27 юни: какви са празниците днес. събития, рождени дни и

Празници на 27 юни

Световен ден на рибарството

Този празник официално се празнува от рибари от цял ​​свят от 1985 г. насам. Тя обхваща широка аудитория - от аматьорски рибари, които седят с чифт въдици близо до езерото, до професионалисти, ангажирани с риболов в промишлен мащаб. В много страни се провеждат образователни и обучителни семинари в този ден, провеждат се риболовни състезания. За да участвате, идват всички посетители - и двата рибари с голямо преживяване, и начинаещите учелци. Ракбалка се смята за не само начин за улов на улова за храна, но и за вълнуваща дейност. Това е чудесен начин да прекарате известно време в природата, да общувате със съмишленици, да се отпуснете от градския шум и шума. Сред рибарите има не само мъже. По-често на брега с въдица можете да срещнете жени. От друга страна, риболовът може да изглежда доста скучна работа - интересно ли е просто да седнете край езерото и да погледнете поплавъка? Но много хора, които някога са имали риболовен прът в ръцете си и са уловили първата си риба, това занятие често се превръща в вълнуващо хоби или всеобхватна страст. Истинските рибари няма да се уплашат от дъжд, студ или досадни комари. Те са готови при всяко време в продължение на няколко часа, за да седнат на брега на реката, за да се измъкнат от това невероятно удоволствие.

В Русия празнувайте Деня на младостта

Младежта е не само чудесно време в живота на човек, а и чувство за цел, енергия, движение, специално състояние на ума. Младото поколение е надеждата и подкрепата на всяка държава, която ще определи в бъдещите перспективи и начини за развитие на своята страна. Този празник е сравнително млад, както и виновниците на тържествата, които го празнуват. Официално тя е установена с президентски указ през 1993 г. В Съветския съюз също се празнува този ден, само датата на честването падна на 7 февруари. По инициатива на комисията по въпросите на младежта в Русия бе решено да се премести в по-удобно лятно време. На този ден в цялата страна се провеждат срещи, организират се концерти и представления на младежки групи. Младите хора събират весели компании, посещават дискотеки, открити танци, концертни платформи, излизат извън града за пикници. И въпреки че възрастта на младите хора е определена в границите от 14 до 30, хората от по-старите години, които се чувстват млади в душа, често се присъединяват към празника и затова смятат, че самият празник.

27 юни в националния календар

Елиса Гречкоси

На Елисей, засаждането на елда продължи. Засечете зърното, необходимо само при слънчево време, така че земята да е суха и прашна. Селяните са осъдени - ако прахът на брана, а след това на сито палачинка. Но след приземяването бяха необходими дъждове, така че семената да поникнат по-бързо. Ето защо, за да дойде дългоочакваният дъжд, ние кълнем и плевели коприва, докато се появи горещият сок. Смятало се, че ще изгори небесата и ще се излее душ от небето. Елда е важна култура, така че когато е засадена, необходимите ритуали винаги са били наблюдавани с реколтата. Въпреки че някои смятат, че без елда може и да направи, по-добре ръж да сее повече.

Исторически събития 27 юни

27 юни 1936 г. в Съветския съюз издаде заповед за забрана на операции за прекъсване на нежелана бременност. Забраната за аборт продължи от 1936 до 1955 г. При вземането на това решение държавата реши да разреши няколко проблема едновременно. Първо, за да спасим здравето на жените. В края на краищата такава операция причинява значителна вреда на здравето на жените, много от които след абортът стана безплоден. Особено поради недостига на квалифициран специализиран медицински персонал. На второ място, подобен метод би увеличил сексуалното културно равнище сред жените. В края на краищата, за много от тях, абортът по това време е бил единственият контрацептив. И трето, държавата по този начин реши да коригира демографската ситуация в страната - да осигури население растеж. 27 юни 1964 г. във Вашингтон, столицата на Съединените щати, е издигнат паметник на Тарас Шевченко, който е построен и построен със средства, събрани от украинската диаспора, живееща в Северна Америка. Церемонията по откриването на паметника се проведе в голям мащаб. Около 100 000 украинци от цял ​​свят дойдоха в столицата на САЩ, присъстваха представители на американската администрация и делегати от други чужди страни. Един парад мина по улиците на града, в който взеха участие над 35 000 украинци. 27 юни 1967 г. в Англия, е инсталирана първата в световната практика банкомат за издаване на пари в брой банкомат е инсталиран в Anfield, един от областите на Лондон, в офиса на банката Barclay `s. За да извърши операцията по осребряване, беше необходимо да има определена номинална карта с четирицифрен код. На банкомата трябваше да въведете този код и след това да получите пари. 27 юни 1988 г. във френските Лион на гарата се сблъскаха два електропровода край предградията. Трагедията се случи в пиковите часове. Приближавайки крайградския влак на гарата, не можеше да се забави и с висока скорост се свлече в друг пътнически влак, стоящ на платформата. В резултат на сблъсъка 113 души бяха ранени: 56 души бяха убити и 57 бяха ранени. Това е най-голямото произшествие в историята на френската национална железопътна компания от самото й създаване. Причината за злополуката е неразрешената повреда на един от пътниците на спирачния петел, който блокира спирачките, както и наред с други неблагоприятни обстоятелства.

27 юни са родени

Борис Хмелницки (1940г. — 2008г.), советский, российский актерБорис с детства мечтал стать артистом, но учиться пошел не в театральное, а музыкальное училище, т.к. будущий актер сильно заикался. Но мечта об актерской карьере не покидала его. И он решил рискнуть. Во ВГИКе он провалился, а вот в Щукинское поступил и в 1966г. его окончил. Всесоюзная популярность к артисту пришла после картины «Стрелы Робин Гуда», где он и сыграл главного героя — Робин Гуда. В 1982г. Борис Хмелницки побывал в Голливуде. Там ему предложили сняться в фильме «Скалолаз» с гарантированным гонораром в миллион долларов. Но советское руководство не дало актеру на съемку разрешения. В биографии Бориса Хмельницкого есть еще один интересный факт: он увлекался игрой в бильярд и являлся мастером спорта. Это был единственный среди артистов мастер спорта по бильярду. Алсу (роден през 1983 г.), руски певец За първи път публиката може да се запознае с работата на Алсу през 1998 година. Когато видеоклипът бе пуснат на песента "Зимна мечта", която беше изпълнена от непознат млад певец. По това време тя е била само на 15 години и това е нейният творчески дебют. Оказа се, че е доста успешна. Ето защо, следвани от още две песни на певицата - "Понякога" и "Пролет", което само засили успеха на младия талант. Една година по-късно, Alsou пуска първата си музикална колекция, от която повече от половин милион копия са продадени в рамките на шест месеца. Две години след началото на музикалната си кариера през 2000 г. певицата представя Русия на популярния конкурс за песен на Евровизия, където заема второ място. Пикът на дейност на творческата дейност на Alsou пада върху 1999-2005. През 2006 г. Певицата се оженила и се превърнала в основна част от времето да се посвети на семейството и да възпитава дъщери.

Име дни 27 юни

Този ден празнуваме днес: Елисей, Джордж, Юри, Методий

Share:
Comments