви, с френски сладкиши. За импрегниране и смазване във виенски сладкиши се използват главно кремообразно, яйце-мляко, шоколадо-млечни кремове.

Английски, течна торта. Този вид торта е труден и лаконичен, британският отговор на френското великолепие и блясък. Слоят от готово бисквитно тесто се поставя във форма с високи ръбове. Над него хаотични парчета от бисквити, кифли, ядки - всичко, което е близо до ръка, хаотично се поръсва. Когато матрицата се напълни с ¾ част от обема с тези фрагменти от различни печене, те се изсипват първо с коняк сироп, а след това празнините между парчетата се напълват с гъста конфитюр или течна мармалада. Отново няколко различни бисквити и ролки, а отгоре - крем с масло от яйца. Максимумът, който може да бъде направен от британците по отношение на декорирането на корпоративна торта, е да се хвърлят на върха на захаросани плодове, поръсва се с настърган шоколад или ядки. След 24 часа проверка в хладилника тортата е готова за употреба. Но британците все още са склонни да вземат като основа за своята торта френска бисквита.

Нека си припомним още няколко вида познати тестове за торти - не патентовани, но често се използват за правене на торти:

Пясъчна торта. Отделно печените сладкиши от късото сладкиши се замърсяват с плодов конфитюр или конфитюр. Горната част на тортата е покрита с глазура, а след това украсена със сметана, плодове, апликация.

Вафла торта. Най-простият, удобен вариант на торти е на база вафли. Вафлевите плочи са свързани с граматова маса, приготвена от шоколад, мляко и ванилия.

Изпечена торта. Основата на тортата е смес от извара и брашно с добавка на бакпулвер, амоняк или сода, гасени с лимонов сок. За покриване и декориране се използва захарно-протеинова маса със или без пълнители.

Въздушната торта. Основата на тортата е протеин-ядки маса. Пицата се комбинират със сметана, без предварително импрегниране.

Студен начин за приготвяне на торти.

По аналогия с английската технология се подготвят студени торти, Обикновено този метод се свързва с използването на разглобени форми, в които се полагат различни съставки по време на формоването на кейката.

Тортата е сладолед. Готовата бисквита се използва за основата, която се поставя в подвижна форма и след това се полагат няколко слоя: плодове, сладолед, шоколад, мед, конфитюри, ядки. Горният слой може да бъде покрит с плодова или шоколадова глазура и декориран с масло или сметанов крем, захаросани плодове.

Торти без печене, Вкусното сирене и сметана, заквасена сметана, яйчен суфле, плодове, ядки, захаросани плодове в комбинация с бисквити или готов пясък, бисквитни бази са отличен вариант на "студена торта". Понякога в рецепти, вместо гъста гъста кремообразна маса, се използва желираният сок или млякото.

Сега за лимоновата торта: лимонът е универсална съставка, който може да се използва във всякакъв вид тесто, сметана, сироп или глазура. Следователно, всяка торта, която има определен компонент в нейния състав, има право да се нарича лимон.

Рецепта 1. Лимонова торта, пясъчна "Кошница с плодове"

Състав за тортата:

Тесто - сладкиши:

Яйце - 1 парче

Жълтък, яйце - 2 бр.

Маргарин, кремообразно (или олио за готвене) 150 гр

Сметана, густая (25%) 100 г

Брашно (според нуждите)

сол

Амониев прах - 1/2 чувал

Захар - 100 гр

Глазура - плодове:

Средна лимон - 2 бр.

Боя, естествена - шафран

Пектин (конфитюр) 10 г

Масло, сладко - кремообразно (меко) - 50 гр

Прах, захар (пресято) - 150 гр

За смазване - сметана, лимон:

Лимони - 3 бр.

Яйце - 4 бр.

Ароматизатор, естествен.

Сахар, рафинированный - 125 г

Асортирани плодове и плодове за декорация и междинен слой.

