Водороден пероксид за загуба на тегло: вреда или полза?

Водородният пероксид е известен на повечето хора като бюджет и ефективен антисептик, а също и като ефективно средство за избелване на косата. След като обработите рана, можете да сте сигурни, че нито микробите, нито бактериите ще я проникнат. Въпреки това, това не е единственото приложение на пероксид. В народната медицина този компонент се използва също за лечение на хипертония, астма и други сериозни заболявания.

Напоследък открила друго, и доста неочаквано приложение - се отнася до водороден пероксид за загуба на тегло. Съществуват доказателства, че това вещество ефективно се бори с наднормено тегло, докато пречиства организма и го насища с минерали.

Началото на това е публикуването на статия на проф. IP Neumyvakina в-к "здравословен начин на живот". Въз основа на изследвания на американски лекар U.Duglasa, се използва водороден пероксид в лечението на рак и други заболявания, проф. IP Neumyvakin заключи, че полезните свойства на водороден прекис: "Аз препоръчвам на всички, пациентите, така и здрави, да го направи по правило: да вземе водороден прекис на дневна база - от утре до края на живота си. Купи аптека конвенционален 3% водороден пероксид и го вземат 3 пъти дневно на гладно е необходимо, т.е. или за 30-40 минути преди хранене, или не по-рано от 2 часа след хранене. Общата доза прием не трябва да превишава 30 капки на ден, но трябва да се увеличава постепенно, буквално капка по капка. "

Водороден пероксид за загуба на тегло се използва, както следва:

Въглеродният пероксид се приема 3 пъти дневно, или 30 минути преди хранене, или 2 часа след хранене. Трябва да започнете с 1 капка от 3% пероксид на 1 чаена лъжичка вода. Постепенно, добавяйки 1 капка всеки ден, количеството водороден прекис се коригира на 10 капки. След това трябва да отидете в обратен ред, т.е. всеки ден намалете дозата с 1 капка.

Рискове и нежелани реакции

Водородният пероксид е преди всичко вещество за външна употреба, класифицирано като алкална основа. Така че има случаи, при които пероксидът причинява сериозни изгаряния на хранопровода, лигавиците и дори на кожата, ако е твърде чувствителен. В резултат на това се получава силна болка, подуване и дори кървене. В допълнение, в процеса на промишлено производство, тежки метали могат да навлязат в пероксида, който, ако се намира в храносмилателните органи, може да причини сериозно отравяне. Следователно, след като сте решили да използвате пероксида като средство за отслабване, спазвайте максималните предпазни мерки.

Бани за отслабване с пероксид

Водородният пероксид е много ефективен начин да отслабнете, но с вътрешната му употреба е по-добре да не поемате рискове. Много по-приятно и по-безопасно е да вземете вани с този компонент. В допълнение към факта, че това вещество оказва активно въздействие върху кожата и мастните депа, които се натрупват под нея, заслужава да се отбележи нейният успокояващ ефект. Баните с пероксид се показват на пациенти с хипертония, както и на хора, страдащи от атеросклероза.

Най-простият вариант за провеждане на процедурата е да се разтвори литър от обичайния фармацевтичен пероксид в баня с топла вода. Легнете в този разтвор за около 15 минути.

Ако искате лек масажен ефект, ще ви трябва 100 грама сода на пероксидно стъкло. Поставете тези компоненти в баня с топла вода, разбъркайте добре и оставете за около 10 минути. Продължителността на процедурата може да достигне половин час, тъй като концентрацията на перохидрила ще бъде доста ниска.

Компресира от водороден пероксид

За да се премахне излишния обем в проблемните зони, се препоръчва периодично да се правят компреси с водороден пероксид. Основата за тях се подготвя много просто: в една четвърт чаша вода се разреждат две лъжици перхидрол. Сега трябва да навлажнете памучния плат или марля в полученото решение и да попълните половин час на проблема. Процедурата може да се провежда два пъти дневно.

Струва си да се отбележи, че компресите с перхидрол са ефективни не само за отслабване, но и за решаване на някои други проблеми. Така че, можете да се отървете от брадавици, раздразнения, обриви и нежелана коса, а също и да облекчи кожата малко.

Използването на водороден пероксид като средство за отслабване, заслужава да се има предвид, че има много странични ефекти. Най-сериозното от тях е химическото изгаряне. Ето защо, в никакъв случай не приемайте това вещество вътре. Ако приложите перхидрол върху кожата, то със сигурност я разредете във водата. Идеален вариант за отслабване ще бъде редовното къпане с пероксид, както и компресиране на проблемни области.

Share:
Comments