10 причини да не харесва българия

България наскоро се превърна в любима страна за останалите руснаци, много от които вече са купили апартаменти или къщи там, следвайки примера на поп звезди, а някои дори се преместват там за постоянно пребиваване (предимно пенсионери).

Но всичко е толкова добро в тази красива страна на розите? След няколко посещения в България, когато първата еуфория се осъществява от красотата на местните пейзажи, вкусна храна, интересни исторически забележителности и добрата воля на българите, започвате да забележите някои от недостатъците на страната.

1. Българско забавяне. След като поръчате в ресторант или механа, ще изчакате дълго време и ще имате време да гладувате още повече. И ако попитате сервитьора дали не можете бързо, ще ви бъде отговорено с постоянна усмивка: "Добре, сега всичко ще бъде", но това няма да промени нищо, ще трябва да почакаме по-нататък. Такъв е манталитетът.

2. Между другото, за храна. Ако се интересувате от фигура и правилно хранене, тогава в България ще бъде трудно за вас. Местните ястия са овкусени със зехтин, заквасена сметана и уникални подправки (особено популярна е Charena-salt), а разнообразие от сладкиши (най-вече с пълнено сирене) точно ще добавят допълнителни паунда.

3. Пътищата в България са също толкова лоши, колкото в Русия, макар и не навсякъде. В същото време често тротоарите по пътищата са много тесни или дори отсъстват дори в курорт като Слънчев бряг, особено ако се движите малко по-навътре от центъра.

4. Много скъп бензин в сравнение с руските цени. A95 средно струва 2,62 лв. На литър (около 1,3 евро).

5. Местните таксиметрови шофьори са pristavuchimi това е за руски туристи и цените понякога се тормозят два пъти.

6. Тъмнината по улиците вечер и нощ - в реда на нещата. Българите дори в курортите пестят ток (тъй като те наричат ​​електричество).

7. Някои курорти започват да пестят на питейна вода. В хотелите няма охладители, а водопроводната мрежа е ужасно вкусна, чаша чай в бар ще ви предложим за 2 лева (1 евро).

8. България е спокойна и сигурна страна, но ... може да бъде ограбена в градския транспорт на Варна или Бургас (извади кесията с рязане на торба) или да вземе плик от ръцете на момчета, които минават по мотоциклети. Изплашили туристи и цигани, които са избрали определени места по улиците на града. И все пак "в тих" ограбване, пристигайки в страната и многобройни обменници. Следователно, обмяната на пари трябва да се извършва само в официални обменни бюра на банките, но не и на летищата, където нивото винаги няма да бъде във ваша полза.

9. С голям брой кутии за боклук от всякакъв вид, чистотата не присъства навсякъде, особено много цигарени буци по улиците и плажовете.

10. Е, "на сладкия". Бъдете подготвени за това, че на брега на България можете да видите слънчеви бани без голф от всички възрасти, това не е забранено от закона и е доста обичайно. Тук има нудистки плажове и те могат да се наведат близо до плажовете на курорта (например има такива на ръба на Албена, по-близо до Крайнево), особено на възрастните немски двойки, особено предпочитат да си почиват там.

Share:
Comments