Как да почистите гъби: за готвене, пържене, очистване. чисто

Уникалната композиция, която включва цяла гама от витамини и микроелементи, прави гъбите не само вкусни, но и полезни.

Основното правило е да изберете пресни гъби и да ги обработвате правилно.

Последното включва не само готвене, но и приготвяне на шампанско за ядене.

Как да почистите гъби и чисти шампанско като цяло - въпрос, който рано или късно се появява пред всяка любовница.

Как да почистите гъби: основни правила

На въпроса: "Чист ли са гъбите?" Има един недвусмислен отговор: "Да". Фунгите се нуждаят от известно лечение и почистване.

За да почистите гъби, трябва да знаете някои от нюансите. Техниката на почистване до голяма степен зависи от размера и степента на свежест на гъбите:

• гъби с малки размери, достатъчно плътни и достатъчно пресни, за да се справят с твърда четка и да отрежат основата на стъблото с няколко милиметра; след това изплакнете шампанското под поток от течаща вода и оставете да изсъхне на хартиена кърпа;

• Пресните гъби с по-голям размер също се почистват с четка, но обръщат специално внимание на повредените тъмни участъци, които трябва да бъдат нарязани с остър нож; след това изплакнете гъбата и оставете върху хартиена кърпа, за да изсъхне.

По този начин частиците земя и трева се отстраняват от шап- тона, както и механичните замърсявания и прах, които се улавят по време на транспортирането на продукта.

Премахване на кожата: Тази процедура трябва да се извършва само ако шампоани са остарели и изискват допълнителна обработка по време на готвене. Обелете корицата с нож. Хванете ръба в основата на капачката и я преместете нагоре, към другия край. Степента на "скованост" на гъбичките се определя по този начин: кожата от застояли гъбички се отстранява много по-бързо. Тогава кракът се отрязва и гъбата се измива под поток от течаща вода, след което се суши и върху хартиена кърпа.

Как да почистите шампанско за различни начини на готвене

Обичайният начин за приготвяне на шампанско е пържене или готвене на продукта.

Маринирането на шафингони е по-рядко срещано.

Рядко гъбите ядат сурови. Разбира се, количеството витамини и микроелементи в този случай е повече. Въпреки това, приемането на пресни шампанско за храна е оправдано само ако гъбите са свежи и техният външен вид не предизвиква подозрение.

Ако имате намерение да консумирате шампанско в прясна форма, гъбите трябва да бъдат внимателно почистени с четка и изплакнати във вода. Ножът е по-добре да се отреже напълно и да се премахне излишната влага. След това изпратете гъбите на чиния (най-често салати).

Ако е необходимо топлинна обработка, първо трябва да разгледате всяка гъбичка за наличието на развалини области и да ги отстраните.

Ако капачката на гъбата е достатъчно голяма (с диаметър повече от 4 см), тогава кората трябва да се отстрани. Гъбите по-малки могат просто да се търкат един срещу друг. Уверете се, че сте отрязали крака и изплакнете гъбите под поток от течаща вода. Преди пържене гъбите трябва да бъдат добре изсушени. Ако гъбите трябва да бъдат варени, не се изисква допълнително сушене.

Какво друго трябва да знаете: как да почистите гъбите бързо и "с вкус"

Както при подготовката на всяко ястие, въпросът как да се почистват гъбите и да се запази вкусът на кулинарния шедьовър вълнува всяка любовница. Заслужава да се отбележи няколко тънкости при работа с тези гъби:

1. Почистете гъбите преди готвене. Пречистените и нарязани гъби губят полезните и вкусови качества в течение на часове.

2. Често гъбите могат да бъдат наблюдавани така наречените "поли". Те не носят никаква опасност сами и могат да бъдат отрязани само за естетически цели.

3. Допълнителната вода лишава гъбите от вкус и аромат. По тази причина гъбите бързо се измиват под поток от вода и се изсушават с хартиена кърпа.

4. Гъби са нарязани не само за използване на готови ястия е по-удобно. По този начин е възможно да се постигне пълно разкриване на вкуса. Ето защо, при очистването, малките гъби се избират така, че да бъдат по-бързо напоени в подправки и пълнене.

Малки трикове за работа с шампанско

Ако има нужда да се съхраняват вече почистените шампанско в хладилника, времето за съхранение не трябва да надвишава 24 часа. В този случай кракът трябва да бъде нарязан преди неговото незабавно готвене за още няколко милиметра.

За да се разшири свежестта на пречистените гъби ще помогне на лимонов сок. Достатъчно е да поръсите продукта с няколко капки лимонов сок и покрийте с хранителен филм.

Peel дава на ястия с шампанско специален вкус и вкус, така че трябва да се реже само на големи, застояли гъби.

Шапниците са съвсем чисти. Те могат лесно да бъдат почистени с четка и изплакнати с вода. Ако говорим за горски гъби, а след това се справяме с прилепнала листа, пясък и клонки няма да бъде толкова лесно. В този случай е необходимо да се накисват гъбите в гореща вода. Струва си да се помни, че водата отнема аромата и вкуса на продукта, така че процесът на накисване не трябва да надвишава 10-15 минути. След тази процедура мръсотията ще бъде премахната много по-лесно. Нуждаете се от нож и четка. От горските гъби все още е необходимо да се отстрани кората и да се подреже пениса колкото е възможно повече. Използвайте ги в сурова форма и не се препоръчва коритото. За тази цел са подходящи само купените гъби.

Съвременният ритъм на живота диктува правилата на правилното рационално хранене. Шипнини днес може да се види на масата на вегетарианци, вегани, сурова храна и, разбира се, хора с традиционен вид храна. Този продукт е често срещан и се намира целогодишно на рафтовете на магазините.

Шубингоните са лидерите сред гъбите в кухнята. Лесно се подготвят. Те са вкусни и безопасни за здравето. За да приготвите ястия от шампанско, трябва да вземете пресни цели гъби. Те трябва да бъдат правилно обработени и почистени. И тогава ястията с гъби ще дадат вкусен аромат и незабравим вкус.

Share:
Comments