11 септември: какви са празниците днес. събития, рождени дни

Празници 11 септември

Ден на лицева чаша

Всъщност такава почивка съществува и това не е шега! През 1943 г. в гр. Гус-Крустани се произвежда първата фасадна чаша съветско производство. Авторът на дизайна е статуята на скулптор "Работник и колективно стопанство", но няма документно потвърждение на този факт. Според някои доклади Вера Мукина е разработила такъв дизайн, специално за съветския кетъринг, и е изпълнил очакванията си - в продължение на много години той се регистрира в газирани машини, столове, на железопътния транспорт. Класиките на жанра - чаша от 16 аспекта, първото производство на растението. Можете да се срещнете с 12-14-18-20- и многоцветни очила. На дъното на първите очила се заплаща цената: 7 или 14 копейки в зависимост от размера. Трябва да се отбележи, че обикновените очила без гладък ръб са известни от времето на Петър 1 - на царя е дадена такава чаша за пиене на алкохол на кораба.

Енкутакаш - Нова година в Етиопия

Единствената държава в света, която използва юлиския календар, живее със собствените си правила и днес празнува Нова година - красиво обществено събитие. Датата на празника била определена в далечна древност от кралицата на Саба, която се връщала от Йерусалим. Празникът се празнува в древната църква от 14-ти век - църквата "Св. Йоан". Свещениците служат, четат псалми и проповеди, химни. А вечерта огънят се запалва от екзотичния евкалипт за нас и този обичаен смърч. Друга църква се намира в близост до столицата на Етиопия Адис Абеба. Според етиопските вярвания, огънят е знак за топлина, затова цялото честване се развива около огъня. След църковна служба в домашна среда, етиопците се лекуват с индуктор (бял плосък хляб) и шунка (задушено месо). Вечерта всички посещават приятели и роднини, а децата харчат парите си. В допълнение към религиозния празник Енкутаташ споделя дъждовния сезон и отбелязва пристигането на пролетта.

Дни Кшарта-Варьи (Шахревара) в Индии

На този ден поздравяваме истинските мъже - войници, ковачи и зидари. Индианците са специални хора и имат специално забавление. Така например, изпитание: истински силен човек е хвърлен на гърдите си с калай и той, притежаващ силно етерно тяло, дори не страда от болка. Осветяват 14 ритуални свещи и ядат груба храна.

Ден на учителя в Аржентина

Аржентинската нация много обича този празник, това е уикенд за цялата страна и е много важен. Всички учители изразяват признание и благодарност, дават подаръци и почитат паметта на президента Доминго Фаустино Сармиенто, който почина в този ден и слязъл в историята като велик просветител. Той през 19 век реформира системата на аржентинското образование, основава две държавни училища - военноморските, военните, както и агрономските и горските академии. Той също така е основател на учебните училища за учители. В Аржентина учителите са почитани не само за преподаване на знания, но и за обучение на по-младото поколение.

Националният календар от 11 септември

Иван Пощи

Днес православната църква отбелязва оздравяването на Йоан Кръстител. Той беше този, който веднъж прогнозира идването на Месията, той кръщава Исус и завърши живота си като мъченик, по прищявка на един от най-грешните жени. Цар Ирод, началник на Галилея, затънал в грях и вместо жена си, себе любовница имам. Righteous бъз дадена като награда за Саломе, дъщеря любовница на Ирод. Светецът бил отсечен от главата му, но дори и в тази форма той продължавал да излага грешниците. Божият гняв е постигнало лицата, отговорни за смъртта на светеца - главата Саломе нарязани парче лед, а Ирод и Иродиада се абсорбира razverzsheysya земята. На този ден обикновено православните християни имат пост. Не можете да ядете нищо, дори хлябът се опитва да пече друга форма. Не се копае картофи, не ядат домати, в чест на загиналите войници, загинали в битките правят възпоменателни церемонии. След този ден дръжте raznosolov за зимата. Понякога панаири се провеждат, но гредата не позволиха на много изкушения, така че офертите са прехвърлени много трудно. Първите студове донесоха "поздрави" от зимата. Наблюдения на крановете могат да покажат каква зима можем да очакваме - летящи рояци, а след това за кратко есента и зимата ще бъде по-рано. На Пощата те почистват ряпа - просто без празненство. Те дават просяци и непознати.

