Жиросжигающие коктейли

Ако отидете в магазина за спортна храна, определено ще видите коктейли на рафтовете за изгаряне на мазнини. Това ще бъде или готови напитки в бутилки, или прахове, които трябва да се разреждат с течно мляко, вода или сок. Съставът и цената на коктейлите за изгаряне на мазнини са различни, всичко зависи от съставките и производителя.

Особено умни момичета се опитват да правят коктейли за отслабване у дома. Има такива рецепти и аз съм готов да ги споделя. Но нека първо да разберем как работят пиещите мазнини, какви са те, колко са ефективни и след това ще ти кажа как да подготвяш коктейли за изгаряне на мазнини вкъщи.

Без-имени-3 (1)

Спортни коктейли за изгаряне на мазнини

Епитът "изгаряне на мазнини" е по-скоро съблазнителен трик. Какво стои на рафтовете в магазините за спортна храна, наречени "коктейл за изгаряне на мазнини", са напитките с добавка на L-карнитин, кофеин, витамини, аминокиселини и минерали - тези компоненти, които подобряват и ускоряват естественото разграждане на мазнините.

Питиета за изгаряне на мазнини се използват от тези, които посещават фитнес залата. Коктейлите помагат не само да намалят телесните мазнини, но и да повишат издръжливостта по време на тренировка, да запълнят недостига на течности, витамини, минерали и да избягват да се чувстват гладни след тренировка.

Тези напитки работят само ако правите спорт. Ако лежите на дивана и празнете хладилника, няма да ви помогне коктейл за изгаряне на мазнини. Мазнината не може да започне да се стопи от факта, че имате нещо да пиете или да ядете. Мазнините се изгарят само ако калориите са оскъдни, когато ядете по-малко и харчите повече. Коктейлите за изгаряне на мазнини само стимулират този процес. Но те не могат да го управляват противно на физиологията, не може, ако тялото не създава дефицит на енергия, ако ядете много много и се движите малко.

Кокалите за изгаряне на мазнини нормализират метаболизма на въглехидратите и мазнините, като помагат на тялото да се месте в изгарянето на мазнините. Много популярни коктейли с L-карнитин. Те се доказаха чрез ефективност и безопасност.

Коктейлите с добавяне на аминокиселини, протеини, витамини и минерали също имат положителен ефект върху процеса на отслабване, като намаляват апетита и премахват недостига на хранителни вещества.

Недостатъкът на спортните коктейли за отслабване е относително високата им цена - качествените продукти, уви, са скъпи.

Абсолютно неефективно използване на така наречените коктейли "изгаряне на мазнини" с добавянето на лаксативи, както и билки със съмнителен произход. Те нямат нищо общо с лекарства за отслабване, но причиняват само временно обезводняване на тялото, което се съпровожда със загуба на хранителни вещества.

Рецепти от коктейли за изгаряне на мазнини у дома

Разбира се, изкушението да се приготвите от наличните съставки, коктейлът за отслабване е страхотно, но от тях не би трябвало да се очаква чудо "пие и отслабва". Но! Има отлични рецепти за напитки, които имат свойството да намаляват или намаляват апетита, ускоряват метаболизма, премахват излишната течност от организма и подобряват храносмилането. Това обяснява своето свойство за намаляване на телесното тегло. Можете да приготвяте такива напитки у дома. За загуба на тегло трябва да ги замените с една или две хранения - например закуски и вечеря - за чаша коктейл.

Основните съставки са плодове без калории, нискомаслено мляко, извара, мед, понякога зеленчуци и зеленчуци. По ваш избор, някои рецепти:

1. Зелен коктейл за отслабване: 1 краставица, дръжка от целина, зеленчуци по вкус (магданоз, копър, чесън, лук).

2. Плод: 1 киви, ½ круша, 100 мл портокалов сок.

3. Плодове-протеин - ½ круша, една шепа от плодове, 50 грама извара, 100 мл нискомаслено мляко, 1 ч.л. мед.

4. Зеленчуци с кефир - 2-3 репички, домат, зеленчуци, 100 мл кефир.

Подготовката е проста - в миксера трябва да смесите всички съставки.

Някои надежда за ананаси, грейпфрути и някои други плодове. Въпреки това, техният ефект на "изгаряне на мазнините" не е доказан, а прекомерната употреба заплашва със стомашни проблеми.

Всички, които искат да отслабнат с помощта на коктейли, препоръчвам да не ги пренебрегвате прекомерно и да ги замените с "вредност", например, вместо следващия пакет от чипове, да пиете такъв коктейл. Тогава от него ще има полза само - теглото ще намалее, състоянието на кожата ще се подобри.

Share:
Comments