Варианти на ориз диета за отслабване

Съдържание:

 • Предимствата на ориз без сол
 • Увреждане на оризовите диети
 • Ориз за 3 дни
 • Ориз за 7 дни
 • Диета на оризова вода

Смята се, че оризът диета за отслабване - полезен. Аргументите се различават, от евтиността на основния продукт до възможността за цялостно измиване на нишестето от него чрез накисване. Основният аргумент е скоростта на действие. Смята се, че за един ден върху несолтран ориз без добавки най-често срещаният човек може да загуби до 3 кг от наднорменото тегло. Въпреки че тялото обикновено може да задържи толкова вода, ако злоупотребяваме със сол и консерванти в ежедневието. Това не е намек, а директно изявление на факта, защо оризът е толкова ефективен.

81

Произход и механизъм на диетата на ориза

Оризова диета - почти "най-старият" начин да отслабнете. Той е споменат в различни брошури и календари за жени, публикувани през 80-те. След това имаше един вариант на диетата - трябваше да се изпие чаша ориз, напоена и измита за 6-7 дни. Между другото, можете да проследите как манталитетът на човек се променя в ерата на изобилието на храната. Тогава не изглеждаше някакъв ужас, яденето на една храна за не толкова богато семейство се считаше за една от нормалните възможности.

"Те" не споменават оризовата диета толкова често. Бял ориз, като компонент на храненето, не е във висока оценка в САЩ и Европа. Работата е, че по-голямата част от домакините не използват ориз, а вече са заварени полуготови аналози. Той със сол, подправки, забавя водата и не се гордее с диета. Западните диети активно насърчават използването на кафяв ориз. Кажи, тази опция също е по-здравословна и ще бъде добре да помогнем за изгарянето на мазнините.

Всяка диета върху бял ориз работи по:

 1. драстично изключване на солта от диетата. Натриевият хлор, всъщност, не сме абсолютен враг. Това е нормално в храната и трябва да участва в регулирането на метаболизма на водата и солта. Честно казано, "слятата" гледна точка, почти напълно без "вода" под кожата, към която се стремят много момичета - не е най-здравото състояние. Определено количество флуид защитава нашите стави и връзки от наранявания, помага за нормализиране на кръвното налягане и позволява на кожата да остане по-млада. Изключването на солта е лоша идея. Лошо и за сърдечния мускул. Фанатизмът тук може да предизвика тахикардия. Но оризовата диета в нашата страна изисква пълното премахване на солта. По този начин можете да постигнете "източване" на около 3 литра вода на ден, особено ако се комбинира с диуретик: от лимон през нощта до зелен чай с копър;
 2. рязко ограничаване на калоричното съдържание на храната. Добре известен факт - повечето хора консумират около 3000-3500 калории на ден, а ние не говорим за някои зверства порции храна и ежедневно пица. Това е обичайната рутина - няколко сандвичи сутрин, обяд в трапезарията през деня, някои домашно ястие с пържени картофи и месо вечер. Е, и десерт, където без него. ориз купа съдържа най-много 700 ккал, а след това, ако сте зле си подгизнал и се поръсва с пързалка. Огромен дефицит, по който тялото използва мастните депа, но не прекалено бързо, резултатът е, отново, огромни проблеми с обмяната на веществата в бъдеще. Метаболизмът се адаптира към всеки твърд протокол, който възнамерявате, за да отслабнете бързо. И той не ви прощава за такъв "тормоз". Няколко седмици ориз или елда, или каквато и да е диета, а тялото ви вече не е няма да има по-отзивчиви към "стимул" под формата на обичайното намаляване на нормалното количество калории, като например 200-300 на ден;
 3. намаляване на количеството храна. Свикнали сме да не обръщаме внимание на такива неща, но по-голямата част от "наднорменото тегло" е съдържанието на червата и водата, която влиза в тялото с продуктите. Ако има нещо сравнително малко по обем, можете да постигнете значително намаляване на теглото за кратко време;
 4. и въпреки това диетата на ориза изисква почти пълно изключване на напитките, които са познати на нас. Повечето от протоколите са отхвърлянето на кафе от всякакъв вид. Колко чаши кафе пиете? Диуретичният ефект на напитката е силно преувеличен, злоупотребата с кофеин за повечето хора е причина за подуване, особено ако кофеинът се снабдява със захар и сметана, а не само "в естествена форма".

