Бен стилър - биография, кариера, личен живот, интересни

Американският актьор, сценарист, режисьор и продуцент Бен Стилър е роден в Ню Йорк през 1965 г. на 30 ноември. Родителите му са били известни американски комични актьори Джери Стилър и Ан Мира. Очевидно е, че младият Стилър получил от родителите си първите уроци по актьорско майсторство. Той бил само на 10 години, благодарение на родителите си, той имал своя 8-милиметрова камера, която заснел първия си филм. Първият му дебют се изпълнява на 10-годишна възраст, когато участва в телевизионните сериали, в които играе майка му. Започвайки през 1983 г. след училище в Катедрата по кинематография в Калифорнийския университет, Бен учил там само за 9 месеца и се отказал, решавайки, че вече няма да намери нищо полезно там. Той се завръща в Ню Йорк и става слушател на курсове по актьорско майсторство.

Бен Стилър - началото на една звездна кариера

През 1985 г. Стилър изиграва водеща роля в продукцията на Бродуей на Дома на сините листа, която привлича вниманието и става обещаващ млад актьор. Въпреки това, той все още не реши кой ще стане - директор или актьор. Факт е, че успоредно е снимал късометражни филми, един от които през 1987 г. е бил закупен от телевизионния канал NBC за телевизионното предаване "Live in Saturday night" и е голям успех.

Бен Стилър - набира популярност

Дебютът на Бен Стилър на големия екран е неговата роля във филма "Империята на слънцето", заснет от Стивън Спилбърг през 1987. От 1989 г. Бен започва да се появява на телевизионното предаване "Live in Saturday night", през 1992 г. е поканен на MTV да изпълни хумористична програма "The Ben Stiller Show", която беше затворена една година по-късно. В същия период той продължава да играе малки роли в киното. През 1994 г. Стилър изпълнява продукцията на комедията "Reality bites", в която застреля Уинона Райдър и Итън Хоук. Не става хит на наемане, но тази лента по-късно продава огромно видео и е много популярна. През 1996 г. той е отстранен от черна комедия "Cable Man", в която играе главната роля на Джим Кери.

Бен Стилър - най-важните роли

Бен се опитвал много като актьор, като си сътрудничил с други режисьори. Ролята ми в "Има нещо за Мария" (1998) го задвижва до върха на популярността. След това, той участва в най-касовите комедии Холивуд, като например "Запознай се с нашите" (1999), "Запознайте ме с вашите" (2003) . "Нощ в музея" (2005) и др през 2005 г. той публикува карикатура "Мадагаскар", който е въведен от Бен Стилър и да ги изрази, обаче, Стилър -. това е единственият актьор, който е номиниран за анти-награда "Златен малина" като най-лошия актьор за всички филми (или по-скоро - пет), в която той участва в една година.

Бен Стилър - личен живот

В младостта си Бен Стилър имаше връзка с Джин Трипълхорн и други актриси. От 2000 г. той е женен за Кристин Тейлър, с когото съдбата го е събрала по време на снимките на филма "Thermal Vision and Jack". Те също така са участвали в картините "Примерен мъж" (2001) и "Vyshibala" (2003). Сега Стилър и Кристина живеят в Холивуд заедно с дъщеря си Ела Оливия, родена през 2002 г., и син на Куинли Демпси, роден през 2005 г.

Бен Стилър - интересни факти

  • В политиката Стилър се придържа към демократичните възгледи.
  • През 1999 г., като даде едно от интервютата си, Бен обяви съществуването на маниакално-депресивна психоза. Но през 2006 г. той отрича този факт, заявявайки, че това е шега, а журналистите неразбрани.
  • Актьорът е активно заснет в видеоклипове; например, може да се види в клипа "Rollin" ", издаден от рок бандата" Limp Bizkit ".
  • Народното списание Бен Стилър е признато за най-сексапилния комик на Америка. Въпреки това, когато разбрал, той бил много разстроен и казал, че сексуалният клоун - звучи абсурдно.

Бен Стилър - днешния ден

Днес Бен Стилър остава един от най-търсените комедийни актьори на Холивуд. Последният филм, в който той участва - "Квартал Гледай". Тази фантастична комедия, която нейните създатели планират да пуснат на 27 юли 2012 година.

Share:
Comments