Вредни съвети за тези, които отслабват от диетолог михаил

Директор на Изследователския институт по диететика и диететика Самара Михаил Гинзбург дава опасни съвети на тези, които отслабват. Това трябва да е интересно.

kniga_mihaila_ginzburga

Лош съвет номер 1. Да не ядете изобщо след шест часа вечерта.

Но диетологът Михаил Гинцбург вярва, че отхвърлянето на вечеря е просто насилие над тялото. Неговата практика показва - възстановяването на теглото на предишното ниво след прекратяването на "гладните вечери" се случва много бързо.

В допълнение, мнозина компенсират липсата на храна вечер с обилни обяди и закуски. Това, съчетано със заседнал начин на живот, утежнява само ситуацията с наднормено тегло. И накрая, отказът от вечеря може да причини гастрит или язва при хора с висока киселинност.

"Всъщност една лека вечеря не само не предотвратява загубата на тегло, но също така помага да се постигне по-лесно диетичен режим", казва М. Гинзбург. "Основното нещо е да се намали количеството мазнини и сладки, и разчупете вечерята на няколко малки парчета. Това е най-добрият начин да получите максимално ситост от минимум калории. "

Лош съвет номер 2. По-малко сън.

Хранителният лекар Михаил Гинзбург и с този съвет не са съгласни. За да се осигури нормален метаболизъм, тялото се нуждае от хормон мелатонин. Произвежда се главно по време на сън. "Не вярвайте, че липсата на сън помага да отслабнете - по-скоро обратното. Плюс това, рискът нараства с възрастта, за да получите исхемия на сърцето и проблеми с високо кръвно налягане. Спийте толкова дълго, колкото е необходимо за подходяща почивка, "съветва М. Гинзбург.

Лош съвет номер 3. Изцяло отхвърлете брашното, сладко и мазни.

И този съвет, по мнение на диетолог, трябва да се пренебрегва. Светът е подреден по такъв начин, че всички най-вкусни в него - като правило, са вредни. Борбата за отслабване е отхвърлянето на любимите ви храни, които често включват сладкиши, тлъсто месо и любими кифли. Това оказва натиск върху човек психологически. Малко хора искат да се промъкнат в себе си ден след ден, пресни елда или дъвчат салата без масло. Като следствие - нарушаване на тази диета и наднормено тегло.

"В този случай увеличаването на теглото е дори по-голямо, отколкото при хора, които изобщо не са взели нищо, за да отслабнат", каза Гинцбург. - "Не превръщайте живота си в кошмар, не се лишавайте от удоволствие. Деликатесите са същите витамини, не само за тялото, но и за душата. Разумна сума от тях няма да навреди на фигурата ви и да направи диетата по-икономична. "

Лош съвет номер 4. Искате да отслабнете - работете интензивно.

Тук изглежда, всичко е вярно. Но проблемът е, че такъв съвет е последван от хора, които не разполагат с необходимото ниво на физическо обучение. Голямото тегло и интензивното бягане са несъвместими понятия, най-малко заради вредата, причинена на здравето. Понякога натоварването на ставите увеличава нетренираната сърдечно-съдова система.

"Ежедневната консумация на енергия също не винаги се увеличава поради високия товар - въпреки че сте работили половин час, останалото време вероятно сте прекарали сами", казва М. Гинзбург. - "Да, и яде добре - с надеждата, че получените в резултат на интензивното обучение калории бързо ще се изгорят.

Всъщност ситуацията, при която след седмица на тренировка теглото се увеличава с 3-4 излишни килограма, е много често. " Тя ще бъде много по-добре, ако на първо се бърза ходене - особено ако теглото ви е достатъчно голям. Постепенно увеличавайте интензивността на класовете, но е в ход само когато видите резултатите от натоварването със средна гравитация.

Какво да направя, за да отслабна? Ограничете брашното, мастните и сладките, но не се лишавайте от удоволствието изобщо. Много сън, защото по време на сън ние не ядем, а калориите за поддържане на живота продължават да се изразходват. Много ходене, но не бягай, не се изтезавайте с прекомерно физическо натоварване. Накратко, не превръщайте живота си в стрес и правете малки, но уверени стъпки към намаляване на теглото.

Share:
Comments