Ябълки в собствения си сок за зимата: плодове, които са

Който притежава откритието на този тип заготовки е неизвестен, но за изобретението - резултатът е "отличен".

Запазването без вода е чист витамини, естествен вкус и спестяване на контейнери за зимни препарати, чийто дефицит се усеща остро при масовото събиране на всичко, което расте в градината и в градината.

В края на краищата, през лятото искате да се грижите за запасите, както никога досега, следвайки добре известния фолклорен завет, че летен ден се хранят целогодишно.

Ябълки в собствения си сок - основните технологични принципи

Броят на рецепти за домашни препарати от ябълки не се брои или систематизира, но списъкът на рецепти редовно се попълва, както трябва да бъде. Домашното консервиране, като специална секция за готвене, има своите изобретатели и пионери.

Но правете опити за консервиране в собствената си кухня, все пак трябва да следвате общите правила. На първо място, тя се отнася до спазването на санитарните норми. В допълнение към подготовката на продуктите за консервиране, сортиране, измиване и рязане, също е необходимо внимателно да се обмисли изборът на необходимото оборудване за обработка.

Неспазването на санитарните стандарти по време на консервирането в най-добрия случай ще доведе до изстрели на кутии в килера. Но има и още тъжни възможности - хранително отравяне. Следователно - проверяваме всичко със специална преднина, от началото до края на процеса.

Когато се занимавате с вряща вода или сироп, големи и неудобни контейнери, които трябва да бъдат повдигнати, поставени на печка или почистени - да се грижите за вашата безопасност. Подготовката на работното място преди началото на консервирането (поставки за тенджери, държачи за горещи, клещи и т.н.) ще създаде измерен ритъм в работата, без нерви и шум.

При ябълките има много киселина, така че всички кухненски предмети, които влизат в контакт с тези плодове, не трябва да се окисляват. Ако, според рецептата, плодовете трябва да бъдат приготвени със захар, а след това предварително изберете ястия с дебело дъно и незалепващо покритие. Всяка стъпка, предварително обмислена, ще осигури лесна работа, ще ви помогне да избегнете досадни моменти.

Опитайте се да разпространявате работата, така че да не преуморите. Банките и капачетата могат, например, да бъдат стерилизирани предишния ден и да ги оставят затворени. Точно преди да започне консервирането, достатъчно е да затоплите контейнера във фурната или в микровълновата фурна. Температурата на кутиите и ушите (продуктите) трябва да бъде приблизително еднаква, така че стъклото да не се пръсне. Същите правила трябва да се спазват при потапяне на пълни кутии във вряща вода за пастьоризация. Просто в случай, готов резервен пакет готов и допълнителен обем на марината или сиропа.

Киселата киселина е отличен консервант, което значително улеснява запазването на тези плодове. Освен това се съдържа в ябълки оцетна киселина, лимонена киселина и някои други общо - 23 тук, от съществено значение и неесенциални. Ето защо не е трудно да държите ябълки в собствения си сок в банка. Той помага в опазването. Вторият компонент, който служи като консервант в сладките заготовки - захар. Но той не е сол. Сладките ястия не са прекалено сладки, тъй като са солени. Не се притеснявайте прекалено много за завишената захар, както и за липсата й. Apple не се нуждае от захар като консервант. Ето защо, за запазване на ябълки и ябълков е достатъчно, за да стерилни буркани, и всичко останало може да се добави на вкус.

За да се запазят всички десерти у дома, обикновено няма строги правила. Много домакини, които написват точни рецепти, ги променят безпричинно в процеса на готвене и в резултат се получава напълно ново ястие. Това показва, че макар и да не са професионалисти в готвенето, много жени успяват да достигнат върховете на кулинарното изкуство и с готовност споделят своите рецепти, така че някой да ги прочете, да се преобрази по свой начин отново. Както казват те, за здравето. Ако само това беше вкусно!

Рецепта 1. Ябълките в собствения си сок за зимата за ястия от домашни птици

Съставки:

 • Сладки и кисела ябълки (филийки) 1,8 кг

 • Кардамон

 • Захар 200гр

 • Корица

 • карамфил

 • Сок, ябълка (избистрена) 1,4 л

Добив: 2 кутии от 1,5 литра

Метод за приготвяне:

Заготовката е много удобна за приготвяне на маринати и в същото време за пълнене на патици. От него можете да приготвите сос за печене на свинско във фурната. Сокът в този препарат също е много вкусен, въпреки че е необичаен.

Изберете подходящия обем буркани, така че ябълките да могат да се изчерпат наведнъж. Банките, внимателно измиване, стерилизират в микровълнова фурна или фурна.

В тенджера, кипете приготвения сок, добавете подправки и захар към него. Приготвен марината се изсипва нарязани и нарязани на парчета силни ябълки, поставени в буркани на върха.

Пастьоризирай за 10-12 минути. Прочетете времето за пастьоризация от точката на кипене на водата в тигана.

Затворете бурканчетата и ги обърнете. Когато се охлади, прехвърлете го в килера.

