Домашно приготвени юфка - уникален начин да спестите от

Всеки от нас ще различи вкуса на домашно приготвени юфка от магазина, поне според неговата плътност. Нашите майки и баби се опитаха да я направят възможно най-прозрачна, а колкото по-тънък беше слоят тесто, толкова по-опитен беше готвачът, който го навиваше!

През съветските времена, през уикенда се приготвяха юфка, които бяха посветени на тази професия почти целия ден, тъй като тя беше създадена една седмица напред и за цялото семейство, тъй като по това време в рафтовете нямаше такова изобилие от тестени изделия. На всички празници, домашно приготвени юфка с варено пиле сервираха тържествено и това беше най-важното ястие на вечерта. Между другото, продуктите за това ястие са закупени най-прости и юфките са много по-икономични за семейния бюджет, отколкото паста от магазина!

Съставки за създаване на 4 порции домашно приготвени юфка:

- 2 супени лъжици. пшенично брашно;

- 0,5 супени лъжици. вода;

- 1 пилешко яйце;

- 2 щипа сол;

- 1 щипка лимонена киселина.

Не се изненадвайте - наистина е цялата съставка на продуктите, необходими за създаване на юфка!

За да подготвите такова домашно ястие - първо трябва да направите теста. Свалете ръкавите си и ги разбийте в контейнера с високи странични пилешки яйца. Разбийте ги с вилица и поръсете със сол. След солта, добавете лимонена киселина - това няма да позволи на теста да плува и ще задържи глутена.

След това излейте вода в контейнера и разбъркайте.

Това е обратното на пшенично брашно - го излейте в течността в няколко части и разбъркайте правилно, за да се избегне образуването на бучки. Ако имате кухня в кухнята, то ще бъде най-добрият помощник в месене на тесто за юфка.

В резултат на смесването трябва да получите еластична топка тесто, която няма да бъде прекалено гъста, но не много мека.

Нарежете топката на тестото на няколко парчета и преобръщане на всеки от тях в тънък слой. Разточете тестото по ваш вкус: някои като юфка по-тънки, а други - само дебели макаронени изделия. Същото важи и за дължината на пастата!

Когато тестото ви придобие необходимата дебелина - наряза го с остър или оформен нож, внимателно разделяйки всяка нишка от рязане.

Сега нарязаните юфка трябва да бъдат добре изсушени. Има два начина да направите това. Първата е да я оставите да изсъхне за нощта, да я разнесете върху масата или да я изпратите на печка в пещта на 60 градуса за 20-30 минути, което ще направим. Внимателно поставете юфките върху пергаментовата хартия и след това я изпратете във фурната. В същото време не е нужно да смазвате хартията.

След определеното време проверете юфките и, ако са изсушени, извадете я от фурната. Дайте малко хладно и да се озовете на торби или да увиете в пергаментна хартия - вашите юфка са напълно готови!

Въпреки това, за да направите подхранващо ястие от него - ще имате нужда от сол, пилешки бульон или чаша вода с куб бульон, разтворен в него от магазина.

Сварете бульона и сложете сол в него. Поставете ножовете в нея и гответе за около 3-4 минути, докато се стигне до повърхността.

Сега вашата домашна паста е напълно готова за употреба! Бон апетит!

Подобно обилно и богато хранене ще ви помогне перфектно с наближаващата криза и ще изглежда страхотно на празничната трапеза - просто не забравяйте да я дадете на варено пиле - най-добрата месна закуска за домашно приготвени юфка!

Изчисляване на цената на ястие

И има такова шедьовър за тестени изделия - просто стотинка:

- 2 супени лъжици. пшенично брашно - 18 рубли;

- 1 пилешко яйце - 2 рубли;

- 1 куб от пилешки бульон - 5 рубли.

Общо: 25 рубли

Така че, 4 порции юфка ще ви струва 25 рубли - как ви харесва това спестяване? Единственият недостатък на това ястие е времето, което ще трябва да се даде на готварските юфка. Но тя е повече от покрита с апетитен външен вид и невероятен вкус, така че - гответе с нас и ще ви помогнем да вкусите и икономично да приготвите храна!

Share:
Comments