Черешовият конфитюр е нежна подготовка за зимата. разни

Череша е плод, който първо узрява.

Cherry стимулира имунитета, който се отслабва след дълга зима и съвършено почиства съдовете.

От сладки череши правят компоти и конфитюри, но това е сладко, което се оказва особено вкусно и деликатно.

Черешово сладко - основните принципи на готвене

Плодовете на самите сладки череши нямат ярък вкус и аромат, така че много често конфитюр се приготвя с добавяне на коричка или сок от лимон и други плодове.

В черешите, черешите често имат червеи, от които не се нуждаем, така че плодовете са предварително напоени в студена вода за един час. След това черешите се измиват, плодовете се отстраняват от педикалите и костите се отстраняват. Има няколко начина да направите това. Костите могат да бъдат премахнати със специално устройство или щифт. Повредените и изгнили плодове не се използват.

Измитите и обелени череши се сушат, прехвърлят се в подходяща чиния и се покриват със захар и се смесват. Оставете плодовете за половин час.

Когато черешката ще даде сока, поставете ястията с плодовете на печката и ги пригответе, разбърквайте в продължение на десет минути. След това сместа се охлажда и се смила.

Методът на смилане зависи от резултата, който искате да получите. Ако масата се рециклира през сито, конфитюрът ще се окаже лека, хомогенна консистенция, защото в крайна сметка ще премахнете всички кожи.

По-груба консистенция се получава от конфитюра, ако всичко е смляно с миксер.

В получената маса на земята добавете лимонова кора или лимонена киселина и донесете масата до кипене. Конфитюрът се излива върху стерилни, сухи буркани и се валцува.

Рецепта 1. Черешови конфитюр с лимонова кора

Съставките

килограм сладка череша без камък;

две чаши захар;

два лимона.

Метод за приготвяне

1. Череша се накисва в студена вода за няколко часа. След това изцедете водата, забийте ягодите, извадете ги от пениса, поставете ги в гевгир и изплакнете под течаща вода. Леко изсушете плодовете и премахнете костите по всеки удобен начин за вас. По-добре е да направите това по чаша, в която ще направите сладко

2. Cherry, обелени от костите, поставени в купата на блендер и паунд. Изсипете получената маса в чаша, където ще се приготви сладко.

3. Изплакнете лимоните, отстранете ги от ореха с остър нож и изцедете сока от тях. Добавете коричка и лимон към черешовата маса и разбъркайте.

4. Поставете халба от сладко на бавен огън. Когато масата започне да се вари, намалете мощността до минимум, покрийте с капак и гответе за 20 минути, периодично разбърквайте. В този момент, изсипете в захарта, разбърквайте, увеличете топлината и да доведе до възпаление. Извадете капака и гответе, докато го направите, като разбъркате. За да проверите готовността, капка малко заглъхване върху чинията. Готовото сладко не трябва да се разпространява.

5. Чистите банки се стерилизират над пара или в гореща фурна. Разпределете готовото конфитюр върху кутиите и ги навийте. Банките се обърнат с главата надолу и се охлаждат. Задръжте сладко в мазето или килера.

Рецепта 2. Черешово сладко с пектин

Съставките

килограм сладка череша;

натурален лимонов сок - 50 ml;

800 г сахара;

4 г пектина.

Метод за приготвяне

1. Череша с стъблата, за да се напълни със студена вода, добавяне на сол към нея, и се накисва на плодове за два часа. След това източете водата, освободете плодовете от стъблата и измийте. След това, със специално устройство или с щифт, премахнете костите.

2. Почистете черешата в пасатора и прехвърлете получената маса в емайлиран басейн. Напълнете череша със захар и оставете за няколко часа.

3. След това поставете басейна с череши на интензивен огън и бързо да доведе до възпаление. Пектин се разрежда с малко вода. Изсипете го в кипящата маса от сладката череша и разбъркайте. Обърнете огъня до минимум и загрейте конфитюрата, разбърквайки около четиридесет минути.

4. Малко преди края, изсипете натуралния лимонов сок. Разбъркайте и изключете огъня и леко се охладете. Изсипете конфитюра върху чисти, стерилни буркани и плътно залепете. Изцяло се охлажда и се съхранява в мазето или друго хладно място.

Рецепта 3. Черешово сладко в мулти-марка

Съставките

80 ml лимонов сок;

полкилограмма сахара;

kg сладка череша.

Метод за приготвяне

1. Череша, без да отстранявате от стъблата, излейте малко осолена вода, за да се отървете от червеите, ако има такива. След това източете водата, изплакнете яйцата и извадете от пениса. Леко изсъхне и извадете ями със специално устройство или щифт.

2. Поставете плодовете в купа multivarka и запълнете със захар. Оставете купа череши на хладно място за нощта, за да се открои сок.

3. На следващия ден поставете купата в multivark и активирайте режима "Jam" за един час. Не покривайте капака. Температурният режим трябва да бъде около 100-108 ° С. Когато масата започне да се вари, отстранете пяната.

4. След 15 минути, раздробявайте плодовете с потопен смесител и загрейте конфитюра за още половин час, като периодично смесвате с дървена шпатула. Налейте лимоновия сок пет минути преди края на готвенето.

5. Измийте внимателно стъклените съдове със сода, изплакнете и стерилизирайте в гореща фурна или през пара. Сварете капачките. Разпределете предварително приготвеното конфитюр върху приготвения стъклен контейнер и затворете плътно капачките. Изцяло се охлажда и се съхранява в килера или мазето.

