Как да направите филаделфия суши вкъщи

Вкусната и интересна японска кухня през последните години придоби голяма популярност. Суши, която се използва с ориз, водорасли, риба (сурови, печени, осолени) и други добавки е широко разпространена. Особено популярен с феновете на японската кухня е филаделфийската ролка. Ястието се приготвя с кремообразно сирене, сьомга, ориз, краставици и водорасли. Много хора искат да знаят как да направят суши Филаделфия у дома. По пътя на приготвянето, състава и съдържанието на калориите можете да прочетете нататък.

Суши Филаделфия

Характеристики на Суши Филаделфия

Преди да започнете да правите суши Филаделфия у дома, си струва да знаете характеристиките на създаването на това ястие. Неправилно направената ролка може да се окаже безвкусна, да се разпадне или обратно - да бъде прекалено суха. За да направите ястие, както е готвено в Япония, трябва да обърнете внимание на следните функции:

 1. Оризът трябва да бъде подготвен правилно. За да направите зърното перфектно, се нуждаете от пропорция от 1 част ориз на 1,5 части вода. За 2 чаши ориз, имате 2 и половина чаши течност. Зърното се приготвя без отваряне на капака по време на готвенето. За готвене използвайте малък огън. Охладете ориза - само под затворения капак.
 2. Важна съставка на ястието е оризовият оцет. Компонентът се добавя към предварително приготвения ориз. Първо, оцетът се смесва с чаена лъжичка захар, сол. След това сместа се привежда в еднаква форма върху плочата (използва се бавен огън). Когато превръзката леко се охлади, трябва да се добави към охладеното (но не към края) зърно, като внимателно завърта ориза.
 3. Суши, у дома, Филаделфия, не се готви без кремообразно сирене. Тази съставка дава приятен вкус на ястието, добавя ролка на нежност. Препоръчва се да се използва сирене "Филаделфия", след което те дават името на суши, но рецептата позволява да се замени скъп продукт с други, сходни в консистенция и вкус.
 4. Съставът на земята включва сурова сьомга или пъстърва. Придобийте риба само от доверени доставчици, които гарантират нейната свежест. Ако се съмнявате, че можете да намерите качествен продукт, използвайте рецептата за суши от Филаделфия с леко осолена съставка.
 5. Авокадо и краставица - отлично допълнение към ролката. Класическата рецепта използва екзотичен плод, който подчертава вкуса на сиренето, но някои подготвят Филаделфия с краставица. Краставицата има солидна структура, за разлика от авокадото, така че трябва да изберете правилния продукт в зависимост от вашите лични предпочитания.
|

Класическа рецепта с снимка

Наличните съставки позволяват на всеки човек да прави интересна ролка сама. Деликатният вкус на ястието се харесва от много, така че ще бъде отлична възможност за домашна маса. Тя ще ви помогне да направите перфектното преобръщане на рецептата на Филаделфия суши вкъщи с снимки стъпка по стъпка. Подробните снимки ще гарантират правилното преминаване на всеки етап от създаването на чинията. Рецепта за готвене на суши вкъщи:

Ще ви трябва:

 • 300 грама сирене Филаделфия;
 • 600 грама сьомга сурова или леко осолена;
 • 2 чаши ориз;
 • авокадо (може да бъде заменено или допълнено с краставица);
 • оцетен оцет - 50 ml;
 • 2 ст. л. сахара;
 • супена лъжица сол;
 • 3 листа нори.

подготовка:

 1. Преди да приготвите ориз за суши, изплакнете добре продукта. Изсипете в тенджера, излейте вода. Оризът се кипва, докато се приготви под затворен капак на слаб огън. Охладете до топла температура.
 2. Направете зареждане с гориво. За да направите това, смесете захар, сол, оцет. Използвайте микровълнова печка или печка, за да загреете сместа и да постигнете еднородност.
 3. Добавете внимателно оризовия оцет към вареното зърно. Не миксирайте твърде много, в противен случай оризът ще се разпадне и ще се залепи.
 4. Измийте авокадо, кори, изрежете. Извадете камъка. Ако използвате краставица, почистете семената. Нарежете съставките на ленти.
 5. Специална подложка за суши е покрита с хранителен филм. Рецепти от Филаделфия предвиждат подготовката на ролка в техниката на "Урамаки" (ориз навън).
 6. На мат лежеше нори лист (матовата страна трябва да е отгоре). Ако имате големи парчета водорасли, разделете половината.
 7. Мокри ръце в студена вода. Поставете готовия ориз на върха на нори. Оформлението трябва да е еднородно. Оставете дъното на лентата от сантиметри от водорасли без зърно, а напротив - сложете 2 см върху филма.
 8. Покрийте част от килима, която не участва в производството на суши, лист от водорасли. Обърнете обратната страна.
 9. На листото на нори, което се оказа, че е на върха, поставете кремообразното сирене. Използвайте голямо количество съставки, за да направят филаделфийското суши вкусно.
 10. Нагоре с нарязан авокадо и / или краставица.
 11. Започнете въртене на ролката, като повдигнете долната част на килима и го сгънете. Избягвайте силното налягане, така че пълнежът с оризови зърна да не се пълни. Поставете ролката настрана.
 12. Изсипете ситно сьомгата, като я поставите на килим, покрит с филм. Парчетата трябва да бъдат еднакви, големи. Между тях не можете да правите просветление.
 13. На върха на рибата се намира отложената, усукана ролка, суши. Изрежете парчетата риби, които излизат извън краищата на ролката.
 14. Сгънете ръбовете на килима. Направете усилието и го карайте така, че сушата от Филаделфия да е гъста.
 15. Почиствайте ножа в оризовия оцет. Първо разделете завършената Филаделфия на две равни части, а след това всяка част - на 3 или 4 красиви парчета.
 16. Сервирайте със соев сос, джинджифил, уасаби. Ако желаете, украсете суши с хайвер от тъмно.

Share:
Comments