Получаване:

торти:

Разтопеният маргарин или олио за готвене се комбинират със заквасена сметана и захар. Разбийте яйцата и жълтъците в подготвената маса. Брашно се изисква, колко ще вземат тестото, така че да се окаже пластмаса и удобно при рязане. В брашното се изсипва бакпулвер. Постепенно добавете брашното към течната основа за късото тесто. Замесете тесто първо с помощта на шпатула, а след това на силикон мат продължи да се месят на ръка. Готовото тесто в хранителния филм остарява за около час на студ. В същото време, съставят форма за печене: необходимо е да се смазва олио и брашно pritrusit. Ако използвате силиконова матрица, не можете да използвате брашно. От готовото тесто трябва да извадите две корички: едната - плоска, диаметърът на формата (26 см); Вторият слой с по-голям диаметър, за да се образува "кошница". Това означава, че краищата на втория плетене на една кука трябва да покрият напълно ръба на формата. Тортите трябва да са с малка дебелина, така че тортата да не е прекалено суха. Поставете ги в удобна форма със силиконова мат. В допълнение, от същия тест произвеждаме флагелум (дръжка за "кош"). Две малки топки са извадени от "наденица" и ние ги преплитаме един с друг. Когато двете торти са изпечени и извадени от матрицата за охлаждане, металната форма е поставена върху листа за печене от задника, фиксирана в стабилно положение и ние поставяме флагелум върху нея. Тя трябва да има заоблена форма, половината от диаметъра на формата. След печене флагелът трябва незабавно да се попие с протеин и да се поръсва със захар или прах.

Крем от лимон:

Със снимките на измита лимонова кора, след това се нарязва на всеки един наполовина и стиснете сок с набора от захар и жар на огъня. Събирането до кипене сироп, изливането на тънка струя към бита яйце маса, без да се спира vymeshivat крем бъркалка. Връщаме се сметана в огъня и да даде заври при непрекъснато бъркане. В крем охлаждане, можете да излее лимона вкус ликьор или спиртен екстракт от лимон. Ако жълтъци са достатъчно интензивен жълт цвят, може да се използва за яркост или шафран крем куркума (индийски шафран), като ги добавите в последния етап от подготовката на крем, щипка.

Лимонова глазура:

Приблизително една чаша прах се комбинира с лимонов сок и се обелва с него. Ако лимоновият сок не е достатъчен, за да направите кремообразна маса сок и захар на прах, можете да добавите малко вода. Получената смес се оставя да кипи, разбърква, добави пектин в края. В топла глазура, за еднородност и пластичност, добавете малко крем или лъжица меко масло, разбъркайте добре.

Плодове и плодове:

За да украсите "коша" плодовете трябва да бъдат подготвени. Изберете най-красивите плодове: ягоди, касис, череши - по преценка на майстора се избира всеки състав. Леко изсушените плодове са покрити с бичен протеин, а над него плодовете се поръсват със захар и прах. Плодовете се разстилат върху салфетка и се оставят леко да изсъхнат.

Втората част от плодовете се използва за междинния слой между сладките и не може да бъде покрита с глазура.

Ние събираме тортата:

Ние поставяме неглазирани плодове в кошницата с границата. Ние ги покриваме с крем от лимон. Освен това пясъчната кейка се полага без страни. В тази торта трябва внимателно да направите малки вдлъбнатини от двете страни, за да монтирате "кошницата". Горната торта е покрита с глазура и приготвени плодове. Желателно е да се събере тортата, преди да се държи на студено поне пет часа.

Рецепта 2. Lemon торта-суфле, на бисквитена база "Lady's прищявка"

За бисквити, кремообразни:

Брашно (w / s) - 1,25 чаши

Захар - 180 гр

Яйце (диетично) - 8 бр.

Масло - 120 г

Киш-миш - 120 г

Голям лимон

Захар (прах) - 40 гр

Крем - суфле, лимон:

Пшенично брашно (в / s) - 250 гр

Рум (на вкус) - 30 мл

Лимон - 2 шт.

Вода - 8 ст. л.

Мляко, цял - 0,5 литра

Ванилов прах, кристален

Сахар - рафинад - 280 г

Агар - 40 г

Яйца (диети) - 8 бр.

