Картофите с ябълки са уникална комбинация от плодове и

Картофите с ябълки са ароматна сладка и кисела деликатеност, която много харесва заради уникалния си вкус.

Ябълките ще подчертаят вкуса на плодовете и ще дадат необходимата гъстота на сладкото.

Картофен конфитюр с ябълки - основни принципи на готвене

За да се подготви конфитюра, е по-добре да се използват широки медни или емайлирани изделия.

Кренките се сортират. Изсипете в купа и излейте голямо количество вода и разбъркайте с ръце. Така че всички боклуци ще се покрият. Процедурата се повтаря, докато водата се изчисти. След това плодовете се изхвърлят на гърлото или ситото и се оставят, докато се излее цялата вода. Карамфилът се поставя в купа, където се приготвя сладко. Заспиват със захар и се оставят за няколко часа, така че плодовете да оставят сока.

След определеното време плодовете трябва да бъдат леко нарязани от яслите. Съдовете се поставят в умерен огън и се варят, като се разбърква, за да се предотврати изгарянето на захарта.

Междувременно ябълките се освобождават от сърцевината. Пулп нарязани на малки парченца. Плодът се прибавя към купа с боровинки и се смесва. Веднага след като масата започне да се вари, огънят се намалява и готвене, постоянно смесване, за около половин час, като задължително се отстранява пяната.

Горещо сладко се излива върху стерилни стъклени съдове и херметично се затваря с капаци от калай.

Картофите с ябълки се приготвят с лимони, орехи, портокали и подправки.

Рецепта 1. Конфитюр с ябълки

Съставките

 • боровинки - един килограм;

 • чаша пречистена вода;

 • килограм ябълки "Antonovka";

 • захар - два и половина килограма.

Метод за приготвяне

1. Изсипваме част от карамел в купа, изсипваме студена вода и я смесваме с ръце, така че всички остатъци, листа и клонки да се появят на повърхността. Плодовете, които се удавиха, трябва да бъдат изхвърлени. Също така се отърваме от пресовани, набръчкани и кафяви плодове. Процедурата се повтаря три пъти. Хвърлихме пренесената череша върху сито и я оставихме на вода. Ние прехвърляме плодовете в емайлиран басейн. Така че ние правим с останалите плодове.

2. Пъпеш заливайте захарта и оставете няколко часа. Разбъркайте, за да запазите цялата захар в сока на плодовете. Изсипваме чаша пречистена вода и изпращаме таза за умерен огън. Загрейте, като се разбърквате понякога, така че захарта да не гори.

3. Докато плодовете се приготвят, ябълките се измиват и се търкат с кърпа. Изрязахме ядрото. Целунете плода в малки резени.

4. Поставете ябълките в купа с боровинки и разбъркайте. Когато съдържанието започне да се вари, обръщайте огъня и гответе конфитюра, като разбърквате от време на време и сваляте пяната. Времето за готвене е около половин час.

5. Изсипете горещи препарати върху стерилни сухи буркани, плътно близки с калайните капаци и охладете.

Рецепта 2. Конфитюр от червени боровинки с ябълки и канела "Spirit of Christmas"

Съставките

 • канела стик;

 • килограм боровинки;

 • 250 g бяла захар;

 • 250 г ябълки;

 • чаша пречистена вода.

Метод за приготвяне

1. Изсипете захарта в тенджерата и я навлажнете с вода. Налейте толкова много вода, че захарта не плава в нея, а само се напоява.

2. Поставете съдовете със захар на малък огън и гответе гъста сироп, като непрекъснато се смесват.

3. Вземете кайма от отломките, отстранете развалените плодове. Плодове поставени в купа, излейте вода и се разбърква, така че всички малки отломки плава на повърхността. Изплакнете ябълките няколко пъти и я преобърнете през ситото, за да се отървете от излишната влага.

4. Потопете червени боровинки в сиропа и донесете ягодовата маса два пъти до кипене.

5. Измийте ябълките, ги избършете, нарязани наполовина и изрежете ядрото. Нарязвайте пулпа на плодовете на тънки филийки.

6. Добавете ябълки към зърната. Разбъркайте и поставете пръчка от канела. Гответе, докато плочите на плодовете станат меки. Пяна, която се появява на повърхността, не забравяйте да я махнете.

7. Сложете горещо сладко в стерилни сухи буркани и затегнете плътно.

Рецепта 3. Конфитюр от червени боровинки с ябълки и мед

Съставките

 • лек мед - половин килограм;

 • ябълки - 500 г;

 • боровинки - един килограм;

 • половин чаша пречистена вода.

Метод за приготвяне

1. Взимаме плодове и премахваме сухи и развалени плодове. След това пуснахме плодовете в купа, напълнихме ги с питейна вода и ги разбъркахме с ръце, за да се отървем от малки отломки. Прехвърляме боровинката в гевгир и я оставяме на вода.

2. Моите ябълки под чешмата, избършете я със салфетка и я нарязайте наполовина. Изваждаме кутиите за семена и нарязваме плодовете на малки парченца.

3. Кайма и ябълки се поставят в купа, в която ще приготвим конфитюр и смесим.

4. Сложете мед в тенджера, изсипете филтрираната вода и разбъркайте, докато медът се освободи напълно. Поставяме го на огъня и го затопляме, но не го задушавайте.

