Lecho с доматен сок е една от възможностите за приготвяне на

Лечо - лека закуска, която е универсална добавка към ястия от месо, риба или зеленчуци.

Лечо с доматен сок - основни принципи на готвене

Основете обектива с доматен сок съставят сок от домати, лук и звънец. Също така, други зеленчуци се използват за приготвяне на тази закуска.

Доматен сок направете по няколко начина. Доматите се преработват в сок с помощта на сокоизстисквачка, след което сокът се вари и след това започват да се приготвят лечо. Вторият начин: домати нарязани на парчета, поставени в емайлирани ястия, добавете малко вода и готвене до мека. След това масата, получена от домати, се избърсва през сито. Използвайте и доматена паста. Развъжда се равномерно с вода и варена.

След като сокът от домат се вари, добавете към него нарязан пипер, и други зеленчуци, поръсете със сол и захар и варете в продължение на 20 минути. След това лечо се излива върху готови кутии, стерилизира се и се валцува. Времето за стерилизация на крайния продукт зависи от обема на стъкления контейнер.

Рецепта 1. Лечо с доматен сок в селски път

Съставките

месеста черен пипер - три кг;

kg домати;

доматен сок - един и половина литра;

магданоз и копър;

семена от кимион - щипка;

сол - 20 грама.

Метод за приготвяне

1. Масленият български пипер се измива, почиства от прегради и семена и се нарязва на дълги езици. В голяма тенджера, варете водата и накиснете пипера в кипяща вода в продължение на три минути. Черепният пипер се охлажда.

2. Зрелите домати се измиват, изсипват с вряща вода и се почистват от кожата. Нарежихме ги наполовина. Разстилахме няколко парчета в стерилизирани, сухи буркани. Изплакваме магданоз под чешмата и леко го изсушаваме. Слагаме кутиите, следвайки домати, клонки от магданоз, ленти от пипер и накрая половинки домати и зеленчуци.

3. Сок от домати варени, сложете сол и го охладете малко. След това изсипваме кутиите със сок със зеленчуци. Стерилизирайте в продължение на около половин час, след това се завъртете, обвийте и охладете.

Рецепта 2. Лечо с сок от доматен пипер

Съставките

килограм червен пипер;

литър сок от домати;

сол - 50 гр

30 г сахара-песка.

Метод за приготвяне

1. За доматен сок изплакнете домати и нарязани на филийки. Поставете в емайлиран контейнер, добавете малко вода и готвя, докато доматите са меки. Варени домати избършете през сито, разделяйки семената и кожите.

2. Изплакнете плътния пипер, махнете стъблата и почистете семената и преградите. Нарежете го надлъжно на ленти.

3. Изсипете сок от домат в тенджера, варете я и сложете готовия пипер, добавете насипни съставки и кипете в продължение на десет минути.

4. Сложете капачките и стерилизирайте бурканите. Разточете горещо лечо в стъклени съдове, така че чушката да е напълно покрита с доматен сок. Покрийте бурканите с капаци, поставете ги в саксия, чието дъно е покрито с кърпа. Изсипете вода, така че да стигне до кутиите на кутиите и да стерилизира: 0,5 литра - половин час, литър - четиридесет минути. Хладен, обвит в топла кърпа.

Рецепта 3. Българско лешо с доматен сок

Съставките

шест български плътски чушки;

литър сок от домати;

150 g оцет от 9%;

захарно-незавършено стъкло;

сол - 50 гр.

Метод за приготвяне

1. Доматен сок, смесен със захар, сол и оцет. Пиперът се измива, отстраняваме опашката, почистваме септумите и семената, нарязваме на филийки.

2. Изсипете домати от домати в тенджера и кипете. Поставете парчетата пипер във врящия сок и продължете да готвите, докато пиперторът омекне.

3. Моите банки и стерилизирайте. Обвивките кипват. В стерилизиран стъклен контейнер поставете лешо в сок от доматения сок и навийте. Хладен, обвит в топла кърпа.

Рецепта 4. Лечо с класическа рецепта за доматен сок

Съставките

5 кг пипер плътски сортове;

половин чаша доматен сок;

сахар и масло постное — по полстакана;

9% оцет - половин чаша;

солта е една четвърт чаша.