Сладкосливочное масло (82%) - 150 г

За импрегниране от сироп ром:

Вода - 150 мл

Захар - 150 гр

Ром - 25 мл

За слой желе, череша:

Агар - 20 г

Естествен сок, череша - 150 мл

Алкохолен екстракт (есенция), череша

Захар - 180 гр

Глазура за покритие:

1ст. сахара

Какао (100%) - 50 г

Ванилин (или друг вкус)

Вода - 100 ml

За декорация на шоколад, череши и филийки остъклени лимони:

Череша (може да бъде преследван)

Лимон филийки

Захар (или прах)

Яйце бяло (или разтворен агар)

Получаване:

Приготвяме крем-лимоновата бисквита, така че да може да се накисва за 5-6 часа.

Разбийте жълтъците. Изсипете сок от лимони и се изсипва в същата маса на жар от два лимона. Маслото се смила в масло. Ние побеждаваме протеините до върховете.

Ние комбинираме жълтъците със захар и лимон заедно с маслото първо, след това с брашно и стафиди. В приетата маса влизаме бързо, но спретнато протеинова маса, внимателно тъчете. Тестото от бисквити се разпростира във форма, омаслена, пълна с половината. Бисквитена незабавно се изпраща в предварително загрята фурна и се пече (200 - 210 ° C). Желанието на една бисквита се проверява с мач или клечка за зъби.

Пигментната торта не трябва да се отстранява от формата преди охлаждане. Охладената утайка се импрегнира със сироп, оставя се да се влива, а след това се нарязва на половина на два диска.

Ние готваме сироп.

Водата и захарта се затоплят до пълно разтваряне, оставят се кипене и се оставят да се охладят. Румът се добавя към охладения сироп и накисналата бисквита.

Приготвяме крем суфле и черешово желе, които ще сложат на слоеве последователно върху бисквитни торти.

Крем-суфле, лимон.

Разтопете маслото в тенджера, като постепенно добавите и мехтеното брашно с него. Сварете млякото с малко щипка сол и го налейте в тънка струйка в масло с брашно, добавете половината от посочения обем захар. Жълтъците се смилат отделно със захар (100 g) и се изсипва тънък поток в гореща маса, заедно с лимонов сок и ванилин. Запалете отново, отстранете и продължете да разбърквате още 2-3 минути, за да избегнете изгаряния и бучки. След това разбъркайте протеините в отделна купа до стабилни върхове, вкарайте в протеиновата маса лимонова кора и агар. По ваше желание можете да добавите лимонов ликьор или друг вкус. Свързваме двете части на лимонов суфлей, след като първата варена част от сметаната напълно се охлади и се разбърква с миксер до бяло.

Черешово желе.

За плодово желе се опитайте да използвате агар: той е по-стабилен и няма чужд вкус.

Свързваме сока със захар и разтваряме агара в него. За да подобрите вкуса, можете да използвате естествен вкус на череша.

Сборка торта:

Във формата сме поставили една бисквитена торта. На върха на наливането на парче лимонов суфле. За една четвърт час изпращаме формата в хладилника. Когато кремът е леко закален, изсипете 2/3 от обема на черешовото желе и отново - в хладилника да замръзне. Следващият слой е лимонов софъл и отново - в хладилника. Поставяме втората торта. На нея първо изсипваме останалото черешово желе, което позволява да замръзне, изливаме останалата суфле.

Изпращаме тортата в хладилника и продължаваме да приготвяме глазурата и декорациите.

Шоколадова глазура.

Смесете захарта с вода и след това гответе до дебели. Добавете какао на прах с ванилия в края на готвенето, разбъркайте. Когато захарта се охлади и изкристализира, смила се сместа, докато не бъде готова.

Готов за глазура се изсипва върху тортата, изравнявайки повърхността. Освобождаваме тортата от матрицата, покриваме страничната му част с глазура.

украса:

На шаблона от пергаментния кормьот изстискайте разтопения шоколад според чертежа и задръжте листа с шоколадовия модел в хладилника, докато замръзне. Внимателно отделете готовите шоколадови модели от хартията и ги поставете върху тортата. Виши и парчета лимони, за да се спусне в разтворения агар, да лежи върху салфетка и да се разкъса с пудра захар. Украсете с остъклена торта.

