Джон галиано съди диор

Дизайнерът Джон Галиано е в разрез с бившите си работодатели - Диор и Джон Галиано. Изглежда, че докато британският моден дизайнер печели.

Галиано успя да получи делото срещу модните марки, за да бъде изслушано в трудовия съд, който решава спорове, свързани с нарушаването на трудовия договор.

Dior и John Galliano SA имат право да обжалват в рамките на 2 месеца. Ако не, съдебните заседания ще започнат през следващата година.

Парижкият съд е отхвърлил по-рано жалбата на дружеството Dior, като поиска прехвърлянето на производството пред съда за търговски дела. В момента Джон Галиано изисква от "Диор" и "Джон Галиано" АД да платят по 2 500 евро.

Британският дизайнер ръководи компанията Dior за около 15 години. През 2011 г. той е уволнен за антисемитски изявления в ресторанта. Couturier обясни поведението си със стрес поради напрегнатата работна среда. Сега Галиано очаква да получи обезщетение в размер на 6 милиона евро.

Представителите на Диор настояват, че Джон е бил освободен поради сериозна причина: "Решението за освобождаване на Галиано се основава на основните принципи на правото. Джон участва в расистки скандал, не можем да го подкрепим, защото нашата компания зачита правата на човека и расовата дискриминация се счита за неприемлива за нас. "

Фирмата Cheyenne Freedom, собственост на дизайнера, е наредена да заплати на Dior 1,17 милиона евро като компенсация за вреди, причинени на репутацията на компанията.

Share:
Comments