Джони деп се превръща в лидер на ирландската мафия

Основната роля в картината на Бари Левинсън за Джеймс Уайли Багер, бивш шеф на ирландската мафия в Бостън, ще играе Джони Деп. Снимането трябва да започне през май.

Холивудският репортер съобщава, че филмът се основава на книга, написана от репортерите на Бостън Дик Лер и Джерард О'Нийл и ще бъде наречена "Черната маса".

Багер, който е ръководител на ирландския криминален синдикат "Зим Хил", бе арестуван през 1975 г. от ФБР като Джон Конъли. Въпреки това, подозирайки, че Балгер участва в многобройни убийства, през 90-те години ФБР започна да се подготвя за залавянето на мафиотите. С помощта на Конъли, с когото е имал приятелски отношения, успял да избяга и до 2011 г. местонахождението му не беше известно. По време на залавянето бившият лидер на бостънските бандити е на 82 години.

Това няма да бъде първата картина, посветена на биографията на бостънската мафия. През 2006 г. картината "Renegades" с Джак Никълсън се появява в ролята на Франк Костело, чийто прототип е бил Багер. В момента Бен Афлек се занимава с продуцирането на друг филм за Багер. В този филм ролята на известния мафиот ще бъде изпълнена от Мат Деймън.

В края на миналата година се проведе премиерата на ужаса на филма "Заливът" на Бари Левинсън. Но режисьорът е най-известен с филма "Човекът на дъжда" (1988), който спечели четири Оскар през 1989 г.

Share:
Comments