81-1

Преносимост на оризовите диети

Много хора пишат, че диетата на ориза е лесна за поддържане, тъй като не включва изкушения. Вие дъвчете вашия несолски ориз, животът минава. Други пишат, че диетата е просто нетърпима и единственото й предимство е, че след няколко дни от такова хранене човек не иска нищо - нито ориз, нито яде, нито живее по принцип. Съгласно критериите за поносимост на диетите, установени от ADA, този метод за намаляване на теглото се счита за нереалистичен:

 • Диетата не съдържа цялото необходимо количество протеини, мазнини и въглехидрати за възрастни. Чисто физиологично, трябва да се чувства като много гладен и с неговите качества да провокира смущения. Това е нормален биологичен механизъм за защита на тялото и преодоляване от воля, пиене на чай за потискане на апетит или чаши вода преди хранене не работи;
 • храната не е разнообразна, е нарушено едно от основните изисквания за поносимост на диети за отслабване. Разнообразието от храни е естествено състояние на човек и се възприема от нас като удобно. Изкуственото изключване на възможността за избор, някой ще помогне да се яде по-малко, а някой - да фиксира върху храните окончателно. Какви психологически характеристики са вашите? Отговорът на този въпрос ще ви помогне да разберете дали оризът е подходящ за Вас или не е подходящ;
 • диетата е вредна за здравето поради небалансираните и лоши микро и макро елементи, както и витамини от природата. Тя обикновено дава "аргумент", че китайският народ се хранва с един несолски ориз в продължение на години и нищо, комунизмът не се изгражда с търговски ориентиран човек. Но всъщност такава диета причинява ранна загуба на зъби, заболявания на щитовидната жлеза, нарушена отделителна система (запек), хормонални разстройства и така наречения синдром на хроничната умора.

Между другото, една и съща ADA в насоките за специалистите по хранене показва, че моно-диетите са доказан начин за провокиране на анорексия, булимия, натрапчиво преяждане и други разстройства в човека. Особено е необходимо да се избягва такава храна за тези, които по своето естество са склонни към хранителни разстройства, имат недостатъчни идеи за собственото си тяло и губят тегло в продължение на години или през целия си живот.

Във всеки случай в медицинските хранителни и хранителни науки моно диети на ориз се използва в един случай - тежко отравяне с храна, първият ден след измиване на храносмилателния тракт и в комбинация с телесната поддръжка на електролити и аминокиселини, както и витамини и минерали чрез капкомер. Това, разбира се, не е свързано с загуба на тегло по никакъв начин.

Диета на рисе на 3 дня

Тази диета понякога се нарича "гейша диета", но не е известно дали тя е свързана с японската култура или не. Най-вероятно името просто е дадено за красота. И да се подслади трудната съдба на загуба на тегло. Обикновено отнема чаша ориз на ден, той се измива в 3-4 води вечерта. Целта е изцедената течност да бъде напълно прозрачна. Когато това се постигне, е необходимо да се излее кофата с вода и да се остави за една нощ. На сутринта отново 3-4 "миене", поставяне в тиган и готвене.

Колко вода се излива в ориз за отслабване? Голям и философски въпрос. Някои източници твърдят, че кашата трябва да е неприятна течност, други - може да е суха. Обикновено количеството вода се регулира независимо, в зависимост от един критерий. Очевидно, колкото повече оризова вода е в оризовата каша, толкова по-обемист е ястието. Тези, които са свикнали да ядат много, вероятно е полезна рецепта: 4 чаши вода и 1 чаша зърнени храни.

При тридневна диета от ориз, не можете да солите овесена каша, както и всички останали. Някои източници препоръчват добавянето на лимонов сок към водата за готвене. Други - изсипете я директно в бъркотията. Още други - поръсете със зелен копър. Четвърто - използвайте "пикантна сол". Последното трябва да бъде строго без добавяне на обикновена сол, само смачкани черупки от морски животни и подправки. Като цяло, може да има няколко рецепти за пречистване на основния курс.

Отделни източници препоръчват също така да се пие половин безстенен кефир, за изчистване на червата.

Колко може да отслабнете върху такава диета? Обикновено килограми от 2-3 листа за сметка на "изтичане" на водата. Това са нормални стойности за човек с мастна маса над 30%. Ако загуба на тегло не отиде, а вие губите около половин килограм, може би просто твърде много тегло не е твърде много, или подуване не е за вас.

