Заместители на храната за отслабване

Основният принцип на всяка диета - има по-малко от обикновено. И не само по-малко, но и монотонно, защото изборът на храна в условията на всякаква строга диета е стеснен. Но лишавайки тялото от хранителни вещества, нанасяме вреда на нашето здраве и външен вид. Какво трябва да направя? Отговорът е прост - използвайте съвременни заместители на храните - разтворими протеинови коктейли и барове, които съдържат пълен набор от хранителни вещества, но в същото време и минимум калории.

Първоначално заместителите на храната са използвани в спортната система за хранене. Богатите на протеини нискокалорични витаминизирани смеси позволяват на спортистите бързо да се отърват от мастни натрупвания, без да губят форма и енергия.

Много бързо, хранителните смеси бяха написани на диетолозите, а днес употребата на заместители на храната в намаляването на теглото беше одобрена от лекарите. По правило те заменят едно от храната: закуска, обяд или вечеря.

Достатъчно е да разредите две супени лъжици коктейл във вода, мляко или сок - и на масата имате пълноценни витамини и белтъчини. И най-важното - без мазнини и без мазнини.

Недостатъци на заместителите

За пари, такъв продукт ще ви струва много повече от обикновената храна. Опаковането на качествен "коктейл" не е по-евтино от 1000 рубли. Най-популярните и популярни заместители са Nutrientum и Shapeworks. Те съдържат голямо количество протеини от суроватка, полезни за организма.

Втората точка: заместителите на храни могат да съдържат багрила и аромати. Алергичните реакции са възможни.

f1

Съществува изкушение да се заменят не-калоричните коктейли с цялата дневна диета. Направете това във всеки случай невъзможно. На всеки пакет има предпазливост - "продуктът не може да бъде единственият източник на енергия". Името "заместител" говори за себе си - този продукт трябва да бъде на второ място след естествено хранене.

Изберете най-калоричното ястие в диетата си днес и го заменете с коктейл или бар. Например, вместо макарони с колбаси, пийте протеинова смес за вечеря и яжте зелена салата. Вместо сандвичи с наденица, използвайте протеинова лента за закуски. Ще намалите значително калоричното съдържание на ежедневната диета. докато получавате протеини и витамини.

Прочетете на:

  • Кеймбридж Храна - отслабваща храна
  • Продукти "Доктор Слим" - зърнени храни, супи, барове
  • Как да пия протеинови коктейли
Share:
Comments