Как да научим малко кученце на отбора. самообучение кученце:

Че кучето е израснало възпитано и послушно, трябва да започне да го тренира от малка възраст. Обучението и съвместните разходки играят много важна роля във взаимоотношенията на домашния любимец с неговия собственик.

Основни правила за обучение на кученца

Веднага след като кученцето свикна на новото място и започна да свикне с господаря си. Когато разбрал името си и започнал да отговаря, трябва да започнете да образовате бебето. Оптималният период за началото на обучението е четвъртият, петият месец от живота му.

Много собственици на четирикрати прибягват до услугите на професионалисти (кинолози). Но ако беше решено да тренираме кучето независимо, заслужава поне да се дадат съвети и препоръки за обучение на кучета от опитни хора.

• Всеки път, когато се разхождате, първо трябва да отнеме няколко минути, а след това да продължите;

• Не можете да започнете да тренирате кученце, когато се чувства неразположен, тъжен или гладен. Той трябва да бъде морално предразположен към развлечение и комуникация с господаря;

• Започнете да изучавате командите една по една, а втората започват едва след като бебето започне да разбира ясно първото. Обучението, което се провежда на едно постоянно място, когато първият екип се научи и фиксира, е необходимо да се промени мястото за ходене и да се повтори изследваният материал;

• За да подготвите кученцето за задачата, първо трябва да кажете псевдонима му, след това да дадете командата. Той подсъзнателно ще започне да разбира, че нещо се изисква от него.

• Кучето трябва да може да хване тона на домакина добре, така че командната дума трябва да бъде произнесена с ясен и сериозен глас. Веднага щом кучето прави всичко правилно, ние нежно да го похвалим повече. Насърчаване на кученцето да даде любимото си лечение;

• Неприемливо е да крещи или да победи бебе. Необходимо е търпеливо да се повтаря същата команда от време на време, докато домашният любимец не го помни. В крайна сметка, дори породи кучета за обучение на един отбор отнема повече от един ден.

Как да учим кученце да седне в екип

Командата "sit" не е най-важната, но необходима. Изпълнявайки го, кучето с четири крака трябва да седи на едно място и да не се движи, когато се изисква от него.

По време на тренировка трябва да се изправите от задната част на животното, да вземете каишката в ръцете, да произнесете псевдонима на кучето и след това да командвате. В същото време издърпайте колана леко назад и надолу, като придавате лек акцент върху кората.

По време на всички кученца трябва да падне на задните крака и да седне. Разбира се, кучето веднага иска да стане, си струва да се повтаря отново и отново урока. Когато животното седи и не се опитва да скочи, е необходимо да го похвали и да се отнася с вкусно.

Преподаване на екипа да "лъже"

Веднага след като четирите крака се научат да седят на командата, сега трябва да се научим да лежим. До кучето осъзна, че трябва да легне, е необходимо да закрепим каишката към яката. На колана между кучето и ръката стъпи на крака. Правете всички движения бавно и внимателно, за да не плашите и да не нараните бебето.

След това, ръка дръпнете каишка върху себе си, съответно, той ще събаря врата на кучето. С течение на времето, животното трябва да легне. Необходимо е този урок да се повтаря за 15 минути всеки ден, по време на разходки, всеки път, когато да се похвали и лекува кученцето. Когато един ученик научи команда, можете да започнете да го правите без предупреждение.

Как да науча кученце да даде лапа

Ако кучето вече е добре обучено в командата "sit", трябва да го учите как да даде лапата. Необходимо е да поставите кученце пред вас, желателно е очите на собственика и бебето да са почти на едно и също ниво.

В дясната ръка юмрук клечка парче вкусни за домашни любимци. После сложи юмрук на носа на кученцето, за да усети мириса на деликатеса. Естествената реакция на бебето ще бъде опит за храна. Той ще си вземе юмрук с лапите си.

Наречете командата на кучето и задръжте повдигнатият крак под лявата ръка. В същото време развързвайте дясната ръка и лекувайте ученика. Заслужава си да повторите упражнението няколко пъти. На следващия ден да освежите изучавания материал, но в различна ситуация и място.

Учете кученцето, докато той самостоятелно вдигне крайника. През цялото време трябва да хвалите кучето за усилията и да го насърчите.

Как да учим кученцето да се приближи

Това е необходима команда за животното, по време на ходенето на обществени места, кучето за възрастни трябва да се държи културно и добре възпитано. Отидете до собственика, бъдете на място и не се движете назад и напред, като дърпате каишката.

Обучението започва, когато кучето отива на разходка. По време на движение кучето се премества в дясната страна на собственика си. Екипът "следващ" трябва ясно да посочи, че трябва да върви със същия темп в десния крак на собственика.

Оставете да държите в стегнато положение на разстояние 30 см от лицето. На първо място, бебето ще се обърка между краката, така че трябва редовно да го дърпате и да го върнете на мястото.

Когато кучето започне да разбира, че е време за него да започне джогинг или да завие надясно, наляво. Кученцето трябва винаги да е близо до десния крак на същото разстояние.

Командата "невъзможно"

Този забранен екип и неговото изследване трябва да са първите. Любопитни деца, които изследват света около тях, могат да страдат или да бъдат травмирани.

Обучението е както следва. Вземете парче месо или други екстри, поставете го в зрителното поле на кучето. Животното ще бъде прикрепено към каишката. Веднага след като се опита да получи храна, трябва да кажете "не може" и да издърпате колана. Повтаряйте дейността, докато студентът не разбере какво му е забранено и ще остане седнал. Само тогава да се хвалят и лекуват бебето.

Команда «дай»

Подобно е на командата "aport", кучето трябва да разбере, че трябва да донесе и да даде на собственика предмет. "Aport", като правило, се използва за големи и обслужващи кучета. И за да преподавате думата "даде", можете да малка куче стая.

Необходимо е да посочите ръката към предмета, който кучето трябва да донесе. Когато един домашен любимец се научи да прави това, уверете се, че го насърчавате. Урок да не прекарваш повече и да даваш почивка на животното, иначе ще загуби желанието си да научи повече.

Share:
Comments