Layered salad - рецепта с снимка и стъпка по стъпка описание

Пъф салати са доста популярни и по-често украсяват нашите празнични трапези, не е чудно, те са богати на вкус и оригинален външен вид, което зависи само от домакинята на въображение. Има много възможности за готвене на саламура, може да са само зеленчукови или с добавяне на месо. Най-задоволително е салата, основата на която е птичето месо. Пилето е много полезно, диетичен продукт, който се комбинира с почти всяка съставка. Layered салата с пиле и гъби, намерени на празничната трапеза по-често от другите, той се оценява с оригиналния си вкус и лекота на подготовка.

По-долу ще видите рецепта за направата на вкусна сладка паста с пиле и гъби, която се придружава от стъпка по стъпка снимки.

На снимката: съставки за готвене на саламура:

  • Пилешко филе - 300 грама
  • Гъбички шампанско - 400 грама
  • Сирене твърдо - 50 грама
  • Лук - 1 бр.
  • Яйца - 3 броя.
  • Орехи - 50 грама
  • Майонеза, сол

Рецепта за маруля (с снимка):

Подготвяме основната съставка - пилешко месо, готва се най-дълго. За да направите това, филето се измива добре под студена вода, поставя се в тенджера, излива се с вода и се вари при умерена температура за около 30-40 минути. Успоредно с това, поставяме яйцата да се вари. Гъбите също са добре измити, нарязани не много фино, пържени, разбърква се постоянно, върху малко количество масло.

Лукът лук ситно, добавете към гъби, запържете. След около 5 минути покрийте тигана с гъби, покрийте огъня, намалете топлината до минимум и след това претегнете за още 5-10 минути.

Готовите гъби се разпространяват на плоска чиния, напълно готино.

Вземете хубаво ястие, което ще сервира салата и започнете да я разпространявате на равни слоеве, като повторите формата на чинията. Първият слой е месо. Вземаме охладената пилешка гърда, произволно я нарязваме и я разпръскваме равномерно върху чинията.

На върха на изстискване майонеза, ниво с лъжица.

Изваждаме орехите от излишните обвивки, поставяме ги в пластмасова торба и използваме подвижен щифт, за да ги смажем. Това ще бъде следващият слой, разпределен, равномерно разпределен.

Над ядките извади малко майонеза (не изравнявайте лъжицата, в противен случай всичко ще се придържа към нея).

След това остави охладените пържени гъби, на нивото, опитвайки се да даде на салата по-правилна форма.

Над гъби - малко майонеза, на нивото с лъжица.

Варени яйца напълно охладени, можете да вземете и за тях. Отделете протеините от жълтъците. Белтъците се нарязват на ситно, поръсват се на върха на марулята, равномерно разпределени.

Стискаме малка майонеза над върха, покриваме горната и страничната част на салатата, отново се опитваме да дадем на салата желаната форма, ако не, може да се срути.

Горната част на салатата ще бъде украсена със сирене. Разтриваме го на малка ренде, поръсваме със салата.

Жълтъците се нарязват или натриват на ренде, леко се поръсват по стените на салатата, излишъкът се отстранява с мокра салфетка.

Последният етап - украсата на салатата зависи от основния ефект от нейното подаване. С пилешка надута салата, фино нарязан зелен лук е добре комбиниран, заедно с богат жълт връх на салата изглежда много впечатляващо.

Share:
Comments