Рецепта 3. Лимонова торта с бадеми "Неапол"

За сладкиши:

Захар - 100 гр

Лимонов - 2 шт.

Яйца - 7 бр.

Настъргани бадеми - 150 гр

Для промазки:

Жълтъци - 3 бр. (80 g)

Пудра - 160 г

Лимон (среден размер) - 1,5 бр.

Получаване:

Газовата печка се загрява до 180oC, а електрическият шкаф - до 200oC. Разбъркайте жълтъците със захар, докато светлият крем. В разбърканата маса постепенно добавяме настъргани бадеми и коричка от три лимона. В друг контейнер разклатете охладените протеини в устойчива пяна и леко ги прибавете към бадемовата маса. Формата (22 см) се смазва с масло и се втрива с брашно. Изсипваме тесто и го изпращаме да се пекат. Готовността се проверява чрез мач или клечка за зъби: дървената пръчка трябва да е суха.

Оставяме завършената торта за охлаждане в мухъл. Когато се охлади, пробийте тортата с нож, фитил или други остри предмети, правейки колкото се може повече дупки.

Междувременно подготвяме пълненето.

Разтриваме жълтъка със захар, постепенно въвеждаме сок и лимонова кора. Пригответе масата до дебела. Когато пълнежът се охлади до 40-50 ° C, добавете масло и разбъркайте.

Налейте повърхността на тортата с лимонов пълнеж, украсете с бадемови люспи.

Рецепта 4. Лимонова торта остъклена "Mr. Lemon"

За сладкиши:

Яйца - 4 бр.

Сахара - 300 г

Лимонов - 2 бр. (Large)

Сладкарски крем - 200 мл

Муки (крупчатки) - 300 г

амоний

Масла - 120 г

40 мл рома

За украса:

Сок и парчета лимони

Захаросани череши

Шоколадови чипове

Прахове - 100 гр

Получаване:

Основа:

Разбийте яйцата в купа, добавете захар, лимонова кора, щипка сол и сметана. Бял бял, постепенно увеличавайки скоростта. Когато масата стане почти бяла за една лъжица, добавете пресятото брашно с бакпулвера, като разбъркате тестото с мивка или шпатула. Въведете разтопено масло и, без да спирате разбиването, налейте в рома. Печем. Когато тортата се охлади, извадете я от матрицата.

Декорация (лимонова глазура):

Сокът и захарният прах готвят на слаб огън и се оставят да се охладят.

Пригответе се за глазура, изсипете тортата и изгладете повърхността с четка или силиконова шпатула. От върха на глазурата се намират захаросани череши и лимонови резени. Поръсете с шоколадови чипове.

Рецепта 5. Лимонова торта с ядки и "Амарето"

За бисквитна основа:

яйца 6 бр.

нишесте 50 g

лимон

брашно

сахара 150 г

За приготвяне на крем:

100 г сл. Масла

100 г сахара

2 жълтъка

200 г сметана, крем (суха, в опаковки)

50 мл. «Амаретто»

80 г ядки, орехи.

Получаване:

Основа.

Разделете охладените протеини от жълтъците и ги изсипете в отделни купи. В жълтъците добавете захар и щипка сол, шофирайте докато се получи кремава, почти бяла маса. Добавете смесено със скорбяла и зърнено брашно и разбъркайте жълтъчната маса. За най-добра употреба, използвайте пресен лимонов сок. Пригответе протеинова маса, за да влезете в жълтъците, една лъжица, леко разбъркайте тестото отдолу нагоре. Печем 45 минути. Печете бисквитата на решетката, докато се охлади напълно.

Крем.

Натрошете маслото с масло, добавете захар и жълтъци към него. В готвене, горещ крем, поставете жълтъци, захар, масло. Налейте в него и пържени и натрошени ядки. Когато сметаната е топла, изсипете "Амарето" и разбъркайте отново.

Готовата бисквита се сервира на парче по плочи. Кремът се сервира отделно, в лодка със сос.

