Как да използвате coca-cola в домакинството

Фактът, че Coca-Cola - напитка не е най-полезна, може би всеки знае. Нищо чудно, че те казват, че една монета, хвърлена в тази напитка, се разтваря след няколко дни. Да, и лекарите не препоръчват да пие кола, особено тези, които имат проблем със стомаха. Но все пак може да донесе някои предимства, например в домакинството. Така че, помислете за ситуацията, когато Coca-Cola може да дойде по-удобно.

Кухня градина

Ортофосфорната киселина - един от компонентите на Coca-Cola, също е част от торовете. Стомахът няма да причини нищо друго освен вреда, но за зелените домашни любимци ще бъде много полезно. Ето защо някои собственици на дача използват Coca-Cola, за да получат добър компост.

За да направите това просто - трябва да съберете паднали листа, оборски тор, стъбла от растения и т.н., и да излеете Coca-Cola. Благодарение на това съдържанието на фосфор се повишава рязко в компоста и процесът на повторно увличане се ускорява.

Друг начин да се използва в градината е борбата с вредителите. Можете да подготвите решение, което ще ви помогне да защитите вашата краставица и касис. Разредете напитката с вода (на равни части) и по време на узряването на растенията спрей засаждане.

Почистване на санитарен фаянс и съдове

Вероятно всички домакини са запознати с варовиковата скала и лошите ръждиви ивици, които се появяват в мивката и банята. За да се отървете от такива "бижута", изсипете засегнатата повърхност на Coca-Cola и изчакайте петнадесет минути. След това ще бъде достатъчно да работите малко с гъба и всички следи ще изчезнат.

Тоалетната чиния може да се почисти и с тази популярна напитка. Изсипете половин литър течност, изчакайте един час, след което изплакнете. Кокс и за измиване на плочки ще направи - няма петна след това няма да остане. И ако има запушване в дренажната тръба, просто напълнете бутилката поп в гърлото на черупката за нощта и до сутринта тя ще бъде ликвидирана.

Освен това колата, за разлика от много почистващи препарати, няма химически, остър мирис.

Изпери тигана? Налейте в него половин литър кола, поставете печката и го заври. След изплакване на тигана с чиста вода и въглероден депозит, тъй като не се е случило. Същата операция се извършва с чайник за унищожаване на измет.

Ако имате потъмнени предмети, изработени от бронз или хром, ги сложете за известно време в контейнер с кола, след което извадете и почистете с гъба. По същия начин лесно можете да върнете блясъка на любимата си колекция от монети. По принцип, той може да се накисва във всеки ръждясал предмет (например панти на вратите). Между другото, за почистване на двигателя на автомобила, той също е чудесно за вас.

Петна върху дрехи

Кока-Кола ще ви служи в случай, че сте "засадили" мазнини върху дрехите, тъй като те напълно разтварят мазнините. Подходящо навлажнете замърсената зона и я оставете за няколко часа.

Маринование

Маринирайте месо в тази напитка в продължение на два часа, а вие сами ще забележите колко сочна и нежна ще стане.

Както можете да видите, Coca-Cola по някакъв начин е универсална напитка и може да донесе много ползи. Но все пак любителите му все още трябва да помислят и да се преместят в някои по-безопасни напитки, тъй като е по-целесъобразно "Кока-Кола" да заеме място не в хранителния магазин, а в отдела за домакински химикали.

Share:
Comments