Как да се отървете от бъгове в гърба. ефективни и безопасни

Ако откриете бъгове в кухнята, тогава можете да приемете, че вашите хранителни продукти като брашно и зърнени храни са в опасност.

Изцяло да се премахнат насекомите чрез обикновено пресяване, няма да е възможно, тъй като яйцата на бъбреците са толкова малки, че лесно се проникнат в отворите на ситото.

Днес ще научите как да се отървете от бъгове в брашното и крупа бързо и без употребата на вредни химикали.

Как да се отървем от бъгове в кухнята: видове насекоми

Видове вредители в кухнята

В къщата, най-често се срещат хлебопекарни, брашнени гъби, червени mukoydahs и молецове.

Машина за хляб

Машините за хляб са малки летящи бръмбари от светлокафяв цвят. При скорост достигат 3 мм. Тези вредители са привлечени от изсушени хлебни изделия, както и кафе, чай, сушени лечебни растения. Влизат в апартамента в пакети с храна и фуражи, закупени за домашни любимци.

Лен бръмбар

Също често в кухненския шкаф може да видите брашно от брашно. Дължината на насекомото е около 4 мм. Тези червено-кафяви вредители се въвеждат в апартамента в чували с брашно или в опаковки с нишесте. Насекомите лесно се проникват във всяка кутия, съдържаща насипни продукти. Разполагат не само с пшенично брашно, но и с ръж и оризово брашно, овесени ядки и грис. Понякога те могат да се видят в елда, сушени плодове и ориз. Брашното се размножава бързо. Те носят яйца в зърнени храни, брашно, в пукнатини на маси и шкафове. Излюпени, вредители пълзят около къщата в търсене на подходяща храна.

Червена гъба

Червена гъба — жучок 2,5 мм длиной. В дом попадает с низкого качества кормами для домашних питомцев. Насекомое предпочитает питаться крупами, зерном или испортившейся мукой, влажность которых превышает 15%. Если вредитель не находит подходящей для себя пищи, то он просто погибает.

Хранителна молец

Хранителна молец — это еще один вредитель муки и круп на кухне. Взрослое насекомое имеет вид серой бабочки длиной до 10 мм. Она появляется в продуктах в результате их неправильной обработки и хранения. Также моль попадает на кухню через открытые окна или вентиляцию. Ее часто можно увидеть в упаковках с макаронами, в чае, какао, в пакете с сухофруктами. На зараженных продуктах вы обнаружите тонкую паутину и небольших желтых червячков.

Много хора търсят отговор на въпроса как да се отървете от бъгове в кухнята. Факт е, че в продуктите, повредени от насекоми, се установяват всички видове гъбички и бактерии, което може да причини алергии и дори отравяния.

Как да се отървете от бъгове в кухнята: методи на борба

Ако в кухнята има бъгове, те трябва да бъдат показани незабавно.

1. Ако степента на увреждане на храната е незначителна, не е нужно да бързате да я изхвърлите. В този случай гроздовете трябва да се отстранят със сито и да се загреят в пещ при 110 ° С.

2. Също така, вредите от вредители могат да бъдат унищожени, ако гнездата на насекоми се поставят във фризера за един ден.

3. Ако откриете бъгове и ларви в боб или грах, можете да се отървете от тях както следва. Изсипете боба със солена вода и оставете за няколко минути. Когато самите ларви и насекоми изплуват на повърхността, водата трябва да бъде източена и чистият боб е изсушен.

4. Продуктите, които са сериозно повредени от вредители, трябва да се изхвърлят, тъй като чрез тяхното изяждане може да причините непоправима вреда на вашето здраве.

5. За да забравите за бъгове в маси или кухненски шкаф, първо трябва да се отървете от ларвите и яйцата на насекомите. Всички шкафове трябва да бъдат освободени от храна и избърсвани с разтвор на оцет. Един литър вода е достатъчен, за да вземете една супена лъжица течност. Слотовете на кутиите трябва да се пълнят с вряла вода. Контейнерите, в които се съхраняват брашното и зърнените храни, трябва да се измият обилно със сапун и след това да се изсипва гореща вода. Ако за съхранение на продуктите се използват тъканни торбички, подходящ за тяхната обработка е солен разтвор. За да изплакнете не е необходимо, тогава бъгове няма да поставят отново яйца в тях.

