Идеята: как да направите къща за котка със собствените си

Любителите на котки често се чудят за подреждането на жилище за своето отделение.

Котките са тези животни, които обичат да се отделят, особено ако в къщата има деца.

Най-добрият вариант е къща за котки, която лесно можете да направите сами.

Майсторски клас: как да направите къща за котка със собствените си ръце

За да създадете къща за вашия домашен любимец, ще ви е необходим материал, който да бъде обвит. Приблизителни размери - 1,5 * 1,2 см. За да направите къщата гладка и чиста, трябва предварително да начертаете шаблон.

Изрежете шаблона, поставен върху материала, го прехвърлете и изрежете, без да забравяте да оставите запас от 3 см. Изрежете 8 парчета, то ще бъдат стените и още 2 - на дъното. Същите детайли са изработени от пяна гума, къщата трябва да бъде топла. В гума от пяна не е нужно да оставяте запас. Ние правим 5 части от гума от пяна, 4 - на стената и 1 - на пода.

Вземете 2 парчета тъкан нарязани, свържете и поставете върху гума от пяна. На изчертаната линия всичко е зашито. Така че трябва да се окажат 4 стени и под. В една от стените трябва да направите дупка, през която котката да се изкачи. За да направите кръга равен, можете да използвате чиния или купа.

След това вземете детайлите от долната част на къщата и ги зашийте. В зависимост от дебелината на пяната се избира методът на закрепване. Ако гумената пяна е много дебела, може да се закрепи с помощта на бутони.

Когато всички стени и дъното са зашити, можете да закрепите всички детайли заедно. Шиенето е необходимо от грешната страна, като се започне от стената, където е входа на къщата.

Когато всичко е пришита, къщата се оказва от предната страна.

По този начин можете да направите красива и удобна къща за вашата котка със собствените си ръце, която ще бъде много доволна за него!

Ние правим къща за котка със собствените си ръце от шперплат

Изграждането на къща е много проста. За да го създадете, имате нужда от минимум материали и максимално творческо въображение.

Стъпка 1: Изрежете 6 листа шперплат според предварителните размери. В един от тях начертайте кръг, през който котката може да влезе в нея. Това също трябва да бъде направено в зависимост от размера на вашия домашен любимец.

Стъпка 2: веднага след като всички детайли са отрязани, използвайки ъглите на мебелите, закрепете всички стени. Но преди това не забравяйте да полирате къщата отвътре. Това може да се направи с всякакви материали и гума от пенопласт.

Стъпка 3: за да направите къщата необичайна и интересна за вашия домашен любимец, можете да направите платформа за наблюдение. Това се прави по следния начин. Вземете дървена тръба и я увийте с въже. Това се прави така, че котката да може да се прилепи към нея, когато се изкачва нагоре или просто я изостря.

След това от шперплата се изрязва правоъгълник. Важно е също така да вземете предвид размера на вашия домашен любимец. Този правоъгълник, който е наблюдателна палуба, е запушен с всякакъв материал, може да се постави пяна под него.

Стъпка 4: Платформата за наблюдение е прикрепена към тръбата. Това се прави, като се използват същите ъгли за обзавеждане. Между другото, можете да ги купите във всеки строителен или мебелен магазин.

Стъпка 5: Тръбата заедно с подложката е прикрепена към задната стена на къщата.

Къщата може да бъде направена със или без покрив. Ако прикрепите към покрива материал, той ще изглежда много по-красив и котката ще се чувства по-защитена.

Стъпка по стъпка: как да направите котешка колиба от кутията със собствените си ръце

Най-простият и бюджетен вариант би бил да направите къща за вашия домашен любимец домашни любимци от картонена кутия. Това няма да изисква нещо, което не е във вашия дом. Най-важното е да изберете кутията, която да отговаря на размера на котката ви.

За да създадете къща, ще ви трябва:

• Всяка кутия с дебел картон;

• Материал, за предпочитане килим, мек, но в същото време плътен;

• Любой непромокаемый материал;

• Нож;

• Клей;

• Скоч лента.

1. Взимаме всяка кутия и маркираме върху нея вратата за влизане и излизане на домашния любимец, тя трябва да съответства на размера му. Внимателно изрежете.

2. Използвайте лепяща лента, залепете всички ъгли и дупки в кутията, така че къщата да не се срутва по време на работа.

3. Запълваме всички стени на къщата с водоустойчив материал. Тя ще го предпази от влага и къщата няма да се срути преди времето. Материалът е залепен с лепило. Водоустойчив материал, от който се нуждаете, за да покриете къщата вътре и навън.

4. Извън къщата е покрита с килим. Нарежете го по-добре с марж, някъде около 1,5 см. За страничните стени, килимът е изрязан с твърдо парче и вече за горната и долната част, както и за интериора, за подробности. Прикрепете го най-добре с лепило, така че ще бъде по-безопасно. След залепването оставете къщата да стои 24 часа.

5. За да направите котката по-удобна, вътре в нея е възможно да поставите килим или друг материал. След като свържете всички детайли, къщата трябва да престои 4 дни. Само тогава можете да населите наемателите!

Къщата е красива, но същевременно лесна за производство.

Има много повече начини да направите къща за котка със собствените си ръце. Всички те са интересни и необичайни. Ако покажете фантазия, то тази къща не само ще бъде мястото, където котката може да се пенсионира, но и място за игри. Основното нещо е да се грижите за вашия домашен любимец!

Share:
Comments