5. Напълнете сиропа с плодове и плодове и разбъркайте. Сложете ястията на умерен огън, гответе, разбърквайте, докато плодовете и плодовете станат прозрачни.

6. Горещото конфитюр се опакова в стерилни сухи буркани и се затваря с капаци от калай.

Рецепта 4. Конфитюр с ябълки и портокали

Съставките

 • боровинки - един килограм;

 • 1000 г сахара;

 • пет ябълки;

 • три апельсина.

Метод за приготвяне

1. Кайвини внимателно сортирани, премахване на листа, клонки и развалени плодове. Поставете плодовете в колче и изплакнете под чешмата. Оставяме я на вода.

2. Почистете моите ябълки и ги разцелете. Изрежете в четвърти и отстранете ядрото.

3. Извадете кората от портокалите и почистете белия филм.

4. Ябълките с портокали са усукани в месомелачка и са разположени в емайлиран басейн. Изсипете половината захар и гответе на слаб огън за една четвърт час, като непрекъснато смесвате масата така, че да не гори.

5. Lingonberry се изсипва в купата на миксера и прекъсва до състояние на пюре. Прехвърляме зърната в таза и добавете останалата част от захарта. Продължаваме да кипим от точката на кипене за още пет минути. Извадете от топлина и леко охладете. Поставяме се на буркани, затваряме капачките на капрън и съхраняваме в хладилник.

Рецепта 5. Конфитюр от червени боровинки с ябълки и орехи

Съставките

 • боровинки - един килограм;

 • гранулирана захар - 800 g;

 • орехи - 500 г;

 • три големи ябълки.

Метод за приготвяне

1. Бръснене на карамели, отстраняване на клонки, листа и развалени плодове. Поставете плодовете в дълбока купа и изсипете студена вода. Смесете с ръце, така че всички малки отломки да се носят на повърхността. Измиваме боровинките няколко пъти. Прехвърляме в гевгир, запълваме с вряла вода и оставяме да направим стъклената течност. Поставяме плодовете в широк емайлиран басейн и заспиваме със захар. Оставяме я да остави сока от карамфил.

2. Отлепете ябълките от корицата, нарязайте ги наполовина и изрежете средата. Плодът на плода се нарязва на малки резени.

3. Поставяме ореховите ядки на кухненска кърпа, покриваме я с втората и я замесваме с подвижен щифт.

4. Поставяме орехи и ябълки в купа с плодове. Разбъркайте и поставете таза върху малък огън. Ние готвяме от точката на кипене в продължение на шест минути и я изваждаме от огъня. Изцяло охладете и поставете отново таза върху огъня. Готваме същото време. Ядките в конфитюра трябва да станат прозрачни. Ако това не се случи, подгответе отново конфитюра.

5. Разпръскваме горещо сладко на сухи стерилни буркани и плътно уплътняваме с капаци от калай.

Рецепта 6. Конфитюр от червена боровинка с ябълки в мулти-марка

Съставките

 • 350 ml студена вода;

 • килограм боровинки;

 • кг сахара;

 • 200 г ябълки.

Метод за приготвяне

1. Изплакнете добре боровинките, отстранявайте листата и други малки отпадъци. Поставете ги в гънка и изплакнете под чешмата.

2. Измийте ябълките, нарязайте плодовете на четири части. Премахнете кутиите за стъбла и семена. Нарязвайте плодовата каша на малки парченца.

3. Поставете плодовете и плодовете в капацитета на мултивариантите. Изсипете във вода и добавете захар. Разбъркайте, за да запазите равномерно разпределената захар.

4. Затворете капака и включете уреда в режим "охлаждане". Запалете сладкото за два часа.

5. Банките се измиват добре със сода, изплакват се и стерилизират във фурната или над пара. Раздайте горещо сладко на буркани и плътно запечатайте.

Рецепта 7. Конфитюр от червена боровинка с ябълки, подправки и лимони

Съставките

 • три килограма боровинки;

 • карамфил;

 • един и половина килограма ябълки;

 • ванилия;

 • два лимона;

 • един и половина кг захар;

 • корица.

Метод за приготвяне

1. Вземете червена боровинка, измийте се в няколко води и изсушете.

2. Отлепете ябълките от кората и изрежете кутиите за семена. Нарежете плодовата пулпа с лобули.

3. Лимонизирайте лимоните с вряща вода и ги накълцайте на парчета с кожа. Костите се отстраняват.

4. Боровинки, поставени в басейн, в който ще приготвите сладко. Добавете захар и добавете подправки на вкус. Разбъркайте.

5. Поставете таза в огън и варете плодовете с подправки в продължение на десет минути. След това изцедете получения сок. Поставете ябълки и гответе на слаб огън, докато не приготвите наполовина. Добавете лимон и гответе за още пет минути.

6. Отстранете конфитюра от огъня, добавете боровинки към него, разбъркайте и опаковайте горещо на сухи стерилни буркани.

Конфитюр с червени боровинки с ябълки - съвети и трикове

 • Ако плодовете боровинки леко не узреят, преди да готвите, изсипете ги с вряща вода.

 • За конфитюра е по-добре да вземете ябълки от кисел или сладко-кисел сортове.

 • Подгответе конфитюр само в емайлирани или медни чинии.

 • В процеса на готвене премахнете пяната. По-добре е да направите това с дървена лъжица.

 • Можете да сервирате конфитюр с ягоди с ябълки не само за чай, но също така да приготвите десерти и сладкиши с него.

Share:
Comments