Исторически събития 11 септември

11 септември 1825 г. - в този ден в Санкт Петербург е осветен известният Михайловски дворец, разположен на площад "изкуства". Сградата е истински шедьовър, създаден в най-добрите традиции на имперски стил. В момента в двореца Михайловски е руският музей.11 септември 1832 г. - е поставена Александрийската колона - един от основните символи на Санкт Петербург. Грандиозното откриване на известния обект се състоя през 1834 година. Александърската колона се намира на двореца на двореца, височината му достига 47,5 метра, а връхът е коронясан от ангел. Структурата е издигната в чест на героичната победа на руския народ в Отечествената война от 1812 г.11 септември 1854 г. - в битката за Севастопол потопени седем кораби от ВМФ на Русия, която блокира пътя на англо-френски нашественици на града чрез маршрута на морето. Членовете на екипажа и моряците напуснаха ветроходните кораби и откриха огън по тях от брега. Заливът в Севастопол става непроходим и врагът не може да се доближи до града. На кея на залива Севастопол е паметник на разбягаха кораби, тя символизира славата и смелостта на руския флот. В продължение на много години заливът на Севастопол е бил изчистено от кораби, които са на морското дъно при много подходи към града, но техните останки могат да се намерят тук днес.11 септември 1943 г. - Фабриката в Гус-Крустал произвежда първото съветско стъкло с 16 фасети и обем от 200 милилитра. За целите на справедливостта трябва да се отбележи, че историята на лицевата чаша започнала много преди 1943 г., има предложения, че е изобретен дори по време на управлението на Петър Велики, а също и в град Гус-Крустани.11 септември 2000 г. - един от върховете на Централната кавказка рейнга, според решението на ръководството на Северна Осетия, е обявен в чест на героичния екипаж на подводницата Курск, която изпълнява отговорна тренировъчна задача, умира във водите на Баренцово море. Инициаторите на събитието бяха катерачите, които завоюваха тази среща на върха.

11 септември се раждат

Джеймс Томсон (1700-1748) - автор на британския химн "Великобритания" Въпреки много по-сложни произведения, Джеймс Томсън е известен със своя химн "Великобритания". Той създава в момент, когато имаше спад в изискванията за драматично изкуство. Неговите творби - бели стихове - поемата "Свобода", алегория, написана от Спенсърската сянка "Замъкът на безделието", стихотворения за любов към природата. Джоузеф Кобзон (1937) - Съветски поп певицаПопулярността на Джоузеф Кобзон дойде много дълго време. Разбира се! Певецът е на сцената повече от 50 години. Той завладява слушателите със своя уникален начин, дълбок глас и песни на красиви композитори, които ги написват точно "за него". Мулти-жанровият репертоар съдържа патриотични песни, за родината и природата, за войната, която певицата изпитва като дете, и руски песни от стари времена. Певецът пътувал почти целия свят с обиколки и днес, след като завършил концертната си дейност, той се появява в публиката рядко, но все още не изчезва от телевизионните екрани. Феликс Дзержински (1877-1926 г.) Името му е свързано на запад с Червения терор, а в Русия той все още е изтъкната фигура, фанатик на бизнеса си, който винаги върви към края. В държавната дейност след революцията той обръща внимание на структурата на държавния апарат, като предлага да се промени, за да се предотврати диктатурата на един човек. Феликс Едмундович загина точно по време на пленума за състоянието на икономиката на страната - нервно разрушение и атака завършиха с сърдечен удар. Немски Титов (1935 — 2000 годы) — Летчик-космонавт СССРНемски Титов прошел большой путь от простого киномеханика до профессионального летчика, закончившего летное училище. В отряд космонавтов он был принят в 1960 году, а уже в следующем , 1061 году он провел полет на космическом корабле «Восток 2», пролетев над Землей более 700 тысяч километров меньше чем за сутки. Имя Германа Титова носит один из кратеров, расположенных на обратной стороне Луны.

Името на 11 септември

Само Иван празнува този ден.
Share:
Comments