Рецепта 4. Черешово сладко с праскови и розови листенца

Съставките

жълта череша - 200 г;

пулп от праскови - половин килограм;

петнадесет венчелистчета от рози;

захар - 700 g;

Вермут «Кампари» - 80 мл;

натурален лимонов сок - 150 мл.

Метод за приготвяне

1. Прасковите се измиват, обелват се от пеницилите и се отстраняват от тях. Нарежете плода наполовина и отстранете костите. Пиперите се нарязват на малки парченца. Измийте череша, отстранете листата и опашките. С помощта на щифт или специално устройство премахнете костите от плодовете.

2. Напълно нарязани праскови и череши в алуминиева купа. Оставете плодовете с плодове в продължение на един час и поставете върху силен огън. Вземете съдържанието на кипене, изсипете захарта и изсипете прясно изцеден лимонов сок. Разбъркайте и гответе всичко на слаб огън за десет минути.

3. Сега добавете много розови листенца и се изсипете във вермут. Разбъркайте добре и настоявайте за конфитюр за 20 минути.

4. Измийте стъклените контейнери със сода, изплакнете обилно и стерилизирайте. Подредете сладкото върху приготвените буркани и плътно капачката. Банки с конфитюр обърнат и напълно готино. Съхранявайте буркани с детайли в мазето или друго хладно място.

Рецепта 5. Конфитюр от череша с желатин

Съставките

2 g лимонена киселина;

кг сладка череша;

4 г желатина;

800 г сахара.

Метод за приготвяне

1. Извадете черешовите плодове от пеницилите, поставете ги в гарнитура и изплакнете. Леко изсушете черешата и отстранете костите от плодовете. Това може да стане със специално устройство или с щифт.

2. Подредете готовите плодове в купата на миксера и нарязайте. Прехвърлете получената маса в дълбока алуминиева купа и добавете цялата захар. Оставете получената смес самостоятелно за няколко часа.

3. Поставете купата на интензивен огън и го загрейте. Докато плодовете се кипват, излива се желатин с гореща вода и се разбърква, докато се разтвори напълно. Когато плодовете се кипнат, намалете топлината и изсипете тънък поток от желатинов разтвор, като все още се разбърква. Запалете сладко за още четиридесет минути.

4. Малко преди края на готвенето добавете лимонена киселина. Почистете добре стъкления съд, изплакнете го под кранчето и го стерилизирайте през пара или в предварително загрята фурна.

5. Поставете готовото конфитюр върху бурканите и ги запечатайте здраво. Обърнете и охладете изцяло детайла. Задръжте сладко от сладката череша в килера или мазето.

Рецепта 6. Скъпоценност от сладка череша и цариградско грозде

Съставките

захар - 600 g;

череши - 750 г;

250 г крыжовника.

Метод за приготвяне

1. Измийте гроздето, отлепете плодовете от стъблата и изплакнете обилно. Изсипете къпините с вода и го пригответе, докато стане меко.

2. Отделете череши от стъблата, сложете плодовете в гевгир и изплакнете. Извадете костите с щифт или със специално устройство. Леко изсушете плодовете и ги сложете в цариградско грозде. Разбъркайте и продължете да готвите.

3. Добавете постепенно захар към череша и цариградско грозде и непрекъснато разбърквайте. Поставете сместа в сито и я разтъркайте с дървена шпатула. Изсипете масата в купа и продължете да готвите, докато стане гъста.

4. Измийте стъклените съдове и ги стерилизирайте. Подредете подготвеното конфитюр върху стерилни, сухи буркани и навийте. Извадете напълно черешите и ги съхранявайте в мазето или килера.

Рецепта 7. Скъпоценен камък от сладка череша и касис

Съставките

череши - кг;

захар - един и половина кг;

питейна вода - 100 ml;

червено касис - кг.

Метод за приготвяне

1. Извадете касис от клонките, поставете в сито и измийте добре. Поставете плодовете в тенджера и оставете за известно време. След това сложете фурна с касис на печката и гответе, като се разбърква непрекъснато, докато се омекне.

2. Намажете получената маса чрез марля, наполовина сгъната. Не натискайте касис, за да направите сока прозрачен. Трябва да получите около 1,5 литра сок.

3. Отделете череши от pedicons, измийте добре и леко суха. Отстранете костите от плодовете и събирайте извлечения сок. Добавете череши към тенджера, добавете малко вода, изсипете 300 грама захар и гответе плодовете, докато стане мека за четвърт час. След това се смилат всичко с потаен смесител.

4. Поставете останалата захар в получената маса и изсипете сока от касис. Вземете всичко, за да се вари и гответе, докато конфитюрът започне да се сгъстява. Отстранете пяната с пяна.

5. Измийте стъкления съд и го стерилизирайте обилно. Запалете конфитюр, изсипете подготвените банки и внимателно ги разтъркайте. Завъртете бурканите с главата надолу и напълно охладете задръстването.

Скъпоценност от сладка череша - съвети и трикове

В плодове от пресни череши могат да бъдат червеи, които не могат да се видят с външен преглед, така че плодовете трябва да бъдат накиснати в солена вода, за да се отървете от тях.

Jam е по-добре да се готви от червени череши.

За да се постигне консистенция на конфитюра хомогенна и нежна, натрошете варени плодове през сито.

Добавете пектин към черешовата маса, за да направите конфитюра по-дебел.

Share:
Comments