Брадавицата е подобна на дървета: засаждане на семена,

Дървовидната божур е широколистна храст, която постепенно достига до 1,5 метра. Неговите издънки не умират всяка есен, така че растението се нуждае от подходяща грижа.

Пюнище цъфти всяка година по-обилно. Бушът се понася добре от слана, успешно се отглежда в цяла Русия.

Как да засадите дървета като божур на сайта

Най-доброто време за засаждане на пион в дърво е първата половина на есента. Някъде от 15 август до края на септември, разсадът се засажда на предварително приготвено място.

За да развиете дървоподобен пион, изберете слънчева зона, която е в открит терен. Изобилие от цъфтежа може да се постигне само при такива условия. На сянка храстът става по-малко красив.

Почва за божур на дървото е подходящ за глинести, обогатени с хумус и компост. Златната почва е по-добре да се разрежда с пясък. Животът на храст зависи пряко от състоянието на земята. Божурът се отглежда дълго време на едно място. Многогодишно трансплантация изключително рядко.

Засаждането на божур от дървообразно дърво се извършва на места с ниска маса за подпочвените води. Кореновата система не толерира стагнация на влагата, така че засаждането яма е добре дренирана с материала на височина от 30 см. По време на засаждане, обърнете внимание на кореновата шийка на растението, то трябва да бъде на ниво с почвата.

Дърво-като божур е растящо растение, между разсад оставя достатъчно място за развитие, но не по-малко от 1,5 м.

Най-често трайните насаждения се засаждат от резници, тъй като възпроизводството на семена е доста сложно. За появата на разсад, семената са стратифицирани, но това не гарантира успех. В допълнение, това растение ще цъфне само след 6 години.

Грижа за трейлър пионе: поливане и хранене

Грижата за растението не е много трудна. Всички тревисти култури се нуждаят от редовно поливане, торене и плевене.

Опелете пион два пъти месечно, но изобилно, изливайки около 10 литра под всеки храст. Ако лятото се окаже горещо, тогава храста се полива по-често. В края на август поливането намалява, за да стане заводът готов за зимата.

След всяко напояване трябва да се извърши разхлабване на почвата, за да насити корените с кислород. Не е необходимо да разхлабвате земята много дълбоко, в противен случай съществува риск от увреждане на кореновата система. Най-добре е да покриете земята след напояването, което не само ще помогне за запазване на влагата, но и ще запази структурата си. Тъй като мулч използва органични материали, добри резултати дават мулчиране чрез хумус.

Върховният божур е много взискателен за горната дресинг. За пълно цъфтене, той се нуждае от много калий и азот. Захранвайте божурката според следната схема:

• В началото на растителния период се добавя азот;

• калий и фосфор се използват по време на разцвета и по време на цъфтежа;

• След цъфтежа отново се добавя азот.

Използвайки такава схема, не забравяйте, че е по-добре да се подхранва многогодишно, отколкото да се подхранва. Излишъкът от азот не само провокира обилно нарастване на зеленината, намалява зимната издръжливост, но също така допринася за развитието на различни заболявания.

Как правилно да нарязвате и трансплантирате дървета като божур

Подрязването на едно дърво като дърво се прави през пролетта във всички правила. На това дали е направено правилно, зависи от цъфтящите многогодишни.

По време на рязане, изрязани всички стари клони, а миналата година се съкращават с 10 см. Старите храсти се нарязват на нивото с почвата, за да събудят аксесоарите пъпки, така че растението е подмладена.

Правилното подрязване на божур - обещание за великолепен цъфтеж през следващите години.

Многогодишно много зле понася трансплантацията, особено с възрастта. Силни и здрави растения след трансплантацията могат да умрат. Ако трансплантацията е необходима, опитайте се да я държите внимателно, без да повредите кореновата система. Изкопайте един храст с пръст от пръст, след това изплакнете добре под водата и проверете корени. Всички болни и счупени корени се отстраняват, а останалите леко се съкращават. Обработете секциите с разтвор на калиев перманганат и поръсете с натрошен въглен.

Възпроизвеждане на пиони в дървото

Размножаване на дървото на пионите по няколко начина:

• размножаване на резници;

• разделяне на храста;

• отводками;

• Инокулиране.

Разделянето на храста се размножава от възрастни божури, които са на възраст над 5-6 години. Освен това, за да направите това по-добре в края на август, засаждането на парчетата незабавно на постоянно място.

Разпространението чрез полу-екструдирани издънки се разпространява чрез метода на размножаване.

Те са нарязани с петата, листата са съкратени и посадъчният материал е поставен под буркана в оранжерията.

Най-успешно е да проведете резници в края на юни.

Дълбочина на засаждане резници 1,5 cm.

През есента, резници се засаждат в оранжерия, където зимата. С настъпването на пролетта, разсадите се прехвърлят на постоянно място в градината.

Снимка на дървоподобна божур отрязана за засаждане

Възпроизвеждането на слоеве отнема две години. През пролетта, изстрелът е нарязан и закован на земята, покрит със слой почва 8-10 см.

Почвата е добре овлажнена през целия сезон. До септември семето трябва да дава корени, след което е изкопано и засадено на постоянно място.

Най-надеждният и обичаен метод за умножаване на трайни насаждения е ваксинацията. У дома, инокулацията се извършва върху корените на растението.

През август реколтата от реколтата, чиято долна част е заострена под клин и поставена в разрез в корена.

Поставете присадката плътно обвързана. Те растат като дървета като божур за две години.

Проблеми при отглеждането на дървото на пионите

Храстът е устойчив на болести и вредители, но отслабените растения са склонни към сиво гниене. Разградените издънки се отстраняват и растението се напръсква с разтвор на меден сулфат или манган.

Ако божурът хвана боракс, то храста се пръска с течност от Бордо. Заразени леторасти, листа се отстраняват и изгарят.

Как да подготвим дърво като божур за зимата

След цъфтежа издънките се съкращават до аксиларни пъпки. Ако това не се направи, тогава растението е отслабено. В края на есента храста се опложда с пепел, която се понася под всеки храст и се погребва.

Божурно дърво е зимно устойчиво растение, но опитните градинари се съветват да го покрият през зимата. Студеността на храста е ужасна, но температурата пада и ранното размразяване може да съсипе непокритите растежни пъпки.

В края на есента бодливите леторасти са свързани с влакна, а радикалната зона е мулчирана с торф. Веднага след като се установи времето, храсталакът е покрит с лаван, суха зеленина или покриващ материал. При такива условия, зимуването на растението ще върви добре.

Очевидно е лесно да се грижиш за дървовиден пион, не изисква сложни процедури. Достатъчно е водата да се захранва и да се нахрани във времето. При засаждане на дървото на пион веднага избирате подходящото място за него, за да не наранявате растението с чести трансплантации. Придържайки се към тези прости препоръки, грижата за храста ще донесе само положителни емоции. Не забравяйте да засадите в градината ви дърво като божур, така че всяка пролет да се наслаждава на цъфтежа си.

Share:
Comments