Как да направите декупаж със собствените си ръце: основни

Как да направите декупаж със собствените си ръце - мнозина се питат, след като видят какви красиви малки неща можете да създадете от импровизирания материал. Най-важното от декупажа е, че можете да дадете нов живот на стари безлични предмети със собствените си ръце. Така украсявай къщата си и къщата на приятелите си. В тази статия ще разгледаме основните техники за създаване на декупаж със собствените си ръце.

Подложка за подправки

Как да направите декупаж на борчета. В този майсторски клас ние показваме основните техники и разкриваме малки трикове, без които не можем да създадем декупаж.

длъжен

• Заготовка

• Грунд (акрилна боя)

• Синтетична четка

• Фино шкурка

• Бои

• Лак мат или гланц

• Петна (цветен Череш и Орех)

• Клей ПВА

Стъпка 1. За начало трябва да обърнете голямо внимание на събирането на реколтата. Като цяло можете да създадете абсолютно всичко: стари бутилки, буркани за чай и кафе, чайници и дори куфари. Подходът към темите е различен - но в един има обща - детайлът трябва да е плосък, без чипове и пукнатини. Ако има такива, те трябва да бъдат замазани. Замазката може да се закупи от всеки строителен магазин. Повърхността на обработвания детайл трябва да бъде внимателно вървеше през шмиргера - гладката гладка повърхност ще изглежда много по-изчистена от хумус.

Стъпка 2. Продължаваме да работим с детайла. Преди да започнете да създавате нещо върху него, повърхността трябва да бъде грундирана. Най-често това се прави с бяла акрилна боя. Варианти са възможни, ако намерението на автора го изисква, почвата може да е дори черна. По принцип почвата е необходима, за да се изравни качеството на повърхността и също така, така че текстурата на дървото да не се покаже чрез бъдещото рисуване, ще направим резервация, ако идеята на автора не го изисква.

Нанасяме грунда върху 2-3 слоя, докато повърхността е равномерно оцветена. Всеки слой трябва да се изсуши добре, можете да използвате сешоар. Ако е необходимо, почвата може да бъде допълнително шлифована с шкурка.

Съставът на почвата не трябва да е дебел, но и не воден, той трябва да се прилага по-добре с плоска четка с големи размери с мека синтетична купчина. Действайте по-добре в една посока - от ръба на ръба, не задържайте два пъти на едно място.

Стъпка 3. Всяко изображение може да се превърне в мотив: салфетка, изображение, отпечатано на лазерен принтер и дори обвивка от шоколадов бонбон! В нашия случай е салфетка. Залепваме го върху грундираната повърхност. Но първо трябва да отделите долните слоеве от него, обикновено 2 или 3. Оставете най-отгоре. Не се притеснявайте, че картината без субстрат губи цветовете си - това е третата причина, поради която трябва да подготвите повърхността. Една салфетка, залепена на бял фон, ще светне с ярки ярки цветове, ще стане по-наситено. И на избледнелия сивкав фон, напротив, боята ще излезе.

Стъпка 4. Най-горният слой на салфетката е много тънък, така че е най-лесно да се залепи с "файловия метод". За някой файлът е известен като микрофон. Поставете прозрачен файл с картина надолу по салфетката и внимателно, но бързо я навлажнете с вода. Използваме широка мека четка, преминавайки въздушните мехурчета от салфетката. Докато "ръката ще бъде изкормена", нито една дрямка няма да се счупи. Ако поривите не са критични, можете по-късно да ги оцветите директно върху детайла. Тук трябва да оцените способностите и способностите си. Едно нещо е да размазвате няколко пъти и е съвсем друго да нарисувате пролуките по пътя, като изчертаете изгубения рисунък. Не всеки има изкуство и не всички имат солидна ръка.

Стъпка 5. След като салфета се намокри, ние натиснете файла на продукта, преобръщане над микрофона с ролка за натиск. Тя може да бъде закупена в магазина за сгради. Валякът натиска салфетката, след което можете внимателно да отстраните филма. След като - отгоре е необходимо да вървим лепилото PVA, така че мотивът да е залепен към детайла. Ако има бръчки - няма значение, когато чертожът изсъхне, гънките могат да бъдат шлифовани и покрити с лак.

Стъпка 6. На рафта, грундът се полага само в местата, където се залепват чертежите. Bokovinki решава да покрие с петна. Сутрин е метод за декориране на дървени изделия. Петно буквално "взривява" цвета си с дърво, разкривайки всички вени и пръстени. За да я поставите на равна повърхност, която няма текстура, няма смисъл - производството е продуктивно, когато има разнородност.

Стъпка 7. В последния етап, трябва да покриете продукта с лак, 2-3 слоя. Лакът дава блясък на занаятите и осигурява дългосрочно запазване. Лъки са матирани, лъскави, с допир на патина. Трудно е да се посъветва кой да се използва в конкретен случай - за всеки продукт е подходящ лак. Някъде не можете да правите без луксозен блясък и някъде блясъкът просто е на място.

Как да направите decoupage, ако площта на изображението е по-малка от тази на празното място. Всичко е просто - оцветяване, смесвайки се с боята.

По този начин, понякога трябва да настроим картината на повърхността, да рисуваме върху белите полета. Като цяло, не се страхувайте да смесвате цветове, защото след неуспеха идва опитът и с него качествена работа.

Как да направите декупаж от бутилка шампанско

Основните принципи на работата са еднакви, но има няколко нюанса.

Стъпка 1. Първо трябва да измиете етикета от бутилката и да обезмасните повърхността. Можете да използвате алкохол или течност, за да премахнете лак.

Стъпка 2. Подготовка на повърхността. За бутилките е по-добре да използвате гъба или гъба, за да оставите грозни петна. Много dekupyazhnitsy наричат ​​този метод "chpokanie", защото на определен звук, който се чува от контакта на гъбата с повърхността. За да не оцветите златния етикет, можете да го скриете под слой боя лента.

Стъпка 3. Поставете мотива върху бутилката. На бутилката често се използват малки картини, така че можете да използвате "файловия метод" или да залепите снимката директно, като я гладите с четка, напоена с PVA лепило.

Стъпка 4. Тъй като бутилката с шампанско най-често се отваря в тържествена атмосфера, тя може да бъде поръсена с блясък и след нанасяне на покритието върху лак.

Направете декупаж със собствените си ръце - това е като да поставите част от себе си в подарък - такава презентация няма да бъде отхвърлена от близък човек.

Share:
Comments