Рецепта 6. Лимонова торта "Арабеск"

За основа:

яйца (диетични) - 6 броя

брашно, картофельной - 80 г

Допълнително масло - 150 г

брашно, пшеничной (в/с) - 120 г

200 g прах, захар

сол

За импрегниране:

60 мл вина, белого (десертного)

50 ml вода (пречистена)

75 мл гавайского рома

Для промазки:

Замърсяване с лимон 150 г

Заварной крем - 250 г

За украса:

250 g прах, захар

75 мл лимонов сок

20 г шоколад, горчив (100%)

50 мл рома

Получаване:

Бисквитена.

Пресято пресято брашно с нишесте. Отделно жънете жълтъците, като ги комбинирате с масло и захар. , Смесете жълтъчната маса с масло с приготвеното брашно и нишесте, след което изсипете една лъжица протеин, разбъркайте и незабавно се печете в топъл шкаф. Охладената бисквита се отстранява от матрицата и се нарязва на три слоя.

Импрегниране.

Водата, виното и рома се комбинират и напояват всяка от приготвените торти.

Крем для промазки.

Brew 250 g крем (използваме готов полуготов продукт, в опаковки). Охладете крема с лимонено сладко. Ако желаете, можете да използвате всеки парфюм.

Ние събираме тортата:

Сложете долната торта на тортата и я размажете с кремообразна маса. Повторете действието с втория слой на тортата. Налагаме третата торта, леко се размазваме със сметана и премахваме излишния крем отстрани и ги изравняваме.

Покрийте тортата със захаро-лимонова глазура. Смесваме праха със сока и даваме глазурата да се вари. Когато леко се охлади, допълнете рома и покрийте повърхността на тортата.

украса:

Разтопеният шоколад се изцежда около обиколката на тортата, спиралата (или кръговете). От центъра до края на тортата с дървена пръчка изчертаваме линиите, разделяйки тортата на порции, използвайки шоколадов украшение.

Рецепта 7. Лимонова торта желе "Лебедово езеро"

За основата - мейдж:

протеин

50 g захар (или прах)

3 капки есенция, лимон

1/2 лимона

сол

За лимонено-ментово желе:

6 лимонов

80 g захарна тръстика

8 капки есенция от мента

50 мл сок от червено зеле

(или синя боя, храна)

пластинок желатина (или агара)

За тестото за крем:

Вода - 1 чаша (250 ml)

Брашно - 200 g (+/- 50 g, в зависимост от влажността)

Маргарин, кремообразен - 300 гр

Яйце, диетично - 6 бр. (Large)

сол

Крем крем (за пълнене):

400 мл сметана, сладкарски изделия

2 чаши прах, захар

Кокосови чипове (за декорация)

Получаване:

Основа.

За основата подготвяме целувката. Охладените протеини се смесват със захар и сол, започват да се разбиват. Когато сместа започне да се сгъсти, изсипете пресявания прах. В края на разбиване, добавете лимонова есенция. В приготвеното тесто изсипете лимонова кора. Разстелете протеиновата маса във форма, облицована с пергамент, предварително омаслена и печете: за около пет минути (180 градуса), след около час, донесете готовност на средна температура, като леко отваряте вратата на фурната. От формата на сладкиши до края на готвенето, не е нужно да ги изваждате.

Лимонно-мятное желе:

Съчетайте свежия цитрусов сок със захар и жар, пригответе за варене, оставяйте да се охлади. В топлия сок да влезете разтворен в малко количество желатин или агар. В същото време, вкус на сок с минерална същност и се изсипва в сок от зеле (червено) или 2 капки от синята боя. Трябва да се окаже синьо желе, то ще бъде "езеро". Готовата течност трябва да бъде излята в матрица със същия диаметър като тортата и поставена в студа да замръзне.

Заварное тесто:

В гореща вода разтваряйте маргарина, леко сол и изсипете пресятото брашно, разбъркайте тестото на малък огън, заври и извадете от печката. Яйцата се въвеждат в тестото, едно парче при постоянно разбиване. Но печеният лист, облицован с пергамент от торбичката на сладкаря, съдържаше ¾ парчета крем, във формата на овал (2x4см). Печете, без да отваряте фурната на средна температура. Когато изпечените парчета се охлаждат, отрязваме горната част на всяка от тях и нарязваме горната половина половина. От 1/4 от теста на печене лист от сладкарски чувал с тънка и кръгла дюза, изтръгване "вратовете на лебеди", под формата на номер 2. Печете ги за 2-3 минути. "Мазнина" мазнина с белтъчини, веднага се поръсва с кокосови люспи, комбинирани със захар на прах.