Метод за приготвяне

1. Сладката месеста пипер се пречиства от семена и прегради и се измива добре. Срязахме в квартали.

2. Доматите са мои, изливаме ги със стръмна вряла вода и се отпускаме от кожата. Прескачаме подготвените домати през сокоизтисквача. Полученият сок от домати се изсипва в голям контейнер и се оставя да готви. Изчакайте да заври и гответе за няколко минути. След това добавете насипни съставки, изсипете оцет и растително масло и кипете само за няколко минути.

3. Сега изсипете пипер на малки порции в домати марината. Сварете пипер в доматен сок за една четвърт час, докато стане полумек.

4. Поставете пипер горещо в стерилен контейнер от сухо стъкло, леко набиване. Разточваме бурканчетата, превръщаме ги и ги охлаждаме, обвивайки ги в топло одеяло.

Рецепта 5. Лечо с доматен сок, пикантен

Съставките

черен пипер - 3 кг;

лук - шест глави;

горещ пипер два шушулки;

зелен магданоз - две гънки;

доматен сос и вода - по 500 ml всеки;

75 г соли;

захар - половин чаша;

9% оцет - половин чаша;

суха горчица - 20 гр.

Метод за приготвяне

1. При сладката черна пипер изтриваме опашките и почистваме семена и прегради. Моите под чешмата и ситно нарязани. Лукът се обелва. Зелените и лука се изплакват и фино настъргват.

2. Смесете доматения сос с вода. Полученият доматен сок се изсипва в дебелостенна тенджера, добавят се всички съставки и зеленчуци, с изключение на оцета, оставя се да се вари и се готви за 20 минути. След това излейте в оцета и веднага извадете от огъня.

3. Вкарайте лешото в стерилен стъклен съд и го завъртете. Завъртаме консервите и ги охлаждаме за 24 часа, обвити.

Рецепта 6. Лечо с доматен сок и лук

Съставките

600 г българска месеста пипер;

лук — 300 г;

700 ml доматен сок;

50 г сахара-песка;

25 г соли;

9% оцет - 50 ml;

три грах от сладък пипер;

две скилидки чесън.

Метод за приготвяне

1. Доматен сок налейте в кастрюлю и вскипятите. Добавьте сыпучие ингредиенты и перец душистый. Если есть желание, можете положить лист лавровый.

2. Пипер и лук и изплакнете. Нарежете достатъчно зеленчуците, за да могат лесно да влизат в буркана.

3. Прехвърлете чушката и лука върху кипнал доматен сок. Разбърква се и отново се заври. От точката на кипене, гответе за около половин час, за да направите пипер мека.

Малко преди края на готвенето добавете ситно нарязан чесън и оцет. Кук още пет минути.

4. Лечо кипва върху сухи стерилни стъклени съдове и ги навива с варени капаци. Запазете охлаждането, завъртането и опаковането.

Рецепта 7. Лечо с доматен сок, лук и моркови

Съставките

плътни чушки - два и половина килограма;

моркови и лук - половин килограм;

непълна чаша постно масло;

доматен сок - 1200 ml;

сол - 50 гр;

40 г сахара;

70% оцетна киселина 10 ml.

Метод за приготвяне

1. Измийте чушките и отстранете ядрото, почистете останалите септуми и семена. Нарежете всеки пипер по тънките ивици. Лук и моркови се лющете и изплакнете. Нарежете лука - половината от пръстените и морковите - големи чипове.

2. Поставете зеленчуците в тенджера, напълнете с доматен сок, добавете слаби съставки и изсипете постно масло. Сложете lecho на огъня и се вари, след като кипенето продължава да готви за още десет минути. Няколко минути преди завършването на препарата се изсипва същността на оцета.

3. Врялото лечо трябва да се разстила върху предварително приготвен стъклен съд и да се затегне. Запазете охлаждането, завъртането и опаковането.

Рецепта 8. Лечо с доматен сок и патладжан

Съставките

красный месеста черен пипер - три кг;

голям морков - три парчета;

патладжан - четири парчета;

сок от три кг домати;

чесън - две глави;

магданоз зеленчуци - куп.

