Измитите ябълки от антоновака са друг начин да запазите

Всяка домакиня иска да запази богата реколта от ябълки. Има много рецепти за това как да направите това: заври конфитюр, конфитюр, суха, или просто съхранява в мазето. Във всички тези случаи обаче плодовете губят голяма част от полезността си. Най-добрият начин да държите ябълките ябълки е да ядете.

Измитите ябълки на Антъни - основни принципи на готвенето

Все още отдалечените ни предци пиеха ябълки за зимата. За това са били използвани плодовете от киселинни сортове: славянски, анасон и, разбира се, Антоновска.

Първата стъпка е да се подготви контейнер, в който плодовете да бъдат овлажнени. По-добре, разбира се, ако това е варел, но ако нямате, можете да използвате стъклени буркани или емайл саксия. Тарата се измива добре. След това те се варят и изсушават.

В допълнение към ябълки, използвани за печене са клонки и листа от плодни дървета или ягодоплодни храсти, както и подправки.

Изберете ябълки със среден размер. Плодовете не трябва да имат никакви повреди и дупки на червеи. Ябълките се измиват и започват да се опаковат в контейнери, като се преместват с листа и подправки.

Сол се приготвя съгласно рецептата. Той включва главно захар, подправки и сол. В някои случаи захарта се замества с мед.

Получената саламура е пълна с ябълки. Дървен кръг е поставен отгоре и натиснат с камък или друг товар.

Постепенно саламура ще се абсорбира в плодовете, така че ще трябва да излеете няколко дни с преварена вода.

Бурканът се държи в мазето за един месец. След това можете да ядете плодове.

Рецепта 1. Измийте ябълки от Antonovka

Съставките

филтрирана вода - пет литра;

пресни ябълки от Antonovka;

захар - 200 g;

листа от касис и череша;

сол - 40 гр.

Метод за приготвяне

1. Ябълките трябва да са с такъв размер, че да влизат свободно в буркана. Измийте стъклените съдове и ги стерилизирайте върху пара. Изсушете го.

2. • Изсипете правилното количество вода в тенджера, поръсете със захар и сол. Печете пет минути след варенето. След това го извадете от огъня и охладете марината.

3. • Изплакнете и оставете листата от плодни дървета и ягодоплодни храсти на дъното на готовия контейнер. Напълнете буркана с ябълки, като започнете с по-големите. Напълнете плодовете с охладена марината на върха. Покрийте гърлото си с марля и го оставете на тъмно място.

4. След няколко дни на повърхността се появява пяна. Тя трябва да бъде премахната. Ако е необходимо, допълнете марината. Плодовете трябва да бъдат напълно покрити с течност.

5. • Покрийте бурканите с пластмасови капаци и ги изпратете за един месец на хладно място. След това ябълките вече могат да се ядат, но плодовете ще достигнат само няколко месеца.

Рецепта 2. Набръчкани ябълки Антоновка с ръжено брашно

Съставките

десет кг антоновски ябълки;

ржаная мука — 200 г;

листа от череша и касис;

захар - 200 g;

варена вода - десет литра;

сол - 150 гр.

Метод за приготвяне

1. Изберете зрели, не прекалено големи ябълки без повреда и дупки от червеи. Изплакнете ги внимателно и изсушете.

2. • Изплакнете касис и листа от череши. Емайлите или стъклените контейнери трябва да се измият и да се накиснат с вряла вода. Поставете подготвените листа на дъното. Нагоре с ябълки, после отново си тръгва. Напълнете контейнера с ябълки, като ги изменяте с листа от череша и касис. Последният слой трябва да бъде подправки и листа.

3. • Изсипете сол, ръжено брашно и захар в тенджера с топла вода. Разбъркайте, докато сухите съставки бъдат напълно разтворени. Охладете.

4. • Изсипете ябълки в саламурата. Те трябва напълно да се потопят в течността. Покрийте горната част с чиния и поставете леко огъване. Оставете ябълките на тъмно място в продължение на една седмица, периодично изсипвайки варена вода.

5. След определеното време поставете контейнера с ябълки в мазето и го оставете там за месец и половина.

Рецепта 3. Угасени ябълки Антоновска със сини сливи

Съставките

филтрирана вода - десет литра;

ябълки Antonovka - 20 кг;

сол - 50 g;

мед — полкилограмма;

трици - половин килограм;

Сини сливи - половин килограм.

Метод за приготвяне

1. Измийте и изсушете ябълките. Плодовете трябва да са узрели без повреди и признаци на гниене.

2. • Трици и сини сливи да изсипваме един литър вряла вода и разбъркайте добре, така че да не остане нито една бучка.

3. В девет литра вряла вода разтваряйте сол и мед. Комбинирайте със смес от трици. Смесете отново.

4. Измийте цевта за ябълки, я разбийте с вряла вода и я изсушете. Напълнете контейнера с ябълки и ги изсипете с мед марината, така че плодовете напълно да покрият плодовете.

5. • Нагоре, поставете ярема и оставете контейнера на хладно място. Периодично отстранявайте пяната от повърхността и я допълвайте. Когато ферментационният процес спира, покрийте контейнера с капак и го поставете в мазето.