Рецепта 2. Ябълки в собствения си сок за пълнене на пайове, струндли

продукти:

 • Ябълки 1 кг

 • Корица

 • Захар 400гр

Получаване:

Твърдите плодове (техническа зрялост) се нарязват на големи ленти, като веднага се поставят в подкислена вода. В multivark, комбиниране на подготвените ябълки, след изтичане на водата, със захар, смесете и поставете пожарогасителния режим - необходимо е плодовете да оставят сока и да намаляват обема, но не и да се варят.

Подгответе сухи, стерилни буркани с различни обеми. Поставете детайла в бурканче и го завъртете незабавно.

Рецепта 3. Ябълките в собствения си сок за зимата - вторият начин за правене на пълнеж от ябълки

продукти:

 • Захар 300 гр

 • Ябълки 1,0 кг (нето)

 • Канела или ванилия - ако желаете

Получаване:

Банките и плодовете се приготвят предварително, както е описано в предишната рецепта. Обелете ябълките в слама и ги сложете в купа, която трябва да се държи в студено състояние преди пастьоризацията в затворена форма. Използвайте на килограм белени и нарязани ябълки не повече от 300 грама захар. Трябва да излеете ябълките със захар. Тъй като те ще започнат сок, и да се установят в контейнер, изсипете захар и парчета ябълки. Необходимо е те да са възможно най-здрави, след това да се разпръснат в буркани заедно с получения сок. Пастьоризирай и навий.

Рецепта 4. Ябълки в собствения си сок - картофено пюре, естествено

Съставки:

 • Ябълки, обелени 1 кг

Получаване:

Такава рецепта е находка за семейство, където расте едно малко дете. Абсолютно естественият продукт за бебешка храна може да бъде приготвен от вас сами и дори да вземете различни ябълки, от които бебето няма да има диатеза.

Узрелите ябълки са добре измити и нарязани с блендер. Изберете най-сладките сортове, така че не е нужно да добавяте захар.

Сложете картофено пюре в стерилни буркани, поставете ги на водна баня и внимателно пастьоризирайте. Ако масата в процеса на пастьоризация се установи, докладвайте я от един буркан на друг, така че да няма достатъчно свободно пространство в контейнера. Веднага след пастьоризацията завъртете бебешката храна и я оставете в тенджера с гореща вода, докато се охлади напълно. След това избършете буркани с картофено пюре суха и чиста.

Рецепта 5. Ябълки в собствения си сок за зимата - плодове за коктейли

Съставки:

 • Ябълки "rennetki" 2,5 кг

 • ванилия

 • Корица

 • Сахар 1,5 кг

Получаване:

"Рай" ябълки измиване, премахване на съцветие, и нарязани върховете на дръжките. Наклонете иглите на няколко места. Сгънете в тенджера и добавете захар. Оставете за един ден или повече да секретира сок. Ако сокът не е достатъчен, добавете плодов сок. Захарта трябва да се разтвори и сиропът трябва да покрие напълно плодовете. След това гответе ябълките в собствения си сок, 3-4 пъти в продължение на 5 минути. Готовият десерт е опакован в горещи и сухи стерилни кутии.

Рецепта 6. Ябълки в собствения си сок със смокини

продукти:

 • Сушени смокини - по броя на ябълките

 • Кисели ябълки 10-12 бр. (на кутия с обем от 1,0 литра)

 • Сироп, ябълка 350-400 мл

 • Канела или ванилия

Получаване:

Изберете малки ябълки с дебела плът. С помощта на специален нож, нарязани ядрото, не реже плодове на парчета. В цилиндрите на ябълките поставете сушените смокини. Ябълков сок се изсипва в тенджера (200-250 мл), слагат пълнените плодове там, покриват се и се покриват в продължение на 5-7 минути. Вземете ябълките и ги поставете здраво в приготвен буркан. В саксията добавете захар, канела и варете сиропа. Напълнете буркана с ябълки с врящ сироп. Пастьоризира се във водна баня в продължение на 10 минути и се навива.

По същия начин можете да приготвите ябълки в собствения си сок за зимата с тиква, круша, череша, орех, касис.

Ябълки в собствения си сок за зимата - полезни съвети и трикове

 • Ако рецептата изисква отрязване на кожата от ябълки, не я изхвърляйте. В кожата на ябълките съдържа естествен пектин, който може да се използва за приготвяне на сладко. Например, конфитюрът на ябълка се уплътнява много по-бързо, ако добавите смачкана ябълка към нея. Кората също така съдържа много етерични масла, особено в сладки, градински сортове. Подгответе си тинктурата, която винаги е полезна при приготвянето на рецепти.

 • Изрязаната ябълка не може да остане на открито дори за кратко време - целулозата почти веднага се окислява, което разваля не само вкуса, но и външния вид на плодовете и приготвените ястия от тях. При рязане на ябълки ги свалете незабавно в подкислената вода.

 • За консервиране на ябълки използвайте неръждаеми или емайлирани ястия.

 • За да разнообразите гамата от заготовки от ябълки, използвайте подправки: шафран, канела, ванилия, кардамон. Ябълките имат неутрален вкус и аромат, така че те се комбинират с много плодове и плодове. Използвайте това свойство на плодовете, за да направите различни ябълки.

Share:
Comments