Метод за приготвяне

1. Пиперите изплакват, изрязват опашките и ги почистват от семената. Потопете ги във вряща вода и гответе за три минути, извадете и охладете. Сиенки сряза по тънките плочи и се накисва в солена вода, за да се отърве от горчивината.

2. Премахнете морковите, изплакнете и скарете с големи чипове или решетка за корейски салати. Обеден чесън с нож за нарязване. Изплакнете зелените и нарязани по същия начин като чесъна. Морковете се запържват в слабо олио, след което се добавят към него магданоз и чесън и се оставят за още пет минути. Изцедете патладжана и изцедете водата. За всяка патладжанка поставете една супена лъжица моркови и оформете ролка, която се поставя в черния пипер. Поставете чушката в буркан вертикално.

3. Процес на домати върху сок с помощта на сокоизстисквачка. Изсипете получения сок в тенджера, добавете насипните съставки и кипете. Изсипете кипките доматени маринати, покрийте с капачки и стерилизирайте за една четвърт час. След това завъртете кутиите, ги обърнете и охладете, като ги покриете с одеяло.

Рецепта 9. Лечо с доматен сок и боб

Съставките

боб - две пълни чаши;

моркови и лук - на килограм;

месест сладък пипер - три и половина кг;

сок от домати - 3,5 литра;

непълна чаша постно масло;

сол - 75 g;

50 г сахара-песка.

Метод за приготвяне

1. Фасулът се измива и се вари, докато се приготви, леко добавяне. Лук и моркови се лющете и изплакнете. Нарежете лука на половин пръстени и настържете морковите на големи талаш. Измийте пипера, отстранете опашките и почистете преградите и семената. Нарежете достатъчно големи ленти.

2. Изсипете сок от домати в тенджера, поставете в огън и кипете. Изсипете постно масло и заври още една четвърт час. След това сложете варени боб и други зеленчуци, вари, намалете топлината и гответе за половин час. Добавете насипните съставки, разбъркайте и гответе за още пет минути.

3. Запалете лечото върху предварително приготвен стъклен съд и веднага го завъртете. Обърнете консервите, ги обвийте и охладете.

Рецепта 10. Лечо с доматен сок и чесън

Съставките

сок от 2,5 кг месести домати;

месен пипер - килограм;

голяма глава лук;

пет лаврови листа;

горещ пипер земята - щипка;

сладък пипер черен - 0,25 ч. л.

чесън - 30 г;

гранулирана захар - 50 g;

масло постоное — 100 мл;

70% оцетна киселина - 20 ml;

сол - 25 гр.

Метод за приготвяне

1. Измиваме домати, ги нарязваме на филийки, поставяме ги в тенджера, добавяме малко количество вода и ги слагаме на печката. Загрейте до меки домати, след това охладете и разтрийте сито, за да направите сока чист.

2. Пипер се измива и се изрязва с произволни, достатъчно големи парчета. Лукът се обелва и се нарязва на тънки половинки.

3. Поставете сока в тенджера с дебело дъно и кипете. След това слагаме в нея зеленчуци, сол, захар и подправки и я изсипваме, покривайки я с капака, докато пиперторът не е мек. Необходимо е да се разбърква от време на време, така че лечото да не гори. След това извадете дафиновият лист и добавете натрошен чесън и постно масло. Веднага след като кипи, изсипете същността на оцета, изчакайте две минути и го изключете.

4. Сварете лешото в съд от сухо стъкло и го завъртете. Обръщаме консервите със закуската, обвиваме я и го охлаждаме за 24 часа.

Лечо с доматен сок - съвети и трикове от опитни кулинарни експерти

  • Вкусът на лечо, приготвен на базата на доматен сок, зависи повече от качеството на сока, затова трябва да се обърне специално внимание на подготовката му. Ако направите самия сок, то е по-добре да преминете домати през сокоизтисквача и след това да разтъркате ситото, за да направите доматения сок абсолютно чист.
  • Когато използвате червени чушки, трябва да се опитате всеки, защото често те се оказват остри, а после lecha може да стане твърде остър.
  • За сок, използвайте домати от месести сортове, размерът и формата в този случай няма значение, най-важното, не позволяват гниене.
  • Пиперчетата за лечо вземат плътни, плътни и за предпочитане различни цветове. В този случай появата на лечо ще бъде много по-красива.
Share:
Comments