Рецепта 4. Восъчни ябълки антоновки със зеле

Съставките

десет килограма късно зеле;

маса за сол - 600 г;

захар - десет супени лъжици;

шест килограма ябълки Antonovka.

Метод за приготвяне

1. • Зелените глави се освобождават от изсушените горни листа. Ние ги нарязахме на четири части и изрязахме кочана. Част от зелето се нарязва на тънки ивици. В нея изсипваме 200 грама сол и го смесваме, като го избърсваме леко с ръцете си. Останалото зеле се отрязва на малки резени.

2. • Измивам ябълките си и ги изсуша. Плодовете не трябва да имат повреди или признаци на гниене.

3. • Буре или емайлиран тиган, измийте го с вряща вода и го изсушете. Слагаме плодове и зеле в съда. Всеки слой се поръсва с нарязано зеле.

4. • Поставете тигана с 10 литра вода върху огъня, изсипете останалата сол и захарта. Можете да добавите любимите си подправки. Веднага след като саламура се заври, извадете я от огъня и го охладете.

5. • Напълнете съдържанието на контейнера с охладена саламура. Поставяме зелевите листа на върха. Покрива се с марля, покрива се с дървен кръг и се поставя иго. Оставете в продължение на пет дни при стайна температура, като периодично добавите вряла вода. Пробиваме го с дървен подвижен щифт и го разбъркваме леко. Мухълът е премахнат.

6. • Транспортирайте контейнера на хладно място.

Рецепта 5. Нанесете Anthony ябълки с горчица

Съставките

ябълки Antonovka;

маса за сол - 100 g;

Асортирани листа от ябълки, череши и касис;

питейна вода - десет литра;

суха горчица - 75 гр.

Метод за приготвяне

1. В десет литра вода разреждаме горчицата и солта. За вкус добавяме захар. Разбъркайте и поставете тигана върху огъня. Запалете се, като се разбърквате понякога. След това извадете саламурата от чинията и го охладете.

2. • Контейнера, в който ще промием ябълките, внимателно ги измийте, напълнете с вряща вода и ги изсушете. Сложихме на дъното на асортимента от листа плодове и плодове.

3. Моите ябълки са под чешмата и са сухи. Напълнете контейнера с плодове, плътно притискайте ги един към друг. Между слоевете поставете листата. Напълнете ябълките със саламура. Течността трябва напълно да покрие плодовете.

4. • Покрийте съдържанието на контейнера с плоча или дървен кръг. Над горната част на ярема сме оставили една седмица. От време на време добавете сварена вода и отстранете пяната. След това поставете контейнера в мазето. Можете да ядете ябълки след месец и половина.

Рецепта 6. Овлажнени ябълки от антоновка с мента, босилек и мед

Съставките

листа от касис - две шепи;

питейна вода - десет литра;

босилек - голям пакет;

Мед от цветя - половин килограм;

мента - голям пакет;

сол от масата - 170 грама;

ръжено брашно - 150 грама.

Метод за приготвяне

1. Запалете и охладете до топла вода. Добавете сол, мед и брашно към него. Разбъркайте, докато всички съставки се разтворят. Оставете саламура, докато се охлади напълно.

2. • На дъното на чист стъклен, дървен или керамичен съд поставете листата на листата на един слой.

3. Изберете малки ябълки. Измийте ги и ги изсушете. Базил и мента изплакнете и поставете върху хартиена кърпа.

4. Поставете ябълките в контейнера, като преместите всеки слой с мента, листа от касис и босилек. Последният слой трябва да е зелен. Покрийте плода с чиния и поставете товара върху него.

5. • Внимателно напълнете съдържанието със саламура и накиснете в продължение на един месец. Ако е необходимо, излейте варена вода. Пяната от повърхността трябва да бъде премахната. След това поставете контейнера в склад в мазето.

Рецепта 7. Пикантни, напоени ябълки Antonovki

Съставките

ябълки Antonovka - килограм;

питейна вода - един и половина литра;

листа от череша и касис - 10 броя;

корица — 3 г;

мед — 100 г;

пет пъпки от карамфил;

маса сол - 7 g;

Семена от горчица - 4 гр.

Метод за приготвяне

1. Плодове и листа и го изсушете.

2. • Чисти консервни кутии се стерилизират над пара и в тях разстиламе ябълки, премествайки ги с череши и листа от касис. Нагоре с горчица зърна.

3. • В гореща вода разтваряйте сол, добавете карамфил и канела. Когато саламът се затопли, добавете мед и го разбъркайте, докато се освободи напълно. Напълнете получената саламура с ябълки в буркани и ги покрийте с пластмасови капаци.

4. • Продължаваме една седмица, след което я изпращаме в мазето за съхранение.

Измитите ябълки на антоновка - съвети и трикове

  • Прясно извадените ябълки оставят да лежат за няколко седмици и едва след това, влажни.
  • Ябълките не трябва да имат повреди и признаци на гниене или дупки на червеи.
  • Не използвайте паднали ябълки за уриниране.
  • Капацитетът, в който ще се накисвате ябълките, не забравяйте да запълните с вряща вода.
  • Сложете ябълките със стъблата нагоре. Така че те са по-добре накиснати марината и бързо ще започнат да се скитат.
  • Уверете се, че ябълките винаги са покрити с марината.
Share:
Comments