Картофи с бекон във фурната в фолио - вкус от детството!

Вечер, огън, децата седят около огъня и събират въглища с пръчка, за да погребват картофите по-надълбоко.

И ти го направи в детството ти? Ако е така, тогава имате нещо, което да запомните. Убедени сме, че дори и сега, когато изберете природата с огън, не забравяйте да приготвите картофи във фолио - с бекон или без да е важно. Основният вкус.

Понякога искам да се потопя в такава атмосфера, но няма никаква възможност. След това ви съветваме да готвите картофи във фолио със сланина и лук във фурната. Разбира се, няма да има мирис на огън, но ще бъде вкусно, обещаваме.

съставки:

Картофи - 8 броя;

Сало всяка - 300 грама;

Лук - 1 малък лук;

подправки;

Фолио.

рецепта:

Картофите за това ястие трябва винаги да се измиват добре - или груб кърпа или твърда четка за отстраняване на всички замърсявания. Между другото, това е възможно и чисто, ще има малко погрешно вкус, но също така по-лесно с хранене.

Нарежете всеки картоф наполовина.

Сол и пипер на всяка половина. Също така червен пипер, чесън, розмарин са най-добрите спътници на картофите.

За половината от нарязаните картофи поставете нарязани марули. Салата може да бъде просто осолена, може да бъде пушена. С ивици месо или без. Кожата да се намали или не - по Ваша преценка. Много хора обичат да я дъвчат, но трябва да бъдат добре обработени.

На върха на салатата поставете лука. Ако има лилава крушка, вземете я. Тя е по-ароматна и при печене дава своя вкус на картофите.

Свързваме половинките картофи и ги обвиваме във фолио. Сега го поставете върху тавичка или в огнеупорна форма и я поставете във фурната на втория рафт отдолу. Температурата е не повече от 150 градуса, така че картофите не горят.

Печете до готовност - 30 минути или 40 минути или повече. Всичко зависи от вида на картофите. Проверете дали готовността е проста - пробийте картофите през фолиото с нож. Ако се появи лесно, тогава картофите са готови.

Сервирайте картофи веднага с горещо горещо.

Време за готвене - 40 минути

Брой порции - 4

На 100 г:

Ккал — 52.87

Мазнини - 1.39

Протеини - 0.28

Въглехидрати - 11.22

Share:
Comments