Кремообразен крем.

Крем за сладкарски изделия с прахообразна бира до еднаква, стабилна текстура. Можете да добавите парфюм.

Ние събираме тортата:

Базата се премества в съд, украсен с листа от мента (или свежи, млади листа от касис). Разстилайте половината крем от крем от целувка мереню. На върха му лежеше слой от синьо желе. Ние събираме "лебеди" от крема:

Запълваме долната овална част на заготовката с останалия сметанов крем. Половинките от горната част, както и "шията на лебедите", се размазват с протеини и се поръсват с бели люспи и прах. Горните половини на овалите са "крилата на лебеди". Ние ги поставяме в крема, сякаш "лебедите" ще летят. Също така се поставя в долната част на крема, напълнена със сметана "врата". Сложихме готовите "лебеди" на синята повърхност на тортата.

Рецепта 8. Сладоледена торта "Полярна мечка"

За бисквитна основа:

Яйца - 3 броя.

Брашно, пшеница - 3/4 чаша (125 г)

Захар - 75 гр

ванилия

сол

Лимонный сок (фреш) - 25 мл

За сладолед от лимон:

големи лимони

Захар - 350 гр

Яйце - 1 бр.

За украса:

Мента (пресни листа)

Червени плодове (всякакви)

Цедра лимона

Разтопен бял шоколад

Получаване:

Бисквитная основа.

Желтки взбиваем до пышной массы, с сахаром (или пудрой). Вводим небольшими частями муку с ванилью, небольшими порциями непрерывно вымешивая тесто лопаточкой. Следим, чтобы не образовались комочки из брашно. В другой посуде взбиваем белки на большой скорости. Аккуратно и быстро соединяем белки с желтковой массой и сразу же выпекаем бисквит в подготовленной разъёмной форме. Бисквит после охлаждения из формы не достаём, до окончания приготовления торта.

Лимонов сладолед:

От изпечените лимони се отстраняваме с малка ренде или специална ковашка нож, нарязваме ги настрани и изстискваме сока, който се комбинира със захар и готвене, докато се образуват големи мехурчета. Сокът трябва да бъде 750 ml. Ако няма достатъчно количество, допълнете водата. По време на процеса на кипене сиропът трябва да се разбърква непрекъснато. Охладете, отстранете ястието (могат да останат малки частици). Изсипете сместа в сладолед и подгответе протеиновата пяна: отделете протеина от едно яйце, разбийте го със смесител. Готови ли сте да поставите в мек сладолед и го разбъркайте добре.

Ние събираме тортата:

На бисквита се разстила готов, все още мек сладолед, изравнете повърхността му и покрийте с слой бял шоколад. Охлаждаме, докато сладоледът е готов във фризера. Преди да сервирате, издърпайте тортата от матрицата и я поставете върху стойката. Украсете със захаросани плодове, настъргана лимонова кора и пресни листа от мента.

Лимонова торта - съвети и съвети

  • С излишък от захар, сладкиши бързо изгаря, не пече вътре.
  • Кръстоносната крем трябва да има повече мазнини и по-малко течност. В този случай, готови сладкиши или сладкиши ще се разпаднат и ще се стопят в устата.
  • Хлябът ще бъде еластичен и удобен при рязане, ако е охладен и добавете жълтъците, като се разбърква в студа.
  • Когато поставяте глазурата върху тортата, подгрявайте металната шпатула или ножа в гореща вода, това ще ви помогне да направите повърхността гладка и гладка.
  • Захарната глазура може да бъде боядисана със сок от цвекло, спанак, моркови, червено зеле, така че да е цветна.
  • Преди да покриете факела с глазура, поръсете повърхността с нишесте, така че глазурата да не се плъзга.
  • Нека фирмени рецепти от специалисти помагат да създадем на нашите читатели шедьовър на сладкарски изкуство!
Share:
Comments