Колко ще остави за сметка на мазнините? Можете да разчитате само. За да елиминираме 500 грама мастни натрупвания, трябва да похарчим около 3500 ккал. Ето защо дефицитът на ден трябва да бъде приблизително еднакъв. И това не може да се постигне без фитнес. И е трудно да го направят, ядейки един бял ориз. Така че всичко изглежда като мит, най-вероятно след 3 дни ще оставят около 100-200 грама мазнини. Не забравяйте също така, че при диети без протеини оставя основно мускулна маса.

Диета: 7 дни ориз и минус 10 кг!

Ориз за 7 дни напоминает ее же на 3 дня. Просто для вымывания крахмала из крупы придуман следующий протокол:

 • вземете 7 буркана, обикновено, стъкло, три литра;
 • заспива във всяка от тях чаша ориз и изсипва 3 чаши вода;
 • изчакайте 2 дни, не забравяйте на всеки 6 часа, за да се измие и изсипете студена вода в ориза в определения обем;
 • след това вземете ориза от първия буркан и го пригответе без сол. Поставете самата саксия "в края на линията", като я напълнете с нов бял ориз - една чаша;
 • след това идва втората, която се движи до края на опашката. Тогава - всички останали, но вече без да се движите, за да ядете това чудо за вас само една седмица.

Слабите хора вече се чудят как има ориз в тази диета със загуба на срок на годност. Разбира се, оризът може да ферментира. Източници по тази тема са тихи, индивидуални пишат - че всичко това е само полезна пребиотична бактерия. Технически, готвенето убива както полезни, така и безполезни бактерии, така че не трябва да се страхуваме от диария. Но също така разчитат на вкусния бял ориз, също така обикновено готовата чиния прилича на лепкава бяла маса.

Казват, че в седмица на страдание и самоотричане можете да хвърлите до 10 кг. Вярно е, че за да опитате или не, си струва да мислите. Това е най-провокиращата преяждаща пот версия на диетата и не може да се счита за здравословна по никакъв критерий.

Диета на бульон от ориз

Диета на бульон от ориз изначально придумана совсем не для похудения. Она служит для успокоения слизистой ЖКТ человека, который получил тяжелое пищевое отравление. Отвар содержит некоторое количество углеводов, но ценится он совсем за другое — слизистая текстура обволакивает, и дискомфорт после отравления уходит. Как водится, народная медицина приписывает рисовому отвару кучу полезных свойств, часто не имеющих ничего общего с реальностью.

На теория оризовият бульон изгаря мазнините и "премахва апетита". На практика той просто запълва добре стомаха.

Варианти на оризова диета с отвари от две:

 1. готвите половин чаша ориз за 4 литра вода и яжте само, че няма други храни и ястия в храната;
 2. готваш бульона за предходната рецепта, но ги заместваш с вечеря или друго ядене, останалата част от бульона, която пиеш чаша преди всяко хранене и не броиш калории и измерваш части, привидно естественото регулиране на апетита ще върши цялата работа за теб.

Има ли диета с ориз отвара? От една страна, да, и това може да помогне да отслабнете на човек, който след това няма да преяжда след края на диетата. От друга страна, по-добре е да се откажат от такива протоколи, защото значително изчерпва адаптивните ресурси на тялото и може да доведе човек до аварии, болести и други неприятни последици.

Допустима "максимална" оризова диета за отслабване

Повечето хора пренебрегват простия факт, че оризова диета не е по-добра от която и да е друга моно или небалансирана диета. Ако се придържате към такива дажби, трябва да помните, че веднъж на три месеца трябва да се придържате към не повече от една такава диета. Това е безопасен "медицински" минимум, който ще избегне мускулна дистрофия, проблеми с преяждане при излизане от диетата и срив на имунната система. Храненето преди и след оризовата диета трябва да бъде променяно и, ако е възможно, напълно. Силно не се вписва в диетата на ориза на всеки, който извършва поне някакво физическо натоварване, за отслабване или не.

Като цяло, подобно на всяка друга диета, оризът не трябва да претоварва тялото. Ако това условие е изпълнено за вас, можете да помислите за този вариант на диетата.

Share:
Comments