Коледна картичка със собствените си ръце - интересни

Скоро Коледа и искаме да дадем на приятелите и роднините си нещо специално. Но това, което може да бъде по-добре от подарък, направен от самия себе си. Направете коледна картичка със собствените си ръце не е трудно, но колко радост и топлина ще донесе на някой, който ще я даде на нея.

Коледна картичка с ръце: характеристики и материали

За да направите коледна картичка със собствените си ръце, може да се наложи:

- материал, от който ще бъде направена пощенската картичка. Това може да бъде красива хартия, картон, плат или декоративни тъкани от конци и пайети;

- елементи от бижута, като например кристали, копчета, камбани, пайети и т.н .;

- ножици, лепило, влакно, молив или цветни маркери, двустранна лента за скициране.

Опции и начини да направите коледна картичка със собствените си ръце

Има много опции за пощенски картички. Те могат да бъдат големи и малки, прости и сложни, цветни и монофонични. Необходимо е самостоятелно да решите и да си представите в ума си, каквато и да е пощенска картичка, която искате да видите в края. След като сте решили решение, можете да започнете да събирате съществуващи материали и да купувате липсващите.

Объемная елка «Минутка»

Тази пощенска картичка се извършва много бързо, буквално за 15 минути. Ще ви трябват: цветни картони за основа на карта, оцветена лента с коледна тема, велпапе за дърво и декорации под формата на мъниста, кристали под формата на звезда или, ако има такава, малка фигура на звезда. Ще ви е необходима и двустранна скоч и ножица.

Сгънете цветния картон наполовина. От предната страна на картата до горния и долния ръб лепирайте цветната коледна лента с двустранна лента. Сега отбележете отмъщението, където дървото ще бъде разположено. Нарежете касетата на тънки ивици и поставете леко леко хоризонтално върху предната част на пощенската картичка в полукръг в пет или шест реда. Брой по Ваша преценка.

Залепете лепенки с лента, така че дължината на всяка следваща лента да се увеличава отгоре надолу. Така че в самия връх на планираното дърво е най-малкото парче скоч, а най-ниската е най-дългата.

Сега изрежете гофрирана хартия в ленти с дебелина 3-5 см. Завършените ленти са залепени към картона, като се започне с най-ниската линия на лентата. В процеса на залепване се опитайте да направите колкото се може повече хартии, колкото е възможно, обемът на дървото зависи от това. След като стигнете до края на шотката, отрежете гофрирана хартия. След това преминете към следващата стъпка и повторете същите стъпки. И така до върха. Поставете гофрираната лента с трапец, така че дъното да е по-широка от горната.

Сега можете да украсите дървото по свое усмотрение. Вътре в картата пишете красиви пожелания на вашето семейство за Коледа.

Пощенска картичка с триизмерна козина от хартия

Ще имате нужда от картон за базата, хартия с рисунки в коледния стил (за предпочитане няколко варианта и цветове), писалка или молив, лепило и украса за декорация (рингове, панделки).

Сгънете картона наполовина навън. След това изрежете цветната хартия или хартия с картинките в правоъгълници, чиято ширина ще бъде непроменена (от 4 до 7 см), а дължината непрекъснато се увеличава с един сантиметър с всеки следващ правоъгълник. Двете горни ще са тесни 2 и 3 см, така че ширината му ще бъде по-дълга от дължината. Парадоксално обаче това не е случайно. Ето как изглеждат готовите парчета хартия.

Завийте всеки правоъгълник върху молив и фиксирайте края с лепило, така че детайлът да не се отпусне, след като сте го извадили от молива. Направете това с останалите правоъгълници. Сега фиксирайте готовите тръби между тях с лепило, трябва да получите този вид детайл.

Залепете получената рибена кост върху пощенската картичка в центъра на лепилото. Дървото е готово, сега може да бъде украсено. Не отделяйте драсканите и панделките, поставяйте ги равномерно в дървото и на самия връх, прикрепете най-големите и красиви кристали или фигура на звезда. Не забравяйте да напишете красиви желания на човека, на когото е предназначен този подарък.

Пощенска картичка в техниката Киригами

Ще ви трябват следните материали: Два вида хартия с различни цветове, остър нож за писане, цветна хартия или хартия, ножици, лепило.

Първо трябва да изрежете ангел или друга форма, която искате. Това може да бъде свещ, планина от подаръци, коледно дърво или снежен човек. Сгънете лист хартия наполовина, където предната му страна ще бъде в пощенската картичка. На линията на сгъване нарисувайте картина, която искате да изрежете, така че краищата на изображението да се докоснат до страната на фолиото. Изрежете шаблона върху контура с ножа за хартия, без да разгънете пощенската картичка. Ще изрежете два слоя хартия едновременно. По този начин ще получите огледален образ на вашата рисунка.

Не изрежете снимката до края на контура, оставете недокоснати области, в противен случай фигурата няма да се задържи. Сега отворете картата и изчертайте картината вътре в пощенската картичка.

Сега сгънете втория подготвен лист хартия нагоре и го залепете върху първата. Това ще бъде покритието на пощенската картичка. Можете да го украсите с панделки, рингове или да направите голямо коледно дърво върху него.

Изрязаната фигура трябва също да бъде украсена. Залепете върху нея цветна лента и хартия, лъкове и кристали. Ето и пример за изрязани изображения на кутии с подаръци.

Не забравяйте да напишете топли думи за поздравления и да подпишете пощенска картичка.

Покритието на картата е украсено с малки детайли

Тази карта ще изисква основен картон, контрастираща цветна хартия, кристали и бутони. Сгънете картонената основа наполовина навън. Изрежете формата на смърч от цветна хартия и я залепете с копчета и кристали. Залепете получения смърч върху пощенската картичка. Ако желаете, бутоните могат да бъдат пришити на хартия.

Друга версия на коледната картичка със собствени ръце, направена от малки детайли.

Тази пощенска картичка е украсена с малки фигури, издълбани от цвят. Фигурите са залепени към основата, която също може да бъде направена от филц или картон. Полетът на фантазията не е ограничен. Добавете елементи от ежедневието. В този случай това са истински клони.

Коледна картичка с ръце: съвет от професионалисти

• Подгответе колкото се може повече декорации за пощенската картичка. Не спирайте на два цвята хартия и три кристали, създайте шедьовър.

• Имате фантазия, опитайте се да групирате няколко възможности за създаване на коледна картичка в едно. Например, един елемент от модела беше заимстван от един вид пощенска картичка и друг елемент от друг тип. По този начин ще имате свои собствени уникални неповторими занаяти.

• За да не се заблуждавате, когато пишете поздравления за пощенската картичка, направете следното. Отпечатайте готовия поздравителен текст на компютъра и го изрежете, така че листовката да се постави в пощенската картичка. Така че няма да има грешки и няма да се налага да отпечатвате писма, принтерът ще го направи за вас.

Share:
Comments