Как действа калорийният блокер?

Рекламните анотации описват калориите за блокиране като естествени и ефективни хранителни добавки за борба с наднорменото тегло. Част от истината в това изявление е. Лечението е наистина естествено. Основният компонент на калорийния блокер е екстрактът от бял боб. Калориен блокер Този екстракт блокира действието на ензима алфа-амилаза, който превръща сложните въглехидрати в захар. Това е неговото излишък и се депозира под формата на мазнини. Но веднага има въпроси. Дори в рекламата е посочено, че чудодейният инструмент блокира изобщо не калориите. Но комплексните въглехидрати са отговорни за всичко? В края на краищата, организмът най-лесно натрупва мазнини и прости въглехидрати, в голямо количество, съдържащо се в сладкиши. Тяхната употреба трябва да бъде ограничена. Те се опитват да ни мамят?

Трудно е да се отговори недвусмислено на този въпрос. Работата е, че лабораторните тестове са показали различни резултати. Във флаконите химическата реакция е отлична - ензимите от стомашния сок са изключени от работата. Напълно различни резултати са дадени експеримент върху живите организми. Приемането на качулката от лабораторните мишки от бял фасул в началото наистина отслабна. Но те натрупали тегло, често дори повече, отколкото преди експериментите. Учените са открили: въпросът за саморегулирането на тялото - той се адаптира към храната и започва да произвежда увеличена доза от ензима за смилане на сложни въглехидрати. Просто казано, след известно време да вземете калориен блокер е просто безполезно.

Има още една опасност - нарушение на храносмилателния процес. Интервенцията в фината система на стомашно-чревния тракт не преминава без следа. Храната не е напълно обработена и причинява появата на гнилостни процеси в червата. Ето защо в рекламната анотация широко разпространените странични ефекти от приемането на блокера показват подуване, колики и метеоризъм.

Днес блокерите на калориите се рекламират като най-новото научно развитие. Не е така. Добавките от бял боб след 80-те години са известни на спортните специалисти по хранене, които пряко говорят за техния незначителен ефект. Но най-тъжно е, че блокерите психологически обосновават употребата на вредни продукти.

Share:
Comments