14 септември: какви са празниците днес. събития, рождени дни

Празници 14 септември

Съдния ден (Йом Кипур)

Това е десетият ден от еврейската Нова година, единствената, когато според Тора човек трябва да анализира и преосмисли действията си. Процедурата се извършва и преосмисляне на първосвещеника, което прави процедурата самопочистване, тогава той влезе в храма, за ритуално жертвоприношение. По-късно, вместо да принасят жертви, те започнаха да казват молитви. Символът на целия фестивал е "Discovery Prayer" - Kol-Nidrei, обявен за красив средновековен испански мотив. Мемориалната молитва включва части, посветени на жертвите на бедствия и войни за независимостта на Израел. Според традицията на Деня на Страшния съд, всеки евреин получава оценка на действията си, милостива или осъдителна присъда.

Славянска Нова Година (Нова Година)

На първия ден от църквата Нова година идва след Успение Богородично. През новата година ще започне нов цикъл на празниците. 21 септември - раждането на "Theotokos", днес славянският свят празнува Нова година, услугите се провеждат в църкви, като припомнят службата на Спасителя в синагогата на Назарет. Друго име за празника е началото на индикацията. Преди това имаше и друга единица за изчисляване на времето - 15-годишна граница, индикация, състояща се от 15 части. Тази концепция беше представена за пръв път от император Константин. След Нова година данъците започнаха да се разпределят отново. В същото време той нареди на 15 години да завърши военната служба и за сметка на обвинението да предостави обезщетения за пенсионерите. Между другото, астрономите вярват, че изборът на начална точка на Нова година може да бъде абсолютно всичко, така че през годината всички дни се поставят еднакво.

Ден на мобилизиращия работник в Украйна

На 14 септември новосъздаденият главен щаб на въоръжените сили бе преименуван в отдела за мобилизация на ГМОМ. Мобилизационните работници осигуряват мобилизацията на всички нива, организационната и персонала, персонала на военните звена с персонал и много други. Днес жалбата е завършена на териториална основа - 40% от мъжете работят в района на пребиваване, 30% от наставниците са изпратени да учат в други региони и да се завърнат да работят в родната си земя.

Издигането на Кръста на Господа в Крит

Най-значимият празник, който се празнува в Крит, е свързан с Елена, майката на великия император Константин. Тя пожела да влезе в църквата, където някога беше разпъването на Исус. Кръстът е изгубен в продължение на няколко века, а след това Елена го е намерила, отишъл в Константинопол. Не стигайки до града, започнала голяма буря и корабът бил принуден да спре край бреговете на Кипър. През нощта тя имаше видение да издигне храм и да остави кръст на Крит. Освен това на сутринта беше открито, че парчетата от разпятието липсват. На най-високата планина на Кипър Олимпмос е намерен кръстът на един от мъртвите с Исус и това беше причината - на това място решиха да построят църква. След нейната ерекция, дори и климатът на острова се е променил, сушата и топлината са изчезнали, красивите реколти са започнали да се отглеждат. Там и днес се намира манастирът Stavrovouni, на чиято територия е забранено да влиза в жените.

Националният календар от 14 септември

Памет на Симеон Стилийт

Симеон (Архимандрит на Антиохия) живял през 4-ти век в Сирия, приел християнството в ранна възраст. Младият мъж Помолих Бог да му покаже пътя - как да живеят. Той стана основател на стълб-жилище - аскетизъм, в която той е живял на висок стълб, да се лишават от възможността дори да спят и почиват. Той е лишен не само за отдих, но и храна. Старейшина живял сто години и е починал по време на редовните молитви. Фолк поличби: в този ден трябва да спазва паяжини - ако тя е в изобилие в Баби лятото, есента ще бъде топло за дълго време, но спиращ. Това е и ясни дни. Той започна като жена работи с коноп, лен, ограда. На това как да отидете на нишката може да се види какъв ще бъде нейният съпруг. Но селянинът обичани и добре пеша - те покрити маси и поетапното весели събирания, танци, фестивали. Момчетата грижат булка и сватбата започна и седмицата след този ден. Друг интересен обичай Семин ден - гасенето на пожара през нощта и на сутринта нов запалване, както и на "погребението" на хлебарки. Насекоми станали причина за бедността, следователно, ние се опитахме да се отървете от тях, с помощта на символични ковчези от ряпа или моркови.

