1 юни: какви са празниците днес. събития, рождени дни и

Празници 1 юни

Международен ден на детето

Този фестивал в света празнуват всяка година от 1950 г. насам Неговата цел - да привлече вниманието на хората към положението на децата в семейството и обществото. Това е напомняне за пълнолетното население на необходимостта да се зачитат правата на детето - за живот, образование, свободно време, свобода на мнение, религия. Възрастните не трябва да забравят, че абсолютно всяко дете, независимо от мястото на раждане и цвят на кожата, трябва да им безгрижно детство. В местата, където не съществува опасност, агресия, насилие и експлоатация на деца в truda.1 юни за милиони деца по целия свят, организирани множество развлекателни дейности - свободно каране на въртележките, чертожни тебешир на тротоара, гледане на детски филми в кината, безплатно разпространение на балони, сладолед и други сладкиши. От площади, паркове, кафенета чували звънене смях радостни децата. Много ученици в този ден започват любимите си летни празници.

Световен ден на млякото

Международная продовольственная и сельскохозяйственная организация, действующая под патронатом ООН, однажды выступила с инициативой отмечать каждый год 1 июня как Световен ден на млякото. День этот был выбран не случайно. В некоторых западных странах день молока уже отмечался как национальный праздник. И выпадал он как раз или на 1 июня, или на дни, близкие к этой дате. Поэтому и остановились на этом дне. Первое международное празднование состоялось в 2001 году. Через 7 лет молочный праздник отмечали уже около 40 стран, в том числе и Россия — главные гуляния проходили в Ростовской области. Где на спортивных и театрализованных площадках Центрального парка проводили спортивные состязания, увлекательные игры. Здесь же производилась бесплатная раздача молочной продукции, а сказочные герои устраивали всевозможные представления на молочную тематику. Организацию празднования взяли на себя две компании — «Тетра Пак» и « АЛЛ». Цель празднования Всемирного дня молока — пропаганда здорового образа жизни и питания, разъяснение пользы молочной продукции и осведомление людей о деятельности, связанной с производством молока.

1 юни в националния календар

На 1 юни според националния календар Иван бе отбелязан като дълъг. Дълго - тъй като денят е по-дълъг от нощта, а докато минава, много неща могат да бъдат преработени, дори и при почивка ще остане. С юни Иван е длъжен да вземе много. Например, за да разберете кой месец ще бъде - дъждовен или не, трябва да обърнете внимание на времето. Ако на Иван и на следващия ден след това вали - на сухо горещо лято. След като Иван дойде най-истинското лято, те не искаха топло дрехи за зимата. Дълго време Иван засади краставици и говори за полетата от лоша реколта, лошо време, зло око, вредители.

Исторически събития 1 юни

1 юни 1933 г. Челябинск Трактор zavodPervym стартира внуците му са верижните трактори 60 к.с., който е работил по гориво нафта. Едва през 1937 г. От конвейера започнаха да се използват по-икономични дизелови трактори. През Втората световна война двигателните централи на Харков и Киров са били евакуирани в Челябинск. И чрез съвместни усилия, въз основа на фабрика за трактори, започна производството на резервоари, включително известните Т-34. Модерният ChTZ промени не само името (сега е URALTRAK), но и разшири своите продукти, които навлизат на външния и вътрешния пазар. Това булдозери и тръбополагащи машини, както и мини-трактори и челни товарачи, както и резервни части и други високотехнологични инженерни продукти.1 юни 1935 г. В Англия те влязоха в изпити, за да получат шофьорска книжка.За тази цел, за да станеш пълноправен шофьор, беше необходимо да получиш регистрационни номера на автомобили и да преминеш изпити, доказващи, че шофьорът е готов да кара. Едва тогава му беше даден шофьорска книжка.1 юни 1936 г. открит маршрут Москва-Владивосток

Сега е трудно да си представим, но до 1936 г., за да стигнем от Москва до Владивосток със самолет, беше необходимо да прекараме 4 дни на път и да направим няколко трансплантации. Това беше много неудобно за пътниците. И само отварянето на трансконтиненталната авиокомпания реши в един момент проблемите им. Между другото, тази писта все още се смята за една от най-дългите в света.1 юни 1938 г. Рождения ден на Супермен Светлината видя първото издание на комикси, на страниците на които се появи защитникът на обидените и потиснати - непобедимия Супермен. В сега познатият в целия свят силен син костюм. Авторът на приключенията му е Джери Сеагал и въплъщава идеята в рисунките, включително измислянето на известния костюм - художничката Джо Шустер. Списанието е наречено Action Comics.1 юни 2009 г. произошла крупнейшая авиакатастрофа в истории Air France1 юни 2009 г. аэробус А 330 с 228 пассажирами, вылетел из Рио-де-Жанейро, взяв курс на Париж. Через 4 часа после вылета аэробус попал в зону турбулентности, затем пропал с радаров. Когда самолет не прибыл в Париж в запланированное время, и по подсчетам специалистов у него должно было закончиться топливо, начались поиски пропавшего судна. На следующий день обломки французского А 330 были обнаружены поисковыми самолетами. Все пассажиры и члены экипажа погибли.

1 юни е роден

Мэрилин Монро (1-ви Юни 1926 - .. 05 Август 1962) е американски aktrisaPervym летен ден през 1926 г. в Лос Анджелис, е родена Норма Джийн Mortinson (Baker) - секссимволът на ХХ век, известен в цял свят под името Мерилин Монро. Снима се в няколко филма - "любовно гнездо", "господа предпочитат блондинки", "Хористките", "Някои го предпочитат горещо" и т.н. Това, което тя е актриса, може да се оцени само няколко .. Но каква е жената, милиони не могат да забравят. За съжаление красотата и очарованието не доведоха до щастие на Мерилин. През целия си живот тя се третира любезно внимание на мъжете, но остана сам и те не са разбрани. Разочаровани с живота и мъжете, тя доброволно напусна този свят на възраст от 36 години. Патологът установи смърт от свръхдоза на хапчета за сън. Евгения Симонова (роден на 1 юни 1955 г.), съветска, руска актриса Бъдещата звезда на съветското кино - Юджийн Симонов е родена в интелигентно семейство Ленинград. Майката на Симонова преподава чужд език, а баща й е известен учен. Разбира се, кариерата на актрисата на дъщерите й не е предвидила. Малката Женя се занимава с хореография, изучава музика (завършва Музикалното училище Gnessin). И след като завърших гимназия, влязох в театралното училище. Успехът на филма дойде на Юджийн Симонова веднага през първата година. Когато участва в легендарната лента на Леонид Байков - "Само старите мъже се готвят да се бият", се появяват под формата на млад астронавт Маша Попова. След това имаше Катя Снегирева в Афон и Тасия Смелкова в "Изгубената експедиция" и още много други роли в театъра и киното, което донесе още повече популярност на Симонова. Но все пак сърцата на много милиони зрители са завинаги завладени от сладка, скромна, очарователна, с красива усмивка, младата Маша Попова.

Име дни от 1 юни

Александър, Дмитрий, Антон, Валентин, Максим, Михаил, Павел, Николай, Иван, Сергей, Анастасия

Share:
Comments