15 юли: какви са празниците днес. събития, рождени дни и

Празници 15 юли

Ден на победата на руската армия в битката при Нева

През 1240 Епископ Birger - зет на шведския крал и представител на рода дом bjelbo отиде в Северна Русия. Прекосявайки залива на Финландия, скандинавците отиде в устието Izhora, където един от потомците на викингите изпратен Александър Невски, заплашително писмо, в което той обяви война: "Ако искаш - се бори, но знаеш, че съм вече на земята си и възнамеряват да го вземе в плен" , Принцът на Новгород, Александър не изчака подкрепления, и по-свирепа битка побеждава армията на врага, губейки няколко десетки бойци. За победата в тази битка, Александър е наречен Невски. Както се споменава в летописите, младият принц Новгород лично се счепкаха с Birger и "меча сложи печат на челото му." Когато шведите се втурнаха да се укрива, руски Knight Габриел удари Oleksich останалите висши командири, като по този начин се гарантира крайната победа на руската армия в битката при Нева.

Ден на св. Витуин във Великобритания

15 юли в Англия годишно празнуват Деня на Свети Свитун - празник, когато хората традиционно гледат времето. Дългогодишният опит от наблюденията дава възможност да се направят някои изводи: какви ще бъдат метеорологичните условия днес, като това ще продължи за следващите четиридесет дни. Ако в този ден има дъждове, ще бъде установен дълъг период на дъжд. Свитун Уинчестър е епископ, известен със своите благотворителни творения, и допринася за изграждането на много църкви в Англия. Тук той е почитан като патрон на времето. Според легендата, Свитун, който е в умиротворено състояние, завещал да погребва тялото си отвън на замъка, за да могат дъждовете да оставят свещените му останки. На датата на нашия преглед от 862 г. епископът починал и бил погребан в завещание. През 971 г. монасите на замъка Уинчестър се опитали да ребулират костите на Свитун, но в средата на церемонията тежък душ паднал на земята, продължавал около четиридесет дни. Символът на този празник в Англия са ябълките. Има дори убеждение, че няколко месеца преди Деня на Свети Свитун те трябва да бъдат напълно изключени от храната си, за да не се разболеят.

15 юли в националния календар

Партия за рожден ден на Берегиски

15 юли в Русия почита славянското божество на име Берегиня - майката на цялото богатство на руската земя, селяни и духове. Берегин често е изобразяван под формата на бяла красавица на бреза с разклонени клони и шикозна "глава на слуха". На този ден традиционно момичетата, които не са сключили брак, отиват в гората и се покланят на това дърво с надеждата да просят за ранен брак. Между другото, беше възможно да омагьосваме любовника в Берегина, да вземем малка клонка от бреза и да я поставим тайно на прага на любимия. И веднага след като пресече клончето, момичето го вдигна и го скри на тъмно място. В Русия бреговете обикновено бяха почитани, смятайки го за прекрасно дърво. Според вярата тя има способността да предпазва хората и техните домове от проказа и зли духове. Ето защо брезата задължително е била засадена зад оградите край къщите. Някои смятат, че "речни девици" на русалки са наричани също брежини в Русия. Днес рибарите отиват да ловят риба и по правило винаги се връщат с богат улов - помогнаха наследствата! Смятало се обаче, че божеството е помогнало на хората в почти всяко начинание.

На 15 юли ще се появят народни знаци

На този ден е забранено да се занимава с прибиране на реколтата За укрепване на здравето сутрин в двора е окачена кърпа и лицето е изтрито през целия ден Ако на дърветата има много жълти листа - зимата ще е рано Активното движение на мравките днес показва, че през следващите няколко дни времето ще бъде топло и сухо, В гората бубите соули - до добра реколта.

Исторически събития 15 юли

15 юли 1783 г. - По Сена доплува първото по рода си parohodPervy кораб в историята (или по-скоро piroskaf) бе тестван на река Сена по инициатива на самоук инженер Клод Жофроа дьо d'Abbana. Съдът се плъзгате едноцилиндров парен двигател. Първият параход придвижват активно срещу течението, тържествено посрещане на стотици хора, но е бил принуден да акостира на няколко часа - парната машина се развали. допълнително Тяхната работа parohodostroeniya пионер трябваше да бъде изоставена, тъй като не може да намери финансова подкрепа от страна на правителството. Припомнете си, че рутинно пара кораб в Европа започва през 1816 с по маршрута. Вярно е първата общност са скептични по отношение на този вид транспорт, обаче, те са били най-скоро приета и дори обичан. Все още дълго време да парахода платна са били вкарани в случай на повреда в механизма.15 юли 1822 г. - Дата на откриване на панаира в Нижни Новгород През 1822 г. се проведе голямото откриване на панаира в Нижни Новгород, където се събраха много търговци, включително от Америка, Централна Азия и Западна Европа. През втората половина на XIX век панаирът оказва влияние върху състоянието на цялата търговия в Русия. През съветските времена правителството реши да премахне панаира и сградите му бяха пригодени за жилищни помещения. В началото на 1990 г. панаирът в Нижни Новгород отново се възстановява и вече до 1991 г. придоби значителна икономическа обстановка. През същата година официално бе създадена изцяло руската акционерна компания "Панаир Нижни Новгород", която понастоящем има богата многопрофилна структура.15 юли 1965 г. и 15 юли 1991 г. - И двете дати са свързани с такъв вредни навици като пушенето. През 1965 г. правителството на САЩ прие закон за отпечатването върху цигарените опаковки предупреждават за опасностите от тютюнопушенето, както и през 1991 г. Великобритания забрани рекламата на цигари без съответните етикета. Между другото, на борбата срещу тази зависимост е бил тук в продължение на векове. Според източници църквата започва да се бори с тютюна през ХV век. Затова беше обявена забрана за пушене в църковни сгради и дворове. През 1624, тютюнопушенето е наказан с отлъчване от църквата, но тази промяна скоро е отменен, когато главата на църквата изведнъж запали една за себе си. И, например, той управлява собствения си закон във Франция: продава тютюн позволено само с рецепта. В учени от ХХ век разбунтуваха срещу тютюнопушенето, която, след като разгледа всички странични ефекти върху организма на тютюн, заяви, че "една капка никотин може да убие кон", така че те призова да се откаже от разрушително и дори смъртоносен навик.

15 юли се раждат

Николай Колцов (1872 - 1940 г.) - изключителен биолог, основател на експерименталната биология в СССР и Русия, организатор на Института по експериментална биология и негов директор.Мария Ермолова (1853 - 1928 г.) - руска актриса. От писмото на Станиславски: "Мария Николаевна е цяла епоха за руски театър и кино, тя е символ на истинска красота и елегантна женственост, както и искрена скромност и човешка простота ...". Играта Ермолова зашемети всички. Както съвременниците отбелязват, тя успя да пресъздаде много сложни и противоречиви образи. Особено запомнящо се беше актрисата в пиесите на Рачин, Вега, Шекспир, Юго, Шилер и Островски. Общо в арсенала си повече от двеста роли.

Намерени на 15 юли

Те отбелязват: Василий, Иван, Арсений, Тихон, Мария, Милослав, Райса, Дейвид.

Коментари

Анна 15/15/2016 И на 15 юли празнуват рождения ден на Ан
Share:
Comments