Как да се отървете от бъгове в брашно и зърнени култури: народни средства

Също така, за да се бори с вредните насекоми в кухнята, можете да използвате народни средства:

1. Пиретрум прах се спасява от бъчви бъгове. Това лекарство може да бъде закупено в аптеката. Дръжте рафтовете на шкафовете един път седмично, докато пълното изчезване на вредителите.

2. Кухните насекоми не понасят остри миризми. Ще ви помогнат с цитрусова кора, чесън, дафинов лист и индийско орехче. Поставете тези продукти в ъглите на шкафовете след почистване.

3. Отърви се от молец, който ще помогне на ароматните лавандула. Можете да използвате като малък куп от тези ароматни цветя, обвити в марля, и етерично масло от лавандула, прилагано върху памучни тампони.

4. На места, където се съхраняват зърнени култури и брашно, поставете вата дискове с ароматни масла от някое от тези растения: розмарин, здравец, карамфил, босилек или ела.

5. Венчелистчета от пелин, настанени в кухненски шкафове, отплашват насекоми.

6. Инсектите ще забравят за вашите продукти, ако в ъглите на шкафовете се поставят пресни орехови листа със специфична миризма.

Как да се отървете от бъгове в крупа с помощта на боракс

Bura е многофункционален инструмент, който се използва широко в ежедневието. С неговата помощ можете не само да почистите перфектно тоалетната, но и ефективно да се борите с мухъл, мишки и кухненски бъгове.

1. Можете да се отървете от насекоми в къщата, като направите топки според специална рецепта. Съгласно доказания метод, вие ще имате нужда от следните съставки:

• захар на прах;

• Просо;

• буря.

Просото трябва да се шлайфа върху кафемашина. Смесете всички съставки в еднакви пропорции и извадете топките от тях. Шкафчетата трябва да бъдат предварително почистени и дезинфекцирани. В ъглите разтваряме топлинните топки. От време на време ги актуализираме.

2. Също от насекомите помага друга смес. За да го подготвите, ще ви трябва:

• суха мая;

• захар;

• буря.

Компонентите трябва да бъдат нарязани на малки парченца хартия и поставени на места в кухнята, където се настаняват досадните насекоми. Опитът показва, че след известно време вредителите ще изчезнат.

Тези методи се различават не само по отношение на ефективността, но и по отношение на безопасността. Така че съединенията с кафяво са безвредни за домашни любимци и хора.

Как да се отървете от бъгове в крупата: превенция

1. Съхранявайте кухненските маси и шкафове напълно чисти.

2. Използвайте херметични контейнери за съхраняване на брашно и брашно.

3. Не купувайте продукти "в резерв".

4. От време на време проверявайте хранителните запаси за насекоми.

5. Canvas чанти могат да бъдат използвани и за съхраняване на продукти. Те трябва да се вари в продължение на половин час в силен солен разтвор преди употреба. Изгладете ги, когато изсъхнат. В такива торбички насекомите вече няма да бъдат хванати.

6. Тъй като повечето вредители са донесени в къщата от магазина, след закупуване на зърнени култури се препоръчва да се поставят във фризера в продължение на 24 часа или да се затоплят във фурната. Под въздействието на температурите, ларвите ще умрат и няма да могат да напълнят кухнята.

7. За да избегнете появата на бъчви от ядки и сушени плодове, ги съхранявайте в хладилника.

8. Уверете се, че кухнята е редовно вентилирана. Много насекоми не понасят свеж въздух.

9. Ако откриете насекоми или ларви в закупените бисквити, най-добре е незабавно да изхвърлите такава покупка. Поради тази причина не купувайте потенциално опасни продукти на по-ниска цена.

10. Вентилационните отвори в апартамента трябва да бъдат предварително запълнени с фина мрежа.

11. В контейнер със зърнени храни е желателно да поставите скилидка чесън. Вкусът на продуктите няма да повлияе на това по никакъв начин.

12. Уверете се, че повърхността на мивката и масите в кухнята винаги са сухи, тъй като насекомите се нуждаят от постоянни източници на вода.

13. Не оставяйте мръсни чинии в мивката дълго време.

14. Съхранявайте останалата храна в хладилника.

15. Почистете редовно кухнята.

Инсектите в кухнята не са присъда. Сега знаете как да се отървете от досадни вредители, които засягат запасите от храни. Възползвайки се от обикновените съвети, вие винаги ще забравите за такива нещастия като кухненските бъгове.

Share:
Comments