Исторически събития 14 септември

14 септември 1052 г. - в Новгород е издигната и осветена катедралата "Света София", която днес е най-древният храм на Русия, създаден от ръцете на славяните. Осветяването беше извършено от епископ Лука. През 1929 г. от катедралата "Света София" е създаден антирелигиозен музей, в който са съхранявани много ценни предмети, принадлежащи на църквата. По време на Великата отечествена война стените на храма са унищожени, имотът е иззет от германците. В следвоенните години Софийската катедрала е възстановена, в момента тя е отдела на музейния резерват "Новгород".14 септември 1866 г. - основана е Московската държавна консерватория, наречена "Петър Илич Чайковски", която днес е една от водещите музикални висши учебни заведения в страната. Основателят на институцията е Рубинщайн, съосновател е принц Николай Петрович Трубевски.14 септември 1896 г. - в руската столица бяха открити курсове за учители и учители по физическо възпитание, които бяха прототип на съвременни учебни заведения за физическо възпитание. Въз основа на институцията, организирана от Питър Легафт, е създаден Националният държавен университет за физическа култура, спорт и здравеопазване, кръстен на PF Lesgaft.14 септември 1947 г. - в Петерхоф (предградие на Санкт Петербург) е възстановен фонтана "Самсон", разрушен по време на Великата отечествена война, който е увенчан с каскада от чешми. Работил върху специалистите по скулптура Симонов и Михайлов, базиран на снимки, взети от бившата скулптура.

14 септември са родени

Роберт Сесил (1864 - 1958 година) - британски политик признава борец за мир, Сесил дойдоха от славата аристократично семейство, получили отлично образование, той става член на Консервативната партия, а след това излезе от нея заради идеологически различия. Той се противопостави на ограниченията върху правата на жените в избирателните дружества, както и някои забрани за търговия. Той бе избран за независим кандидат в парламента. Той заемаше много държавни длъжности и през 1916 г. предложи създаването на Лигата на нациите, която той посвети на 30 години. Винаги е развълнувал общественото мнение и когато през 1946 г. Обществото на народите е заменено от ООН, той я приветства с голям ентусиазъм. Още 12 години преди смъртта си Сесил продължава дейността си. Игор Кирилов (1932 г.) - легендарният водещ на водещата програма "Време" на съветската епоха познава и уважава цялата страна. Игор Леонидович започва кариерата си в театър "Таганка Драма", след което се премества в телевизионен център "Шаболовски". След като спечели конкурса, той стана постоянно говорител на информационни програми за дълго време, въпреки че той каза, че участието в конкурса е взето от водещите по случайност. той също е доверие, че ще доведе любимите си програми празник - "Blue Light", "Песен на годината", "Kinopanorama" и "зрителя Спутник". След представянето на програмата "look", той стана водещ на тази програма. Павел Николаевич Яблочков (1847-1894 г.) - руски електроинженер, predprinimatelV младежта известният изобретател вече показаха своя новаторски усет - измислили гониомерна за измерване и устройство брои траектория пътя на количката. Продължавайки техническото си образование, той започва да измисля и създава работилница за устройства, в която изследва използването на електрически ток. В Московския политехнически институт работи кръг от изобретатели, в които участва активно. Неговото изобретение е електрическа свещ, която се дължи на градовете, които са получили красиво улично осветление. Специална фабрика започва да произвежда няколко хиляди свещи на ден.Дмитрий Медведев (1965 г.) - Президент на Русия 2008-1201 Дмитрий Анатолиевич направи отлична кариера и стана президент на 43 години. Започвайки да работи като университетски професор, той тръгна дълъг път - първо в Санкт Петербург, после в Москва. Той оглавява щаба на кампанията на предишния и настоящ президент Владимир Путин, председател на борда на "Газпром", а след това и шеф на президентската администрация на Путин.

Намерени на 14 септември

Днес в този ден празнувайте: Марфа, Семьон, Наталия, Татяна.
Share:
Comments